Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога е най-здравословно да се яде месо?Независимо че напоследък вегетарианският начин на живот стана изключително популярен, учените продължават да говорят за незаменимите ползи от месо. Месните продукти съдържат протеини, минерали, витамини и мазнини...
08 Март
Експертите разкриват: Кога е безопасно да се яде замразената храна?Британската Агенция за хранителни стандарти наскоро излезе с ръководство, в което се обяснява кога е безопасно да се яде замразена храна. Причината за това бе, че погрешните схващания кога може да се консумират извадените...
14 Август
Коя риба е подходяща за паниране?Ето един списък с риби, които са вкусни, когато са панирани и след това изпържени на тиган или изпечени във фурна.
Треска, сом, писия, костур, са включени в списъка, като подходящи. Препоръчително е да използвате олио...
15 Февр.
Коя риба в Черно море става за ядене и коя не?Надали има човек, който да не е чувал за ценните съставки, които съдържат рибите или пък за огромната полза от консумирането на риба им за човешкия организъм. Повечето специалисти посочват, че риба трябва да бъде консумирана...
15 Септ.
Кога се дава риба на бебе?Както знаем, рибата е един от основните продукти, които поне веднъж седмично е добре да консумираме. В нея се съдържат белтъчни, които лесно се усвояват от организма, незаменими аминокиселини, витамини, минерали и мастни...
22 Ноем.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Ето коя е най-полезната и най-евтина рибаМойва е малка по размер риба от мирисово семейство, обитаваща северната част на Атлантическия, Тихия и Северния ледовит океан. Известна още като капелин, каплин, рибата е призната за един от най-ценните морски дарове....
11 Април
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб.
Освен това...
09 Дек.
Какво се яде на ЦветницаЦветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
09 Април
Как се яде с клечки?Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ.
Макар да не е доказано, се счита, че...
10 Януари
Защо ми се яде сладко?Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
06 Окт.
Как се чисти рибаРиба може да се чисти по няколко различни начина. Най-важното е да измиете рибата с чиста течаща вода, преди да започнете да я чистите. Така че премахнете мръсотията и рибешката слуз.
Като държите рибата с едната си ръка...
07 Май
2
Как се сервира риба?Рибата е сред най-вкусните и полезни храни, които повечето хора консумират с удоволствие. Нейният препоръчителен прием е минимум веднъж седмично и има защо. Веществата, които съдържа, съдействат за доброто състояние и функциониране...
21 Дек.
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарпредлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
20 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.