Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се слага мая в тестото?Маята, която се слага в тестото, е основната причина да бухне тестото. Но простото смесване на мая с брашно, кисело или прясно мляко и др. продукти няма да доведе автоматично до бухване на тестото....
13 Март
Карамел МуПрибавяме горещото мляко и продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
Прехвърляме в намаслена тава и изчакваме да изстине....
13 Юли
Тестото за киш (Pate brisee)Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата.
В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
15 Януари
Бонбони Карамел МуКогато сместа започне да придобива приятно златисто-кафяв цвят, прибавяме и предварително свареното прясно и още топло мляко.
Продължаваме непрекъснато да бъркаме, докато сместа не започне да се отделя от съда....
06 Юни
3
Ретро бонбони Карамел МуКогато сместа стане кафеникава, постепенно - с разбъркване, се добавя горещото прясно мляко, като непрекъснато се разбива....
07 Март
1
Домашни бонбони Карамел МуПрибавете към карамела при непрекъснато бъркане сгорещеното мляко и когато сместа започне да се отделя от стените на съда, я изсипете в намазнена тава....
12 Февр.
Защо се замайваме, когато се изправяме изведнъж?Когато бутилката е легнала, течността е равномерно разпределена, изправите ли я, цялата вода се събира на дъното.
Нещо подобно се случва, когато рязко се изправите....
22 Окт.
Ето защо крещим, когато се страхувамеКогато сме в рискова ситуация, имаме два основни начина да отговорим: като избягаме, или като се подготвим за борба....
21 Януари
МаяЗамесете меко тесто, като накрая прибавете разтопеното и охладено масло. Оставете тестото да втаса в намаслена купа на топло за 1 час. Втасалото тесто прехвърлете върху набрашнена повърхност и разделете на 15 топки....
03 Февр.
3
Защо тестото се къса?Тестото става ронливо главно, когато е твърде сухо. Ако няма достатъчно влага, която да поддържа гладката и еластична текстура на тестото, то просто ще се разпадне....
27 Януари
Защо тестото се рони?Когато сме прекалили с брашното, също може да получим нежелано ронливо тесто, затова следвайте само изпитани рецепти и ги спазвайте стриктно....
14 Януари
Честито! Мая Манолова се омъжиМая Манолова, омбудсманът на републиката, се врече във вечна вярност на приятеля си Ангел Найденов. Новото щастливо семейство съчетава любовта и политиката по идеален начин.
Мая и Ангел са заедно от години. Двамата...
03 Окт.
Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?Какво символизира фигурката на прасе
Фигурата на прасенце поред митологичните стари и днешни вярвания е нещо, което трябва да сложите в дома си....
21 Май
Звездите казали на Мая Манолова кога да се омъжиКогато се сумират месецът и годината, се получава точно цифрата 2, което означава равновесие и сливане на Луната със Слънцето, както на мъжа с жената....
06 Окт.
Бирена МаяТой се състои в предизвикване на контролирана клетъчна смърт и ензимите в бирените дрожди смилат последните до: витамини, аминокиселини, минерали, липиди, пептиди, киселини и различни фрагменти със сложен химичен характер...
03 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаПрегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново....
15 Дек.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Защо се тъпчем, когато вече не сме гладниСпоред американски учени хормонът на глада предизвиква импулс, който ни кара да ядем дори когато не сме гладни....
14 Януари
Защо тестото лепне?Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
02 Окт.
Защо отслабваме, когато сме влюбениВ допълнение, когато нивата на кортизол са прекалено високи в продължително време, започва да се потиска имунната система....
24 Май
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Палачинки, които не се късатГотовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.
В намазнен тиган се изпържват палачинки....
11 Юни
5