Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрият тиквеникНай-добрият тиквеник
31 Окт.
14
Нашето семейство имаше голям проблем с тиквениците и по-конкретно с варените орехи. Независимо колко перфектно тесто е замесено, колко съвършено са разточени корите, колко прекрасно-сладка е тиквата – в момента, в който...
Най-добрият щруделНай-добрият щрудел
30 Септ.
1
Опитайте със сливи с карамфил, опитайте с моркови и индийско орехче, или ябълки с ванилия и портокалови корички, или ябълки с кардамон, или череши с бадеми и т.н....
ЖеншенЖеншен
02 Септ.
3
Има свойството да поддържа нормално нивото на кръвната захар, както и да подобрява обмяната на веществата; - Псевдоженшенът Ашваганда – това е т.нар. индийски женшен....
Аюрведична медицина с АшвагандаАюрведична медицина с Ашваганда
29 Юли
Билката ашваганда сред лечебните растения Ашваганда е известна с много названия, най-популярно е индийски женшен. Наричат я и зимна череша, основно в африканската народна медицина....
При счупване на костите - кисел трънПри счупване на костите - кисел трън
07 Май
Външно с отварата се напояват марли и се правят компреси за бързо зарастване на счупените кости. Рецептата е от книгата на Рим Билалович Ахмедов - "Растения — твои друзья и недруги", 2006...
Индийски чайИндийски чай
05 Окт.
Това бил червен чай, но след като бил посаден на индийска земя, той имал друг вкус и бил по-силен от китайския....
Индийски живовлякИндийски живовляк
28 Февр.
Ползи от индийски живовляк Човешкото тяло не е в състояние да усвои напълно фибрите, но значението им за него не намалява от този факт....
При менопауза - самобайка за укрепване на коститеПри менопауза - самобайка за укрепване на костите
25 Април
Препоръчва се за укрепване на костите при менопауза. Рецептата е от книгата на Рим Билалович Ахмедов - "Растения — твои друзья и недруги", 2006...
Смес със стафиди за регенериране на коститеСмес със стафиди за регенериране на костите
09 Юли
Помага за болки в ставите при различни заболявания, регенерира костите....
Индийски паратхасИндийски паратхас
11 Юни
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се сипва солта и постепенно се добавя водата. Замесва се гладко тесто, което се оставя да почине за половин час. Готовото тесто се разделя на 6 топки, които се...
Индийски бургерИндийски бургер
25 Август
2
В дълбока купа смесете каймата, джинджифила, чесъна, нарязания кориандър, лютите чушки, отцедения хляб, сол и лимонов сок, както и всички подправки. Смесете добре и оформете бургери. Загрейте олио на грил тиган (може...
Индийски оризИндийски ориз
12 Март
Измийте ориза и го сварете. След това добре го разбъркайте с лимоновия сок. Загрейте гхито, сложете към него кориандъра на зърна, куркумата, нарязаната чушка, кокосовите стърготини и натрошеното кашу. Запържете го...
Индийски пилафИндийски пилаф
19 Ноем.
2
Кипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре. Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите...
Индийски палачинкиИндийски палачинки
08 Окт.
5
Яйцата се разбиват с млякото, постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавят и подправките. От тестото се изпържват палачинки. Във всяка палачинка, още топла, се поставя по едно квадратно парче...
Индийски самосиИндийски самоси
24 Май
1
Изпържете индийските самоси на маслена баня - трябва да станат кафеникави и хрупкави....
Индийски палачинкиИндийски палачинки
08 Окт.
5
Яйцата се разбиват с млякото, постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавят и подправките. От тестото се изпържват палачинки. Във всяка палачинка, още топла, се поставя по едно квадратно парче...
Индийски пилафИндийски пилаф
19 Ноем.
2
Кипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре. Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите...
Магичните ползи на билката АшвагандаМагичните ползи на билката Ашваганда
24 Юни
Старата индийска медицина я нарича също зимна череша или индийски женшен. Най-често се използва стрита на фин прах, който е известен с лечебните си качества....
Разкрасяване по индийскиРазкрасяване по индийски
07 Окт.
Натуралните продукти, които те използват за поддържане във форма и разкрасяване, са им дадени от аюрведа и изконните индийски обичаи....
Индийски сватбени традицииИндийски сватбени традиции
21 Януари
3
Ако има нещо, по което се различават индийските сватби това са основно тези малки различия, които са се породили заради различните местни обичаи....
Лек хайверЛек хайвер
17 Април
Накълцайте зеленчуците и рибата възможно най-ситно, но в никакъв случай не пасирайте, защото вкусът се променя. В подходящ съд разбъркайте първо изварата с киселото мляко, а после всички останали продукти, включително...
Индийски хляб НаанИндийски хляб Наан
30 Януари
2
Маята и захарта се размиват в млякото и водата. Сместа се оставя на топло, докато се образува пяна. Прибавят се киселото мляко и омекналото масло. Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Прибавя се закваската и се замесва...
Индийски питки ПаратхаИндийски питки Паратха
30 Януари
Двата вида брашно и солта се смесват в голяма купа. Добавя се разтопеното масло. Постепенно се налива топлата вода, като се бърка непрекъснато. Замесва се гладко, меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя...
Индийски десерт ДжелебиИндийски десерт Джелеби
08 Август
В дълбока купа смесваме брашното, маята, нишестето и кардамона. Объркваме хубаво. След това добавяме олиото, топлата вода и млякото. Сместа се бърка хубаво, докато стане еднородна. Готовото тесто се оставя да втаса за около...
Халава - индийски десертХалава - индийски десерт
13 Септ.
1
Всички продукти за сиропа се слагат в тенджерка и се варят на умерен огън. Междувременно грисът се запържва в маслото за 10-тина минути. Добавят се ореховите ядки и се разбърква. След още 2 минути се добавя и сиропът...