Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути със супер храниСмути със супер храни
03 Септ.
2
Разбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа. Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки. С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
Люто пилешко от Южна АмерикаЛюто пилешко от Южна Америка
19 Април
Да ви е вкусно с това люто пилешко от Южна Америка....
Бебешко пюре със супер храниБебешко пюре със супер храни
02 Януари
Преди да започнете готвенето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измийте киноата и амаранта много добре и ги оставете да се накиснат във вода поне за 2 часа, след което отново измийте под силно течаща вода. Това е необходимо заради съдържанието...
10 храни, които Америка е дала на света10 храни, които Америка е дала на света
12 Март
Домати в Италия, ванилия във Франция, картофи в Ирландия - тези храни могат да изглеждат местни за всяка страна, но всъщност те произхождат от Северна и Южна Америка....
Даниела - момичето, което внася светлинаДаниела - момичето, което внася светлина
08 Февр.
Е, ами тя е една от малкото останали хора не само в България, но и по света, които не живеят, за да хранят егото си с материални успехи и да пълнят гушите си с храна. Това момиче иска да храни душата си – с добро....
Петте свещени храни според китайските текстовеПетте свещени храни според китайските текстове
16 Ноем.
Числото пет е често срещано в китайските писания, поради което тук ще ви запознаем с петте свещени храни според китайските текстове....
Китайски бухтиКитайски бухти
26 Август
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски пелмениКитайски пелмени
30 Май
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
21 Окт.
Сега единствено остава да си хапнете вкусната китайска храна. Имайте предвид, че усъвършенстването с клечките идва с храненето. Колкото повече използвате китайските клечки, толкова по-добре ще работите с тях....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
04 Февр.
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Най-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
Последните китайски оръженосциПоследните китайски оръженосци
14 Юли
Далеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица. Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
31 Март
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
Юфка по китайскиЮфка по китайски
26 Януари
Смесват се таханът, зехтинът, оцетът, соевият сос, чилито и черният пипер. Полученият сос се разделя на пет части. Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се, разделя се на пет порции и се залива със соса. Поръсва...
Ризото по китайскиРизото по китайски
16 Окт.
В два съда сварете поотделно ориза и месото, предварително нарязано на малки парченца. Нарежете лука на дребно, разбъркайте го с яйцата, посолете и прибавете парченцата сварено месо. В силно сгорещено олио изсипете сварения...
Патладжани по китайскиПатладжани по китайски
23 Май
Патладжаните се обелват и се нарязват на ивички. Задушават се в малко вода до омекване. Добавят се начуканият чесън, соевият сос, джинджифилът, черният пипер и солта. Разбърква се добре и се оставя за още няколко...
Китайски палачинки ХойсинКитайски палачинки Хойсин
14 Април
В купа смесете хойсин соса, нарязаните чесън, джинджифил, соев сос, сусамово олио и подправките. Добавете пилешките бутчета без кожа, оваляйте ги в маринатата и ги сложете в хладилник за 3-4 часа. Махнете пилешкото...
Китайски чай пуншКитайски чай пунш
30 Април
Заливаме билките в 500 мл вряла вода и прецеждаме отварата. Смесваме коняка със сока от лимоните и портокаловия сок. Оставяме ги да престоят на хладно заедно с корите от 1/2 лимон и 1/2 портокал. Прецеждаме сместа...
Специалитет по китайскиСпециалитет по китайски
01 Август
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички. Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички. Сложете дълбок тиган или уок...