Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на ризототоОризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна.
Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...
01 Юли
Любопитната история на фокачатаКогато става въпрос за изкушенията на италианската кухня, всички моментално се сещат за пицата. Има обаче близко до нея кулинарно вълшебство с адрес от Ботуша, което е също толкова известно, но и много по-древно. Нарича...
18 Юли
Бързите кроасани на Ваня ДжорджевичРазточете ги заедно на голям кръгъл лист.
Разрежете на триъгълници и завийте на кифлички. Ако желаете може да сложите и плънка по желание.
В моя случай са без....
27 Дек.
Любопитната история на Крем СабайонФренският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
13 Юни
Кроасани с шоколадДобавете по една 1 с.л. течен шоколад в широкия край и завийте във форма на кроасан.
Повторете същото с втория лист бутертесто....
04 Февр.
Кроасани с квасСлед това разтеглете на лист и отново сгънете на плик. Повторете тази процедура още веднъж.
Разточете на кръг, разрежете на триъгълници и навийте на кифлички....
16 Ноем.
Кроасани с кренвиршПоставяте готовите кроасани върху хартия за печене и печете на 180 градуса.
Може да изберете и друга плънка за кроасаните с кренвирш като кроасани с шоколад или сладко. Сервират се в подходяща чиния....
12 Февр.
Кроасани с бананиКроасаните се пекат до придобиване на златист цвят в предварително загрята на 180 градуса фурна....
20 Май
Кроасани с маслоМоже отново да повторите цялата процедура с добавяне на още масло, прегъване и поставяне в хладилника, но може и само веднъж.
Финално разточете на правоъгълник, нарежете го на квадрати, а тях - на триъгълници....
21 Март
3
Любопитната история на 5 любими коледни десертаПанетоне
Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
25 Дек.
Кейкчета с кроасан и дюлиКроасанът нарязваме на малки хапки и поръсваме с ванилията.
Отделно разбиваме яйцето с прясно мляко, бакпулвер (1 ч.л), кристална захар (4-5 с.л. или на вкус)....
02 Ноем.
Кроасан с масло и семенаВтасалото тесто поставете на набрашнен плот и разтопете на продълговата кора, дълга 25 см....
30 Януари
Мини кроасани с шоколадРазтеглете леко и сложете в средата на горната част на триъгълника течен шоколад.
Навийте всеки триъгълник, започвайки от основата към върха....
18 Май
Кроасани с кисело млякоРазточваме тестото и го разрязваме на триъгълници. В основата на триъгълниците слагаме пълнеж по избор и навиваме. Намазваме с жълтък.
Кроасаните се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна....
12 Дек.
16
Френски кроасани с маслоПече на 180 градуса за около 20-25 мин.
Френските кроасани с масло са страхотни!...
14 Май
7
Домашни кроасани с маслоСлед което печем на 200 градуса до готовност.
Домашните кроасани с масло са много вкусни....
02 Август
1
Бутер кроасани с мармаладПреди да почнете да приготвяте тези бутер кроасани с мармалад, включете фурната да загрява на 220° С.
Развийте бутер тестото върху работния плот и го нарежете с нож за рязане на пица на 4 равни правоъгълника....
19 Ноем.
Домашни кроасани с локумПоставяме в печката и печем домашните кроасани с локум на 180 градуса до желаният загар....
12 Юни
Кекс на водна баня с кроасани и крем карамелКроасанът се нарязва на парчета с 1 см. дебелина. Когато захарта е готова, кроасаните се нареждат на дъното на формата. Яйцата и останалата захар се разбиват....
07 Август
Любопитната история на някои от най-известните тортиВ следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти.
Унгария – торта Естерхази....
16 Юни
Лесни френски кроасани с маслоВтасалите кроасани се пекат около 25 мин. Получиха невероятно вкусни и ухаещи на масло кроасанчета....
23 Февр.
3
Бутер кроасани с пица вкусНа всеки триъгълник в широката част се поставя една чаена лъжичка от плънката, парче кашкавал и лъжичка от настъргания пармезан.
Завива се във формата на кроасан от широката част на триъгълника към острата....
11 Февр.