Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни сосове от плодове в кулинариятаВ такъв случай тук е мястото да споменем доматения сос като основен в кулинарията. Има хиляди варианти за неговото приготвяне и поднасяне....
14 Юли
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсвен тях ето още от основните готварски масла в кулинарията. Вижте кое за какво трябва да се използва.
Слънчогледово олио
По отношение на готвенето слънчогледовото масло е универсален продукт....
11 Март
2
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Често използвани термини в кулинариятаТози процес си прилага основно със зеленчуци, които се потапят във вряща вода за не повече от десет секунди, след което веднага се мият под течаща, студена вода....
26 Септ.
4
Приложението на каперси в кулинариятаВ кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
15 Юни
Какво са спредовете в кулинариятаСпред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
05 Септ.
Митове в кулинарията, които рухнаха!Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал.
Вие сами преценете.
1 мит: Не се пържи в зехтин
Дори и хората, които нямат понятие от готвене го знаят....
12 Септ.
Основни френски сосовеОсновните задължителни съставки в тази класика от френската кухня са млякото, брашното, маслото, солта и свежата подправка индийско орехче....
31 Януари
Основни рехабилитационни упражненияЕстествено тези основни рехабилитационни упражнения са само малка част от това, което ще направи един физиотерапевт....
04 Юли
Основни сортове картофиПо света има над 4 000 сорта картофи, които се разграничават според начина на отглеждането им, според вкусовите им качества, според времето на прибирането им, според хранителната им стойност и т. н. В България са разпространени...
19 Септ.
Хипоалергенни основни ястияПрясното говеждо месо замества заешкото в рецептите за основни ястия. Това са общи насоки, защото всички рецепти са строго индивидуални и зависят от резултата от диагностиката....
30 Ноем.
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаЕдва няколко прашинки от него, добавени в ястието, променят из основи всички негови вкусови качества, като му придават приятен леко нагарчащ вкус и аромат.
Освен това той действа тонизиращо и отрезвяващо....
02 Дек.
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаДокато такъв обаче бъде намерен, е добре да сте наясно какво представлява натриевият бензоат и какво приложение намира в кулинарията....
24 Януари
1
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаСъс своите минерали тропическата напитка редуцира солния дисбаланс в организма, който е основният виновник за високото кръвно налягане....
23 Ноем.
2
Как да вложим индрише в кулинариятаВ кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
05 Окт.
Кулинарната традиция на ИгнажденИгнажден отбелязваме на 20 декември – това е един от най-обичаните и тачени български празници. Назад във времето на този ден хората са отбелязвали началото на новата година.
В днешно време Игнажден носи със себе си...
20 Дек.
Често използвани термини в кулинарията- II частНаскоро ви запознах с основни термини, които трябва да знаете, когато работите с рецепти. И по предложение на една от вас, кулинарите на Готвач.бг, реших да напиша продължение на предишната статия....
28 Септ.
Розовата вода за красота и в кулинариятаРозовата вода се използва както за десерти, така и за основни ястия - например Агнешки ребра в розова вода. Много ароматен десерт е оризовият пудинг с розова вода....
10 Юли
Лимонена киселина: Приложение в кулинарията и домакинствотоЛимонената киселина е бяло кристално вещество с кисел вкус, лесно разтворима във вода.
Извлича се от цитрусовите плодове, главно от лимоните, в които тя е най концентрирана. На търговските опаковки тя е обозначена...
22 Април
Черен чесън е новият хит в кулинариятаЧерен чесън? Да, правилно прочетохте. Черният чесън е най-новият хит в арсенала на професионалните готвачи по света.
Върху създаването на черния чесън работи неговият създател Скот Тим от Южна Корея от 2004 година,...
13 Март
Видове зехтин и употребата им в кулинариятаТри са основните видове зехтин. Това са студено пресованият, пресованият и чистият зехтин. За най-добър се смята студено пресованият зехтин, който се нарича и екстра върджин....
19 Януари
Конопен протеин - ползи и употреба в кулинариятаУпотреба на конопен протеин в кулинарията
С помощта на конопения протеин можете да си приготвяте веган смутита, диетични салати, различни мусове, кето десерти и всякакви кето рецепти....
02 Юли