Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропАко усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
17 Юли
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Листните зеленчуци - спанак, коприва, лобода, лапад и киселец, а така също зеленият грах и зеленият фасул, за да запазят зеления си цвят, също се слагат във вряща подсолена вода и се оставят на много силен огън...
17 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти.
Туршиите...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонСгъстеният сух тъмен бульон се прави по следния начин:
Сваряваме и прецеждаме тъмния бульон (направен по-рецептата, описана по-горе), след което го слагаме да го изваряваме в открит широк съд, като при варенето се прецежда...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаТова се прави, за да се избегне разпадането на рибата при изваждането и от съда. Този начин на варене не се отнася до рибите с плоска форма като калкан, морски език и др....
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Картофено пюре по учебникОт сметаната пюрето става пухкаво и не се втвърдява много, след като изстине, както става, когато е направено с прясно мляко.
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
29 Януари
Как се прави кисело зелеПрепоръчваме още да разгледате рецептата за кисело зеле за бърза консумация, кисело зеле в буркани или пък ако вече имате готово кисело зеле, вижте какви вкусотии можете да си приготвите с кисело зеле....
09 Ноем.
15
Как се прави перфектен класически киш ЛоренВ тази статия ще ви преведем през стъпките за създаване на перфектен класически киш Лорен, който ще впечатли гостите ви и ще измами вкусовите ви рецептори....
20 Май
1
Как се прави перфектен чай според специалиститеКак да съхраняваме чая, за да има перфектен вкус?
Дръжте чай в запечатан контейнер, за да е свеж, да не се овлажни или да попие други миризми от вашата кухня;/page
page5....
19 Март
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеВ алуминиеви съдове не бива да се приготвят ястия, съдържащи домати, вино, яйца, кисело мляко и др....
06 Август
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време.
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
13 Април
2
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаЗа украса в този случай може да се използват маслини, кисели краставички или сварени моркови, нарязани по различни начини....
23 Януари
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2