Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаетеХитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаете
10 Ноем.
на картофите при варене, предварително ги набоцкайте на няколко места с вилица; - Варенето на картофите не бива да се прекъсва, защото се втвърдяват и няма да се сварят добре; - Ако трябва да претривате през цедка...
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!
20 Окт.
1
Ето няколко съвета при готвенето, които може би не знаете, а със сигурност ще ви бъдат от полза: Слагайте в ястията замразените зеленчуци без да ги размразявате предварително....
Няколко хитринки как да накълцаме лук на ситноНяколко хитринки как да накълцаме лук на ситно
14 Юни
1
Всичко това трябва да става с остър нож и доста бързо (отново заради насълзяването на очите). Малка хитринка срещу лютенето на лука е да държите чаша студена вода под лицето си, докато трае кълцането....
Майонеза с яйцата от ВеликденМайонеза с яйцата от Великден
01 Май
Ето как да оползотворим великденските яйца! Обелените варени яйца нарязваме на едри парчета и слагаме в каната нутри-булет (или друг мощен блендер). Ако имаме избор, може да използваме по-малката кана....
Няколко хитринки и трикове за месотоНяколко хитринки и трикове за месото
01 Април
Точно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо: • размразеното месо трябва да измиете бързо под струя вода, а след това да го нарежете на порции....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Отгоре поръсете с пармезана и залейте с предварително разбитите яйца и прясно мляко. Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко....
Колаген - какво трябва да знаетеКолаген - какво трябва да знаете
18 Май
Към тях трябва да добавим яйцата, бобовите култури, елдата, овесените ядки, пилешкото месо. Важна информация е, че плодовете и зеленчуците, които са богати на витамин С, спомагат за изграждане на нов колаген....
Няколко неща, които всеки трябва да знае за хемороидитеНяколко неща, които всеки трябва да знае за хемороидите
23 Февр.
Хемороидите са често срещани и това изисква да знаем повече за тях. Може би най-трудното за вярване е, че всички ние имаме хемороиди. Това твърди д-р Алексис Грусела, колоректален хирург....
Няколко полезни компютърни трика, които всеки трябва да знаеНяколко полезни компютърни трика, които всеки трябва да знае
27 Февр.
Точно поради тази причина ви представяме няколко полезни компютърни трика, които всеки трябва да знае. Каквото и да инсталирате, не натискайте постоянно бутона Next, а четете внимателно....
Варени и боядисвани яйцата в мултикукърВарени и боядисвани яйцата в мултикукър
23 Април
Весел празник с тези варени и боядисвани яйцата в мултикукър....
Няколко хитринки с оцет за добрата домакиняНяколко хитринки с оцет за добрата домакиня
13 Юни
1
За да е къщата винаги чиста, спретната и в перфектно състояние, добрата домакиня трябва да знае и някои тънкости и хитрости, с които ще се справи срещу дребните домакински проблеми....
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Когато срещнете хранителна добавка с този индекс, то трябва да знаете, че тя най-вероятно се ъотнася към консервантите....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеХитринки за пухкави козунаци, които трябва да научите
22 Април
Не трябва да се прекалява обаче. Тестото достатъчно се утежнява от захарта и яйцата, а ако се прекали и с мазнината, маята още по-трудно ще се задейства....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Оставяме да къкри до готовност, добавяме магданоза и сваляме от котлона. Може да сервираме с бял варен ориз....
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
07 Ноем.
Готовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
Преяждане с яйца - какво трябва да знаемПреяждане с яйца - какво трябва да знаем
01 Септ.
Не можете да ядете яйца при диабет И да, и не! Хората с диабет тип 2 трябва да ограничат консумацията на яйца - поради високото съдържание на същите наситени мазнини....
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаетеЗороастризъм – всичко, което трябва да знаете
31 Окт.
По-голямата част от онова, което знаем за Зороастър, идва от Авеста – колекция от зороастрийски религиозни писания. Не е ясно кога е живял пророкът....
Таурин: Всичко, което трябва да знаетеТаурин: Всичко, което трябва да знаете
11 Януари
Дава сила и издръжливост Тауринът играе няколко важни роли в мускулите ви и може да помогне с различни аспекти на упражненията....
Вътрематочните спирали - какво трябва да знаете?Вътрематочните спирали - какво трябва да знаете?
09 Януари
Тъй като е ясно, че ще разглеждаме вътрематочните спирали и всичко, което трябва да знаете за тях, ще споделим и нещо, което сигурно би ви изненадало - те са се използвали като контрацептивно средство още в Древен Египет...
Какво трябва да знаете за предиабета?Какво трябва да знаете за предиабета?
08 Юли
Ето какво трябва да знаете: Как да знам, че имам предиабет? Нормалното ниво на кръвната захар е 5. 6 mmol/L. Всичко между 5. 7 mmol/L и 7. 0 mmol/L може да се счита за предиабетно....
Карбамид (урея) - какво трябва да знаете?Карбамид (урея) - какво трябва да знаете?
25 Ноем.
Карбамид или урея е краен продукт отделен при разлагането на протеините. При тяхното разграждането се образува амоняк, който е токсичен за организма. Преобразуването на амоняка в урея става в черния дроб. След това уреята...
Микроби - всичко, което трябва да знаетеМикроби - всичко, което трябва да знаете
04 Януари
Думата микроби е дума с гръцки произход (μικρός – малък, βίος – живот). Те са вид микроорганизъм, невидим за човешкото око. И се намират навсякъде около нас - във въздуха, почвата, водата. Срещат се почти на всякъде, защото...