Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропМнозина от нас си спомнят с носталгия за онези времена, когато една от най-вкусните напитки в детството ни е бил домашно приготвеният сироп или сок, направен с истински майсторлък от нашите баби или майки.
Това...
17 Юли
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Те са особено чувствителни към миризмата на чесъна, кромида, различните видове салати, туршии, риби, колбаси и др....
13 Април
2
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЗа туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициОт склада на заведението готвачът получава птиците почистени и без субпродукти, след което ги реже по установения грамаж за отделните видове ястия....
14 Април
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеРедукция – това е, когато варите ситно нарязан кромид лук и домати за доматен сос или сметана и горчица в тигана, където сте пържили свинско, докато сместа заприлича на сироп;
2....
27 Юли
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеВ алуминиеви съдове не бива да се приготвят ястия, съдържащи домати, вино, яйца, кисело мляко и др....
06 Август
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаВ зависимост от продуктите, които включват, платата са три основни вида: млечно плато (включва почти всички видове сирена), колбасарко (включва колбаси и всички видове месни продукти - шунка, филе и пастети) и...
23 Януари
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?За да се получи силен бульон, наситен с хранителни вкусови вещества, нужно е продуктите (месо, кокали, риба или зеленчуци) да се поставят в студена вода и бавно да се загряват на котлона, а още по-добре е да се...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни.
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина.
Млечните желета се приготвят от прясно...
14 Април
Пай с ралични видове сиренеПлънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
28 Февр.
Три нетрадиционни идеи за домашни консервиНаред с типично българските рецепти за консервиране, има и много други интересни рецепти, които заслужават вниманието Ви. В случая Ви предлагаме само 3, от които можете да подберете най-подходящата по вкуса Ви:
Маринован...
24 Август
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Доматени кулиОтцеждаме върху салфетка да попие мазнината.
Измиват се доматите и се нарязват на дебели шайби....
03 Юли
2
Доматени крокетиМахат се семките и се нарязват на едро и се оставят да се отцеждат.
Смесват се рикотата, жълтъците в голяма купа и се бърка до получаването на гладка смес....
11 Януари
Доматени соленкиНай-накрая изсипвам доматения сок и бирата.
Замесвам меко тесто. Ако е прекалено лепнещо, добавете малко брашно. Разточвам на кора с дебелина около 0. 5 см. С помощта на формичка (чаша, нож) оформям соленките....
11 Април