Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
След това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Кулинарни идеи при готвене на фазанКулинарни идеи при готвене на фазан
12 Януари
Когато решите да готвите фазан, трябва предварително да се убедите, че е обработен добре. Препоръчително е 1-2 часа преди готвене да е накиснат в прясно мляко....
Кулинарни хитрости при готвене на сармиКулинарни хитрости при готвене на сарми
04 Февр.
5
Вижте още: - Идеи за по-различни постни сарми; - Домашни хитринки за вкусни зелеви сарми....
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
Ето няколко основни неща, които трябва да знаем за тестото, неговото замесване и изпичане, независимо дали е под формата на сладкиши, хлябове или погачи: – Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига...
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата. Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвенеКулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене
19 Август
1
Ето и най-добрите и важни кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене....
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганКулинарни тайни за готвене на грил тиган
14 Февр.
3
Намазнете с четка повърхността му и гответе на висока температура. Не забравяйте да включите аспиратора, защото при този вид готвене се образува много дим....
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно. Много е важно да изберете достатъчно добро пиле....
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятКулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
25 Окт.
Достатъчно е бобът да се готви в тенджера без капак, за да не потъмнява по време на готвене. 12....
Няколко хитринки как да накълцаме лук на ситноНяколко хитринки как да накълцаме лук на ситно
14 Юни
1
Малка хитринка срещу лютенето на лука е да държите чаша студена вода под лицето си, докато трае кълцането....
Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорба
19 Април
Затова е добре да не го пропускате, когато готвите пача чорба. В тенджерата можете да добавите счукан чесън с оцет и да оставите още известно време да се вари....
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
11 Февр.
6
Ако пържите дроб е добре след като вече сте го накиснали в прясно мляко или сте спазили някои от другите хитринки, да го подсушите добре и да го оваляте в брашно....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексКулинарни хитринки за вкусен и пухкав кекс
03 Май
2
Всеки може да си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат....
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
31 Март
3
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
Каракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
Кулинарни трикове при готвенето на зелеКулинарни трикове при готвенето на зеле
22 Август
1
Има някои кулинарни хитринки, които могат да ви помогнат да направите зелето по-вкусно, по атрактивно стоящо в чинията, което пък ще помогне да доставите на себе си и своите близки по-голямо гастрономично удоволствие, когато...
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....