Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се слага мая в тестото?Защо се слага мая в тестото?
13 Март
Маята, която се слага в тестото, е основната причина да бухне тестото. Но простото смесване на мая с брашно, кисело или прясно мляко и др. продукти няма да доведе автоматично до бухване на тестото....
Карамел МуКарамел Му
13 Юли
Прибавяме горещото мляко и продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Прехвърляме в намаслена тава и изчакваме да изстине....
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш (Pate brisee)
15 Януари
Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата. В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
Бонбони Карамел МуБонбони Карамел Му
06 Юни
3
Когато сместа започне да придобива приятно златисто-кафяв цвят, прибавяме и предварително свареното прясно и още топло мляко. Продължаваме непрекъснато да бъркаме, докато сместа не започне да се отделя от съда....
Ретро бонбони Карамел МуРетро бонбони Карамел Му
07 Март
1
Когато сместа стане кафеникава, постепенно - с разбъркване, се добавя горещото прясно мляко, като непрекъснато се разбива....
Домашни бонбони Карамел МуДомашни бонбони Карамел Му
12 Февр.
Прибавете към карамела при непрекъснато бъркане сгорещеното мляко и когато сместа започне да се отделя от стените на съда, я изсипете в намазнена тава....
Защо се замайваме, когато се изправяме изведнъж?Защо се замайваме, когато се изправяме изведнъж?
22 Окт.
Когато бутилката е легнала, течността е равномерно разпределена, изправите ли я, цялата вода се събира на дъното. Нещо подобно се случва, когато рязко се изправите....
Ето защо крещим, когато се страхувамеЕто защо крещим, когато се страхуваме
21 Януари
Когато сме в рискова ситуация, имаме два основни начина да отговорим: като избягаме, или като се подготвим за борба....
МаяМая
03 Февр.
3
Замесете меко тесто, като накрая прибавете разтопеното и охладено масло. Оставете тестото да втаса в намаслена купа на топло за 1 час. Втасалото тесто прехвърлете върху набрашнена повърхност и разделете на 15 топки....
Защо тестото се къса?Защо тестото се къса?
27 Януари
Тестото става ронливо главно, когато е твърде сухо. Ако няма достатъчно влага, която да поддържа гладката и еластична текстура на тестото, то просто ще се разпадне....
Защо тестото се рони?Защо тестото се рони?
14 Януари
Когато сме прекалили с брашното, също може да получим нежелано ронливо тесто, затова следвайте само изпитани рецепти и ги спазвайте стриктно....
Честито! Мая Манолова се омъжиЧестито! Мая Манолова се омъжи
03 Окт.
Мая Манолова, омбудсманът на републиката, се врече във вечна вярност на приятеля си Ангел Найденов. Новото щастливо семейство съчетава любовта и политиката по идеален начин. Мая и Ангел са заедно от години. Двамата...
Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?
21 Май
Какво символизира фигурката на прасе Фигурата на прасенце поред митологичните стари и днешни вярвания е нещо, което трябва да сложите в дома си....
Звездите казали на Мая Манолова кога да се омъжиЗвездите казали на Мая Манолова кога да се омъжи
06 Окт.
Когато се сумират месецът и годината, се получава точно цифрата 2, което означава равновесие и сливане на Луната със Слънцето, както на мъжа с жената....
Бирена МаяБирена Мая
03 Февр.
Той се състои в предизвикване на контролирана клетъчна смърт и ензимите в бирените дрожди смилат последните до: витамини, аминокиселини, минерали, липиди, пептиди, киселини и различни фрагменти със сложен химичен характер...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Защо се тъпчем, когато вече не сме гладниЗащо се тъпчем, когато вече не сме гладни
14 Януари
Според американски учени хормонът на глада предизвиква импулс, който ни кара да ядем дори когато не сме гладни....
Защо тестото лепне?Защо тестото лепне?
02 Окт.
Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
Защо отслабваме, когато сме влюбениЗащо отслабваме, когато сме влюбени
24 Май
В допълнение, когато нивата на кортизол са прекалено високи в продължително време, започва да се потиска имунната система....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
Аз в една част от тестото бях добавила какао....