Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем зряла и сладка диня?Изберете женска диня
Тъй като динята е двуполово растение, можете да срещнете както женски, така и мъжки плод. Ще разпознаете вторите по издутостта им и малкото кръгче....
03 Юли
ДиняБотаническото име на динята, Citrullus vulgaris, идва от умалителната форма за цитрусови плодове, като се позовава на цвета и формата на плодовете, а vulgaris означава широкоразпространени или обикновени плодове. Вътрешността...
01 Февр.
6
Как да избираме диняКогато купувате диня, не вземайте първата, която е пред вас, а следвайте тези няколко съвета, които ви гарантират сладка и узряла диня.
• Винаги купувайте диня през август. Изложените дини преди този месец най-вероятно...
25 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Пържена диняНарежете на кубчета 2 см диня и подсушете с домакинска хартия.
Загрейте в тиган олио и пържете динята по 1 мин от всяка страна.
Гответе всяка страна по 2 пъти.
Преди поднасяне, подправете с балсамов оцет и посочете...
27 Септ.
Весела диняДинята се почиства от семките и се нарязва на кубчета.
Водката се смесва с ликьор, лимонов сок и захар.
Разбърква се добре и се прибавя щипка сол.
Кубчетата диня се поставят в голяма купа и се заливат с "маринатата...
02 Юни
Къпкейк ДиняИзвадете ги и оставете да се охладят. Разбийте сметана и я оцветете в зелено. Украсете кексчетата с нея.
Къпкейкът Диня е чуден десерт!...
29 Юли
Торта ДиняВсичко се разбърква много добре, изчаква се леко да започне да се сгъстява и с черпак се сипват 4-5 черпака върху блата....
24 Март
Мохито ДиняСместа прецедете през цедка, като я оставите сама да изтече, без да разбърквате и да й "помагате".
Във високи чаши сложете на дъното листа мента и ги претрийте с малко кафява захар....
06 Юли
Пет причини да ядем диняЛятото е един от любимите сезони. Причините да го обичаме толкова са много, а един от тях безспорно е сочната диня. Резените ѝ са неизменна част от лятната трапеза. Идеална за похапване в летните жеги, динята носи редица...
22 Май
Най-вкусната лютиканарежете на дребно, да обелите и нарежете на дребно един розов домат и най-накрая да почистите и нарежете на тънко, а най-хубаво да рендосате моркова....
12 Август
Най-вкусната пицаПо желание може да замените кашкавала със сирене или да добавите и двете.
Бон Апети!...
14 Дек.
4
Най-вкусната питкаЗапочнете да месите, като приемате от брашното постепенно. Полученото тесто намажете с олио, покрийте и оставете да втаса.
Разрежете втасалото тесто на 4-5 равни части....
29 Май
1
Най-вкусната чорбаСлед това изсипваме вътре половин литър вода и сол и чакаме да заври и да набъбне кускусът.
Когато вече е готов, прибавяме вътре 1 литър мляко и чакаме да се сготви....
21 Ноем.
Най-вкусната питаРазбивате до еднородна смес и почвате да месите с брашното. При нужда добавяте още брашно до постигане на меко тесто, което леко лепне по ръцете.
Разделяте на две топки....
13 Януари
Най-вкусната запеканкаСварете картофите в подсолена вода, обелете и ги и намачкайте. Пасирайте с ръчен пасатор и добавете масло, сол на вкус, разбитите яйца и леко затопленото мляко, разбъркайте добре. Добавете нарязания на едро спанак и отново...
09 Март
Най-вкусната капамаЗелето нарязваме, като оставяме 2 листа, накисваме го във вода и оставяме за кратко, за да се обезсоли....
18 Септ.