Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииМного важно условие за приготвянето на трайна туршия е съдовете, в които се нарежда зеленчукът, да бъдат чисти. Това се отнася особено за дървените съдове - качета, каци....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва....
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЕто защо при топлинната обработка за различните качества тя е усреднена.
За по-голямо удобство и за правилна отчетност готвачите, след като получат птиците, отделят неядливите отпадъци, а след това ядливите....
14 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масТака претопената мас се прецежда и налива в съдове.
Когато маста изстине, върху повърхността ѝ плътно се прилепва бял лист хартия, изрязан точно по стените на съда....
02 Юни
Рецепта за пречистване на кръвоносни съдовеСъхранявате в хартиен или картонен плик боба за рецептата за пречистване на кръвоносни съдове...
03 Юни
5
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Домакинските съдове в испанската кухняТова е сред най-използваните домакински съдове в испанската кухня.
3....
30 Май
Билкова смес за укрепване на кръвоносните съдовеБилковата смес от кора на козя върба, жълт кантарион и корен от горска ягода укрепва кръвоносните съдове, помага при разширени вени.
Рецептата е от книгата “Большая энциклопедия....
13 Февр.
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни.
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина.
Млечните желета се приготвят от прясно...
14 Април
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропМнозина от нас си спомнят с носталгия за онези времена, когато една от най-вкусните напитки в детството ни е бил домашно приготвеният сироп или сок, направен с истински майсторлък от нашите баби или майки.
Това...
17 Юли
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Различната им гъстота се дължи на употребените дози нишесте и плодово пюре.
За получаване на гъст кисел се слага по 12-15 г нишесте на порция, а за средно гъст - 9-11 г....
14 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време....
13 Април
2
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаЗа украса в този случай може да се използват маслини, кисели краставички или сварени моркови, нарязани по различни начини....
23 Януари
Готвене в евтини домакински съдове - крие ли опасности?Те са отровни за организма, но тъй като дозите са малки, те не убиват, а предизвикват различни опасни заболявания....
04 Февр.
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кулинарен коктейл от пилеНарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
09 Окт.
2
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Витамин С на зеленчуците се разрушава и тогава, когато варенето им се извършва в недобре калайдисани бакърени съдове, олющени емайлирани съдове, както и в съдове, чиято вместимост в сравнение с количеството на продукта...
17 Април
Готварските съдове в мексиканската кулинарияВ следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария:
1. Метате
Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
31 Май
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеИстинските бульони от различни продукти с наситен аромат са много по-добри от онези, които се продават на кубчета в магазините....
27 Юли