Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоЕто защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
17 Април
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаПлодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
14 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
02 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропЕто какво е важно да знаете в тази насока:
- Независимо от какви плодове ще приготвяте сироп и дали ще го варите или ще го приготвяте по студен начин, винаги избирайте единствено добре узрели плодове....
17 Юли
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаАко се пуснат във вряща вода, месото им отвън се сварява и може да се разпадне, а отвътре остава сурово. Освен това се напуква кожицата им.
Нарязана на парчета риба се пуска да се вари във вряща подсолена вода....
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеПървата се използва от едната страна за нарязване на сурови животински, а от другата - за сурови растителни продукти....
06 Август
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПо традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
22 Април
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти....
14 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Те са особено чувствителни към миризмата на чесъна, кромида, различните видове салати, туршии, риби, колбаси и др....
13 Април
2
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаПриготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане....
23 Януари
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоТуршии обикновено се приготвят от цели или нарязани, сурови или попарени, от печени или пържени, от един вид или от микс зеленчуци....
22 Окт.
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Кулинарен коктейл от пилеНарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
09 Окт.
2
Колко сол се слага на сурова туршия?Изключително популярно стана напоследък да се говори за сурова туршия, защото се приготвя лесно, става бързо и винаги е много апетитна....
01 Март
Туршия от сурови чушки рибки без варенеТуршията от сурови чушки рибки без варене се съхранява на хладно!...
10 Септ.
3
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциНе добавяйте доматеното пюре сурово в супата, защото ще й придаде горчив вкус. Задължително е леко да го запържите, тогава вкусът на супата ще е богат и наситен....
10 Окт.
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Тъй като в отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи...
17 Април