Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Ако усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
Листните зеленчуци - спанак, коприва, лобода, лапад и киселец, а така също зеленият грах и зеленият фасул, за да запазят зеления си цвят, също се слагат във вряща подсолена вода и се оставят на много силен огън...
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Един от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти. Туршиите...
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Сгъстеният сух тъмен бульон се прави по следния начин: Сваряваме и прецеждаме тъмния бульон (направен по-рецептата, описана по-горе), след което го слагаме да го изваряваме в открит широк съд, като при варенето се прецежда...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Това се прави, за да се избегне разпадането на рибата при изваждането и от съда. Този начин на варене не се отнася до рибите с плоска форма като калкан, морски език и др....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
От сметаната пюрето става пухкаво и не се втвърдява много, след като изстине, както става, когато е направено с прясно мляко. Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Как се прави кисело зелеКак се прави кисело зеле
09 Ноем.
15
Препоръчваме още да разгледате рецептата за кисело зеле за бърза консумация, кисело зеле в буркани или пък ако вече имате готово кисело зеле, вижте какви вкусотии можете да си приготвите с кисело зеле....
Как се прави перфектен класически киш ЛоренКак се прави перфектен класически киш Лорен
20 Май
1
В тази статия ще ви преведем през стъпките за създаване на перфектен класически киш Лорен, който ще впечатли гостите ви и ще измами вкусовите ви рецептори....
Как се прави перфектен чай според специалиститеКак се прави перфектен чай според специалистите
19 Март
Как да съхраняваме чая, за да има перфектен вкус? Дръжте чай в запечатан контейнер, за да е свеж, да не се овлажни или да попие други миризми от вашата кухня;/page page5....
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
В алуминиеви съдове не бива да се приготвят ястия, съдържащи домати, вино, яйца, кисело мляко и др....
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време. Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
За украса в този случай може да се използват маслини, кисели краставички или сварени моркови, нарязани по различни начини....
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Предварително подгответе чашите за коктейла. Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе....