Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни сосове от плодове в кулинариятаОсновни сосове от плодове в кулинарията
14 Юли
В такъв случай тук е мястото да споменем доматения сос като основен в кулинарията. Има хиляди варианти за неговото приготвяне и поднасяне....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсновни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползва
11 Март
2
Освен тях ето още от основните готварски масла в кулинарията. Вижте кое за какво трябва да се използва. Слънчогледово олио По отношение на готвенето слънчогледовото масло е универсален продукт....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Филипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Този процес си прилага основно със зеленчуци, които се потапят във вряща вода за не повече от десет секунди, след което веднага се мият под течаща, студена вода....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
В кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Спред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал. Вие сами преценете. 1 мит: Не се пържи в зехтин Дори и хората, които нямат понятие от готвене го знаят....
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
Основните задължителни съставки в тази класика от френската кухня са млякото, брашното, маслото, солта и свежата подправка индийско орехче....
Основни рехабилитационни упражненияОсновни рехабилитационни упражнения
04 Юли
Естествено тези основни рехабилитационни упражнения са само малка част от това, което ще направи един физиотерапевт....
Основни сортове картофиОсновни сортове картофи
19 Септ.
По света има над 4 000 сорта картофи, които се разграничават според начина на отглеждането им, според вкусовите им качества, според времето на прибирането им, според хранителната им стойност и т. н. В България са разпространени...
Хипоалергенни основни ястияХипоалергенни основни ястия
30 Ноем.
Прясното говеждо месо замества заешкото в рецептите за основни ястия. Това са общи насоки, защото всички рецепти са строго индивидуални и зависят от резултата от диагностиката....
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаШафранът - злато за кулинарията и медицината
02 Дек.
Едва няколко прашинки от него, добавени в ястието, променят из основи всички негови вкусови качества, като му придават приятен леко нагарчащ вкус и аромат. Освен това той действа тонизиращо и отрезвяващо....
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаПриложение на натриев бензоат в кулинарията
24 Януари
1
Докато такъв обаче бъде намерен, е добре да сте наясно какво представлява натриевият бензоат и какво приложение намира в кулинарията....
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Със своите минерали тропическата напитка редуцира солния дисбаланс в организма, който е основният виновник за високото кръвно налягане....
Как да вложим индрише в кулинариятаКак да вложим индрише в кулинарията
05 Окт.
В кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
Кулинарната традиция на ИгнажденКулинарната традиция на Игнажден
20 Дек.
Игнажден отбелязваме на 20 декември – това е един от най-обичаните и тачени български празници. Назад във времето на този ден хората са отбелязвали началото на новата година. В днешно време Игнажден носи със себе си...
Често използвани термини в кулинарията- II частЧесто използвани термини в кулинарията- II част
28 Септ.
Наскоро ви запознах с основни термини, които трябва да знаете, когато работите с рецепти. И по предложение на една от вас, кулинарите на Готвач.бг, реших да напиша продължение на предишната статия....
Розовата вода за красота и в кулинариятаРозовата вода за красота и в кулинарията
10 Юли
Розовата вода се използва както за десерти, така и за основни ястия - например Агнешки ребра в розова вода. Много ароматен десерт е оризовият пудинг с розова вода....
Лимонена киселина: Приложение в кулинарията и домакинствотоЛимонена киселина: Приложение в кулинарията и домакинството
22 Април
Лимонената киселина е бяло кристално вещество с кисел вкус, лесно разтворима във вода. Извлича се от цитрусовите плодове, главно от лимоните, в които тя е най концентрирана. На търговските опаковки тя е обозначена...
Черен чесън е новият хит в кулинариятаЧерен чесън е новият хит в кулинарията
13 Март
Черен чесън? Да, правилно прочетохте. Черният чесън е най-новият хит в арсенала на професионалните готвачи по света. Върху създаването на черния чесън работи неговият създател Скот Тим от Южна Корея от 2004 година,...
Видове зехтин и употребата им в кулинариятаВидове зехтин и употребата им в кулинарията
19 Януари
Три са основните видове зехтин. Това са студено пресованият, пресованият и чистият зехтин. За най-добър се смята студено пресованият зехтин, който се нарича и екстра върджин....
Конопен протеин - ползи и употреба в кулинариятаКонопен протеин - ползи и употреба в кулинарията
02 Юли
Употреба на конопен протеин в кулинарията С помощта на конопения протеин можете да си приготвяте веган смутита, диетични салати, различни мусове, кето десерти и всякакви кето рецепти....