Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните подправки в арабската кухняВ Арабския свят често топят хляба първо в зехтин и после в заатар. В Оман специално приготвят горещ чай от подправката./page...
26 Юли
Да си приготвим сами зеленчукови подправкиЕдно добро решение през летните месеци, когато разполагаме с всякакви зеленчуци и подправки, е да си приготвим универсални зеленчукови подправки, които да използваме през зимните месеци....
25 Април
Как да си приготвим ядки с подправкиИ тъй като си говорим за експерименти, решихме да ви представим две различни рецепти за ядки с подправки. Подбрали сме различни видове подправки и миризми....
18 Март
Домашна провансиалска подправкаВсички сухи подправки се смесват и се разбъркват. Ако са по-едро нарязани, може предварително да се стрият в хаванче....
20 Февр.
2
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Индийско къри - подправкаВ Индия приготвят тази ароматна смес по усет за съотношението на подправките.
По желание може да увеличите или да намалите някоя от съставките....
10 Август
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Моята универсална зеленчукова подправкаСъотношението на продукти е според вашето предпочитание, може да добавите или махнете някои от продуктите.
Моята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Сушени моркови (за подправка)Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима дъска за зеленчуци, остър нож и пресни зеленчуци от градината....
07 Август
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Зеленчукова подправка за ястияВсичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути.
Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
19 Окт.
Бразилска подправка за месоРазбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ за печено месо....
18 Окт.
Арабската МагияПри арабските магии изпъкват три вида: ономатомантия - тълкуване на букви, думи и имена от Корана; рапсодомантия -тълкуване значението на самия текст; тамима - използване на сури на Корана в качеството на талисмани....
28 Май
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Арабска подправка Раз ел ханутСмесваме всички подправки, като ги разбъркваме много добре....
02 Април
Апетитна подправка по русенски (Анджика)Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
30 Август