Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителни експерти: Хапвайте насекоми спокойно!Хранителни експерти: Хапвайте насекоми спокойно!
02 Май
2
Един килограм насекоми съдържа около 600 калории, а един килограм царевица - 320-340 калории. Стряскащ факт, който е предпоставка учените да ни съветват да си похапваме по-често насекоми. Дори и да ви звучи като нещо невъзможно...
Хапвайте зеле! Ето защо е полезноХапвайте зеле! Ето защо е полезно
10 Февр.
Въпреки впечатляващото си хранително съдържание, зелето често се пренебрегва. А не трябва, тъй като е богато на витамини и минерали, и е изключително полезно за здравето. Въпреки че може да изглежда като маруля, всъщност...
Япония: Хапвайте спокойно риба от Фукушима!Япония: Хапвайте спокойно риба от Фукушима!
14 Април
В съобщението се изтъква, че може спокойно да се консумират всички японски вносни храни, дори и онези, които са добити в района на атомната централа Фукушима....
Питка РибкаПитка Рибка
10 Май
Питката Рибка е готова....
Ето защо да хапвате извара всеки денЕто защо да хапвате извара всеки ден
04 Юли
След като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден! - изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
Хапвайте яйца спокойно - не са вредни за сърцето!Хапвайте яйца спокойно - не са вредни за сърцето!
23 Май
Яйцата обаче са едни от обичаните продукти на много хора по света, като дори ако не харесвате да ги хапвате варени или като омлет, то те присъстват в приготвянето на различни сладки изкушения....
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниЗащо обичаме да хапваме сладки и мазни храни
12 Дек.
Американско проучване установи каква е причината честичко да налитаме на нездравословни храни, каквито са мазните и сладките продукти. Специалистите обясняват, че желанието да похапваме различни видове храни се командва...
Салата Златна рибкаСалата Златна рибка
08 Дек.
Имаме прекрасна салата Златна рибка! Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
Ето защо налитаме на сладки и мазни храниЕто защо налитаме на сладки и мазни храни
12 Дек.
1
Американски учени разбраха каква е причината човек да предпочита да похапва мазни и сладки храни и защо му е трудно да се откъсне от тях....
Пандишпанова торта Златната рибкаПандишпанова торта Златната рибка
03 Януари
Нека всеки има шанса да улови своята златна рибка! Започнете с пандишпанова торта Златната рибка!...
Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!
05 Дек.
Освен риба може да хапвате по-често картофи и яйца, защото те снабдяват тялото ви с важни микроелементи....
Ето как да си направите домашен тоник за мазна кожаЕто как да си направите домашен тоник за мазна кожа
24 Март
Това е особено важно за хора с мазна кожа, тъй като помага за свиването на порите и създава защитен филтър на кожата. Ето как да си направим домашен тоник за лице! 1....
Ето как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйцаЕто как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйца
10 Февр.
Според ново изследване начинът, по който хапвате най-често яйцата си, може да разкрие съществена част от вашия характер....
Ново 20: Хапвайте спокойно и не бройте калориите за перфектна фигура!Ново 20: Хапвайте спокойно и не бройте калориите за перфектна фигура!
30 Дек.
Избягването на строгите диети и съпътстващото ги броене на калории е ключът към поддържането на здравословно тегло, смята водещият учен от Кралския колеж в Лондон - Тим Спектър. Професорът по генетика е твърдо решен...
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Защо трябва да си хапвате сом по-често?
14 Юни
Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
Ето как да си направите активен въгленЕто как да си направите активен въглен
18 Ноем.
Активният въглен е особено полезно средство особено при различни случаи на отравяне като хранително, отравяне с алкохол и много други. Разбира се, той се продава във всяка аптека, но защо да не си го приготвите сами....
Детски сандвич Рибка на морско дъноДетски сандвич Рибка на морско дъно
24 Юли
Махнете кората на хляба и оформете квадрати от средата. Намажете филийките с топеното сирене, поръсете скълцания копър и запечете на тостер. Прехвърлете след това в чиния. С белачка облете моркова и от по-тънката...
Пържена рибка бельовица с чеснов сосПържена рибка бельовица с чеснов сос
05 Февр.
Изчистваме хубаво рибата от люспи, глави и вътрешности. Посоляваме отвън и оставаме да престои така няколко часа. През това време приготвяме соса. В блендер слагаме почистения чесън, начупеният хляб (който предварително...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Маска за мазна косаМаска за мазна коса
13 Април
Тази маска за коса е чудесна за изтощена и мазна коса....
Отвара против мазна косаОтвара против мазна коса
11 Юни
Към водата за изплакване на мазна коса по време на баня се прибавят 300 мл от течността....
Маска за мазна кожаМаска за мазна кожа
11 Април
Добре е при мазна кожа вместо лосион да ползваме тиквен сок....
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
Вижте защо да си хапвате сладко не е хич вредноВижте защо да си хапвате сладко не е хич вредно
07 Август
Тъй като живеем във времена, в които рядко човек може да се снабди с продукти, които не съдържат неясни консерванти и всякакви други добавки, все повече се говори за здравословно хранене. Правят се безброй проучвания...