Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето как да изберем най-вкусната диняЕто как да изберем най-вкусната диня
22 Май
Възможно ли е да изберете „перфектната диня“? И кой казва, че не е? !...
Сладко от зряла смокиняСладко от зряла смокиня
13 Януари
3
Към него се добавят смокините цели (ако са едри, може да се нарежат) и се вари около 1.5 часа. Около 5 минути преди края на варенето се добавя лимонената киселина....
Как да изберем сладка и вкусна тикваКак да изберем сладка и вкусна тиква
18 Ноем.
Когато изберете сладка тиква, ще може да си приготвите с нея: - мъфини с тиква; - тиквени сладки; - тиквено руло;...
ДиняДиня
01 Февр.
6
У нас най-популярно е да правим сладко от диня, туршия от малки динчета или просто да добавяме динени кори в смесени туршии....
Как да избираме диняКак да избираме диня
25 Септ.
• Сухата чепка не е гаранция, че динята е зряла. Тук трябва да вметнем, че изсъхналата чепка невинаги означава узряла диня, както твърдят нашите баби....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Торта ДиняТорта Диня
24 Март
Всичко се разбърква много добре, изчаква се леко да започне да се сгъстява и с черпак се сипват 4-5 черпака върху блата....
Мохито ДиняМохито Диня
06 Юли
Сместа прецедете през цедка, като я оставите сама да изтече, без да разбърквате и да й "помагате". Във високи чаши сложете на дъното листа мента и ги претрийте с малко кафява захар....
Весела диняВесела диня
02 Юни
Динята се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Водката се смесва с ликьор, лимонов сок и захар. Разбърква се добре и се прибавя щипка сол. Кубчетата диня се поставят в голяма купа и се заливат с "маринатата...
Къпкейк ДиняКъпкейк Диня
29 Юли
Извадете ги и оставете да се охладят. Разбийте сметана и я оцветете в зелено. Украсете кексчетата с нея. Къпкейкът Диня е чуден десерт!...
Пържена диняПържена диня
27 Септ.
Нарежете на кубчета 2 см диня и подсушете с домакинска хартия. Загрейте в тиган олио и пържете динята по 1 мин от всяка страна. Гответе всяка страна по 2 пъти. Преди поднасяне, подправете с балсамов оцет и посочете...
Салата ДиняСалата Диня
26 Юли
Оставете салатата в хладилника за 1-2 часа да се охлади....
Пет причини да ядем диняПет причини да ядем диня
22 Май
Лятото е един от любимите сезони. Причините да го обичаме толкова са много, а един от тях безспорно е сочната диня. Резените ѝ са неизменна част от лятната трапеза. Идеална за похапване в летните жеги, динята носи редица...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....