Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на фокачатаКогато става въпрос за изкушенията на италианската кухня, всички моментално се сещат за пицата. Има обаче близко до нея кулинарно вълшебство с адрес от Ботуша, което е също толкова известно, но и много по-древно. Нарича...
18 Юли
Любопитната история на кроасанаКроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец. Кроасанът е типичен за френската кухня, той е един от символите на кулинарията и на Франция, поднася се с кафе или чай...
30 Януари
1
Любопитната история на Крем СабайонФренският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
13 Юни
Любопитната история на 5 любими коледни десертаПанетоне
Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
25 Дек.
Любопитната история на някои от най-известните тортиВ следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти.
Унгария – торта Естерхази....
16 Юни
Любопитните истории на кекса и чийзкейкаКексът и чийзкейкът били приготвяни от древните хора още когато те открили брашното. В древните времена хлябът бил различаван от кекса по това, че в него имало сладки съставки - най-често били използвани плодове...
31 Март
Любопитната история на рома от времето на Колумб до днесИсторията на рома започва на карибските острови по времето на Христофор Колумб и е много свързана със захарта и нейното производство....
22 Януари
Най-любопитните факти от модната историяЧервеният плат е първият известен в историята, който се е търгувал масово....
02 Март
Ризото по китайскиВ два съда сварете поотделно ориза и месото, предварително нарязано на малки парченца. Нарежете лука на дребно, разбъркайте го с яйцата, посолете и прибавете парченцата сварено месо....
16 Окт.
Ризото по пиемонтскиДобавяме другата половина на маслото, настърганото сирене, нарязаните гъби и шунка.
Разбъркваме и сервираме....
21 Ноем.
Ризото по миланскиПрибавя се още от бульона на порции по 1 ч.ч. до изчерпване на количеството. На ориза, за да се свари добре, са му нужни около 18-20 мин. Прибавя се шафранът и половината от пармезана....
14 Февр.
Ризото по моряшкиГотвим 10 минути на тих огън. Накрая поръсваме с черен пипер и сол и сервираме....
08 Февр.
Морковена торта - любопитна история и класическа рецептаМалко история за Морковената торта
Заради своя сладък вкус морковите се използват още от Средновековието за подслаждане на различни ястия....
03 Февр.
Горчицата - любопитна история и невероятни здравословни ползиГорчицата може да е оживяла за американците в началото на 20-ти век, когато е била представена върху хот дог, но историята й е още по-дълга и по-пикантна, отколкото можете да предположите....
17 Юни
Ризото за гарнитураЗалейте го с гореща вода и след като заври, доливайте на още няколко пъти по малко вода, докато напълно омекне. Бъркайте регулярно. Финално разбъркайте с доматеното пюре и настъргания кашкавал....
05 Ноем.
Ризото в мултикукърУредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря.
След като ризотото е готово, се оставя на програма за поддържане на топлина.
Ризотото в мултикукър е готово....
26 Април
1
Ризото с коприваПърво, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото....
18 Февр.
Ризото с гъбиХубавото ризото е с кремообразна консистенция.
След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово....
07 Февр.
Ризото с тръбенкиСервирайте разкошното ризото на момента, за да се усещат стегнатите зрънца ориз, обвити в кремообразна субстанция. При изстиване, ориза си поема всичко и ризотото губи автентичното си очарование....
31 Окт.
Ризото с калмариЗадушавайте 15-20 минути с постоянно бъркане и доливане на вода.
В гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз.
Ризотото с калмари е много вкусно....
17 Окт.
Ризото с КладницаГотовото ризото с гъби разсипете на порции.
Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах.
Добър апетит!...
03 Април
Ризото с телешкоИзвадете вече готовото ризото и го оставете да изстине. Сега идва ред на телешкото. Овкусете го със соев сос, риган и осолете. На оребрен тиган поставете и останалото масло....
18 Април
Ризото с патладжаниОставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте....
15 Март