Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на ризототоЛюбопитната история на ризотото
01 Юли
Оризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна. Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...
Любопитната история на фокачатаЛюбопитната история на фокачата
18 Юли
Когато става въпрос за изкушенията на италианската кухня, всички моментално се сещат за пицата. Има обаче близко до нея кулинарно вълшебство с адрес от Ботуша, което е също толкова известно, но и много по-древно. Нарича...
Бързите кроасани на Ваня ДжорджевичБързите кроасани на Ваня Джорджевич
27 Дек.
Разточете ги заедно на голям кръгъл лист. Разрежете на триъгълници и завийте на кифлички. Ако желаете може да сложите и плънка по желание. В моя случай са без....
Любопитната история на Крем СабайонЛюбопитната история на Крем Сабайон
13 Юни
Френският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
Кроасани с шоколадКроасани с шоколад
04 Февр.
Добавете по една 1 с.л. течен шоколад в широкия край и завийте във форма на кроасан. Повторете същото с втория лист бутертесто....
Кроасани с квасКроасани с квас
16 Ноем.
След това разтеглете на лист и отново сгънете на плик. Повторете тази процедура още веднъж. Разточете на кръг, разрежете на триъгълници и навийте на кифлички....
Кроасани с кренвиршКроасани с кренвирш
12 Февр.
Поставяте готовите кроасани върху хартия за печене и печете на 180 градуса. Може да изберете и друга плънка за кроасаните с кренвирш като кроасани с шоколад или сладко. Сервират се в подходяща чиния....
Кроасани с бананиКроасани с банани
20 Май
Кроасаните се пекат до придобиване на златист цвят в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Кроасани с маслоКроасани с масло
21 Март
3
Може отново да повторите цялата процедура с добавяне на още масло, прегъване и поставяне в хладилника, но може и само веднъж. Финално разточете на правоъгълник, нарежете го на квадрати, а тях - на триъгълници....
Любопитната история на 5 любими коледни десертаЛюбопитната история на 5 любими коледни десерта
25 Дек.
Панетоне Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
Кейкчета с кроасан и дюлиКейкчета с кроасан и дюли
02 Ноем.
Кроасанът нарязваме на малки хапки и поръсваме с ванилията. Отделно разбиваме яйцето с прясно мляко, бакпулвер (1 ч.л), кристална захар (4-5 с.л. или на вкус)....
Кроасан с масло и семенаКроасан с масло и семена
30 Януари
Втасалото тесто поставете на набрашнен плот и разтопете на продълговата кора, дълга 25 см....
Мини кроасани с шоколадМини кроасани с шоколад
18 Май
Разтеглете леко и сложете в средата на горната част на триъгълника течен шоколад. Навийте всеки триъгълник, започвайки от основата към върха....
Кроасани с кисело млякоКроасани с кисело мляко
12 Дек.
16
Разточваме тестото и го разрязваме на триъгълници. В основата на триъгълниците слагаме пълнеж по избор и навиваме. Намазваме с жълтък. Кроасаните се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Домашни кроасани с наденицаДомашни кроасани с наденица
30 Дек.
Домашните кроасани с наденица са готови....
Френски кроасани с маслоФренски кроасани с масло
14 Май
7
Пече на 180 градуса за около 20-25 мин. Френските кроасани с масло са страхотни!...
Домашни кроасани с маслоДомашни кроасани с масло
02 Август
1
След което печем на 200 градуса до готовност. Домашните кроасани с масло са много вкусни....
Бутер кроасани с мармаладБутер кроасани с мармалад
19 Ноем.
Преди да почнете да приготвяте тези бутер кроасани с мармалад, включете фурната да загрява на 220° С. Развийте бутер тестото върху работния плот и го нарежете с нож за рязане на пица на 4 равни правоъгълника....
Домашни кроасани с локумДомашни кроасани с локум
12 Юни
Поставяме в печката и печем домашните кроасани с локум на 180 градуса до желаният загар....
Кекс на водна баня с кроасани и крем карамелКекс на водна баня с кроасани и крем карамел
07 Август
Кроасанът се нарязва на парчета с 1 см. дебелина. Когато захарта е готова, кроасаните се нареждат на дъното на формата. Яйцата и останалата захар се разбиват....
Любопитната история на някои от най-известните тортиЛюбопитната история на някои от най-известните торти
16 Юни
В следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти. Унгария – торта Естерхази....
Лесни френски кроасани с маслоЛесни френски кроасани с масло
23 Февр.
3
Втасалите кроасани се пекат около 25 мин. Получиха невероятно вкусни и ухаещи на масло кроасанчета....
Сладкиш с кроасани и карамелСладкиш с кроасани и карамел
12 Ноем.
1
Сладкишът с кроасани и карамел е готов....
Бутер кроасани с пица вкусБутер кроасани с пица вкус
11 Февр.
На всеки триъгълник в широката част се поставя една чаена лъжичка от плънката, парче кашкавал и лъжичка от настъргания пармезан. Завива се във формата на кроасан от широката част на триъгълника към острата....
Тесто за кроасани в хлебопекарнаТесто за кроасани в хлебопекарна
17 Май
1
Тестото за кроасани в хлебопекарна е много сполучливо....