Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салатка ТрадицияСалатка Традиция
20 Март
Подреждаме в чинийка маслините, нарязваме черитата и сиренето поръсваме с босилек. Заливаме с олио на вкус и добавяме сол. Приятен апетит!...
На каква възраст какво трябва да се консумираНа каква възраст какво трябва да се консумира
28 Юли
След 6-тия месец трябва да се продължи с кърменето до 2 години с допълнителни хранителни вещества....
Постни банички Лопушки за ЛазаровденПостни банички Лопушки за Лазаровден
12 Април
Чудесни и лесни зелени банички с лапад за Лазаровден! За да приготвим плънката, може да използваме всякакви зеленини, характерни за пролетта. Измиваме всички зелени листа, прясно набрани от градината....
Картофени кюфтенца ТрадицияКартофени кюфтенца Традиция
01 Април
Ако сместта ви се вижда по-мека, можете да добавите още малко галета. Обърквате отново....
Бобена салата ТрадицияБобена салата Традиция
12 Януари
В тенджера сваряваме зрелия боб и моркова. Нарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков. Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница. Разбъркваме...
Коледна пита ТрадицияКоледна пита Традиция
04 Януари
2
След това започваме да месим, докато получим гладко тесто (ако все още продължава да лепне, се добавя още малко брашно, но не трябва да се прекалява)....
Домашни Бухти ТрадицияДомашни Бухти Традиция
30 Януари
Разбъркваме, за да шупне. Добавяме и другите съставки без олиото. Разбъркваме добре. Сместа трябва да е по-гъста! В по-дълбок съд загряваме олиото....
Какво да сготвя днесКакво да сготвя днес
07 Март
1
Печете около час и половина, като трябва да разбъркате по някое време, за да се получи хубавия сос....
Какво не трябва да се подаряваКакво не трябва да се подарява
12 Септ.
24
Много жени обичат да подаряват на мъжете си слипове и чорапи, когато се чудят какво да им изберат. Още повече, че такъв подарък не е много скъп, а е полезен....
Кифлички със сирене ТрадицияКифлички със сирене Традиция
10 Окт.
Кифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути. Приятен апетит!...
Хляб от лимец ТрадицияХляб от лимец Традиция
05 Май
За да оформите хлебното тесто поръсете бяло брашно. Пече пълнозърнестия хляб на 180°C 30-40 мин. Пробвайте с клечка или нож. Ако нищо не се полепи значи мекият хляб от лимец е готов....
Бисквитена торта Стара традицияБисквитена торта Стара традиция
22 Март
2
Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи. Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!...
Какво да сготвим в тажинКакво да сготвим в тажин
14 Август
Тажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...
Какво да сготвим с авокадо?Какво да сготвим с авокадо?
04 Юни
С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки. Много вкусна и красива е трицветната...
Какво да сготвим с картофиКакво да сготвим с картофи
26 Април
Картофите са ценен хранителен продукт, той съдържа над осемдесет процента вода, много полезни минерали, нишесте, захар и белтъчини. С картофи можете да приготвите червена салата. Необходими са ви пет картофа...
Какво да сготвим в микровълноватаКакво да сготвим в микровълновата
21 Февр.
5
Но освен за бързо затопляне и размразяване, в микровълновата печка може и да сготвим....
Какво да сготвя с праз?Какво да сготвя с праз?
07 Февр.
Празът е една от основните храни на българина и е неизменна съставка в почти всяко ястие. Може да се намери почти през цялата година, но е най-популярен от ноември до април. Празът бил използван още в Древна Месопотамия...
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамя
24 Януари
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
Какво да сготвим с анасонКакво да сготвим с анасон
10 Януари
За соса трябват 1 ч.ч. соев сос, 2 с.л. алкохол, 1 ч.л. сол, ч.л. захар, 2-3 парченца звезден анасон, канела на вкус, 1 парченце джиджифил....
Какво да сготвим за вечеряКакво да сготвим за вечеря
12 Окт.
За да остане месото сочно, постоянно трябва да се разбърква и от време на време да се полива с вряла вода. Горещото месо се поръсва със зелени подправки преди сервиране....
Какво да сготвим в горещинитеКакво да сготвим в горещините
27 Юни
Горещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата. Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия. Доматена супа...
Какво да сготвя с каймаКакво да сготвя с кайма
29 Февр.
Ако се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
Какво да сготвим за гостиКакво да сготвим за гости
20 Февр.
1
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна. Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
Какво да сготвим на параКакво да сготвим на пара
23 Януари
С помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо. Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
Какво да сготвим с гулияКакво да сготвим с гулия
01 Ноем.
Гулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...