Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на фокачатаЛюбопитната история на фокачата
18 Юли
Когато става въпрос за изкушенията на италианската кухня, всички моментално се сещат за пицата. Има обаче близко до нея кулинарно вълшебство с адрес от Ботуша, което е също толкова известно, но и много по-древно. Нарича...
Любопитната история на кроасанаЛюбопитната история на кроасана
30 Януари
1
Кроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец. Кроасанът е типичен за френската кухня, той е един от символите на кулинарията и на Франция, поднася се с кафе или чай...
Любопитната история на Крем СабайонЛюбопитната история на Крем Сабайон
13 Юни
Френският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
Любопитната история на 5 любими коледни десертаЛюбопитната история на 5 любими коледни десерта
25 Дек.
Панетоне Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
Любопитната история на някои от най-известните тортиЛюбопитната история на някои от най-известните торти
16 Юни
В следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти. Унгария – торта Естерхази....
Постно зеленчуково ризото на фурнаПостно зеленчуково ризото на фурна
17 Март
Постното ризото се сервира с накълцан магданоз....
Любопитните истории на кекса и чийзкейкаЛюбопитните истории на кекса и чийзкейка
31 Март
Кексът и чийзкейкът били приготвяни от древните хора още когато те открили брашното. В древните времена хлябът бил различаван от кекса по това, че в него имало сладки съставки - най-често били използвани плодове...
Любопитната история на рома от времето на Колумб до днесЛюбопитната история на рома от времето на Колумб до днес
22 Януари
Историята на рома започва на карибските острови по времето на Христофор Колумб и е много свързана със захарта и нейното производство....
Най-любопитните факти от модната историяНай-любопитните факти от модната история
02 Март
Червеният плат е първият известен в историята, който се е търгувал масово....
Ризото по китайскиРизото по китайски
16 Окт.
В два съда сварете поотделно ориза и месото, предварително нарязано на малки парченца. Нарежете лука на дребно, разбъркайте го с яйцата, посолете и прибавете парченцата сварено месо....
Ризото по пиемонтскиРизото по пиемонтски
21 Ноем.
Добавяме другата половина на маслото, настърганото сирене, нарязаните гъби и шунка. Разбъркваме и сервираме....
Ризото по миланскиРизото по милански
14 Февр.
Прибавя се още от бульона на порции по 1 ч.ч. до изчерпване на количеството. На ориза, за да се свари добре, са му нужни около 18-20 мин. Прибавя се шафранът и половината от пармезана....
Ризото по моряшкиРизото по моряшки
08 Февр.
Готвим 10 минути на тих огън. Накрая поръсваме с черен пипер и сол и сервираме....
Морковена торта - любопитна история и класическа рецептаМорковена торта - любопитна история и класическа рецепта
03 Февр.
Малко история за Морковената торта Заради своя сладък вкус морковите се използват още от Средновековието за подслаждане на различни ястия....
Горчицата - любопитна история и невероятни здравословни ползиГорчицата - любопитна история и невероятни здравословни ползи
17 Юни
Горчицата може да е оживяла за американците в началото на 20-ти век, когато е била представена върху хот дог, но историята й е още по-дълга и по-пикантна, отколкото можете да предположите....
Ризото за гарнитураРизото за гарнитура
05 Ноем.
Залейте го с гореща вода и след като заври, доливайте на още няколко пъти по малко вода, докато напълно омекне. Бъркайте регулярно. Финално разбъркайте с доматеното пюре и настъргания кашкавал....
Ризото в мултикукърРизото в мултикукър
26 Април
1
Уредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря. След като ризотото е готово, се оставя на програма за поддържане на топлина. Ризотото в мултикукър е готово....
Ризото с коприваРизото с коприва
18 Февр.
Първо, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото....
Ризото с гъбиРизото с гъби
07 Февр.
Хубавото ризото е с кремообразна консистенция. След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово....
Ризото с тръбенкиРизото с тръбенки
31 Окт.
Сервирайте разкошното ризото на момента, за да се усещат стегнатите зрънца ориз, обвити в кремообразна субстанция. При изстиване, ориза си поема всичко и ризотото губи автентичното си очарование....
Ризото с калмариРизото с калмари
17 Окт.
Задушавайте 15-20 минути с постоянно бъркане и доливане на вода. В гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз. Ризотото с калмари е много вкусно....
Ризото с КладницаРизото с Кладница
03 Април
Готовото ризото с гъби разсипете на порции. Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах. Добър апетит!...
Ризото с телешкоРизото с телешко
18 Април
Извадете вече готовото ризото и го оставете да изстине. Сега идва ред на телешкото. Овкусете го със соев сос, риган и осолете. На оребрен тиган поставете и останалото масло....
Ризото с патладжаниРизото с патладжани
15 Март
Оставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте....
Ризото с доматиРизото с домати
06 Юли
Сервирайте ризотото с босилек и пармезан....