Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
След няколко дни от рибата се отделя сок, който се стича през кухините на щайгата или кошницата. На седмия ден рибата е готова, а ако е по-едра – на десетия....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Най-често се осоляват риби като треска, паламуд, скумрия, шаран, а също и дребни риби като хамсията. На осоляване се подлага и хайверът на рибата....
Заливка за мусака - няколко перфектни вариантаЗаливка за мусака - няколко перфектни варианта
26 Февр.
Киселото мляко пък може да бъде заменено с прясно, като най-често този вариант се използва когато заливката се прави със сос бешамел, при който се ползва прясно мляко....
Кетъринг хапки - 2 вариантаКетъринг хапки - 2 варианта
18 Септ.
За втория вариант съм заменил с шпековия салам под него кашкавал и за завършек на парти хапките - маслина. Поднесете тези кетъринг хапки и вижте как се разграбват за секунди....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
Домашни макарони в 2 вариантаДомашни макарони в 2 варианта
25 Април
Разточваме тестото на тънък лист и го оставяме 30 минути да изсъхне. Нарязваме тестото на ленти. Поръсваме лентите с брашно и режем на ивици, широки около 1 пръст. Варим лентите в кипяща, подсолена вода....
Как да направим хляб без брашно - няколко вариантаКак да направим хляб без брашно - няколко варианта
25 Февр.
Това го прави добър вариант за тези, които следват нисковъглехидратна или кетогенна диета....
Няколко хитри варианта да съхраните лимоните по-дългоНяколко хитри варианта да съхраните лимоните по-дълго
08 Март
По този начин може да се съхранят за около няколко месеца. За да запазим отрязана половинка на лимон, то той се поставя с разрязаната му част надолу в чинийка, като в чинийката сме добавили и няколко капки оцет....
Ето как се осолява и маринова рибаЕто как се осолява и маринова риба
27 Януари
Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът, нарязан на ситно, и мащерката....
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес се пълнят гъбките....
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
07 Ноем.
Бъркаме бавно и продължително в продължение на няколко минути. След това прибавяме постепенно 2 и ч.ч. от бульона. Добавяме пилешкото месо и подправяме на вкус. Продължаваме да бъркаме до получаването на сос....
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
Днес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Сухо осоляване Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
Риба на плочаРиба на плоча
17 Юли
1
Рибата на плоча е готова....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Риба на шишРиба на шиш
22 Февр.
Почиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели. Овкусявате със сол и черен пипер....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
След като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...
Лека бисквитена торта с кисело мляко в 4 вариантаЛека бисквитена торта с кисело мляко в 4 варианта
28 Април
2
Вариант 4 - с банани Бананите се режат на кръгчета или на дълги парчета. По-хубаво е да са по-меки. Ако са по-твърди може и да се настържат. Редят се бисквитите, върху тях се слагат бананите и се заливат с крема....
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконБъркани яйца с няколко вида лук и бекон
16 Септ.
След няколко минути свалете бърканите яйца от котлона. Бърканите яйца с няколко вида лук и бекон са готови....
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоОриз с кисело зеле и няколко вида месо
03 Ноем.
Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Оставете да престои няколко дни в хладилника. Месото е готово, когато изгуби около 40% от теглото си. Обикновено процесът изисква между 4 и 5 седмици....
Христова Риба на ФурнаХристова Риба на Фурна
02 Юли
3
Христовата Риба на Фурна е готова....