Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем зряла и сладка диня?Как да изберем зряла и сладка диня?
03 Юли
Изберете женска диня Тъй като динята е двуполово растение, можете да срещнете както женски, така и мъжки плод. Ще разпознаете вторите по издутостта им и малкото кръгче....
ДиняДиня
01 Февр.
6
Ботаническото име на динята, Citrullus vulgaris, идва от умалителната форма за цитрусови плодове, като се позовава на цвета и формата на плодовете, а vulgaris означава широкоразпространени или обикновени плодове. Вътрешността...
Как да избираме диняКак да избираме диня
25 Септ.
Когато купувате диня, не вземайте първата, която е пред вас, а следвайте тези няколко съвета, които ви гарантират сладка и узряла диня. • Винаги купувайте диня през август. Изложените дини преди този месец най-вероятно...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пържена диняПържена диня
27 Септ.
Нарежете на кубчета 2 см диня и подсушете с домакинска хартия. Загрейте в тиган олио и пържете динята по 1 мин от всяка страна. Гответе всяка страна по 2 пъти. Преди поднасяне, подправете с балсамов оцет и посочете...
Весела диняВесела диня
02 Юни
Динята се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Водката се смесва с ликьор, лимонов сок и захар. Разбърква се добре и се прибавя щипка сол. Кубчетата диня се поставят в голяма купа и се заливат с "маринатата...
Къпкейк ДиняКъпкейк Диня
29 Юли
Извадете ги и оставете да се охладят. Разбийте сметана и я оцветете в зелено. Украсете кексчетата с нея. Къпкейкът Диня е чуден десерт!...
Торта ДиняТорта Диня
24 Март
Всичко се разбърква много добре, изчаква се леко да започне да се сгъстява и с черпак се сипват 4-5 черпака върху блата....
Салата ДиняСалата Диня
26 Юли
Оставете салатата в хладилника за 1-2 часа да се охлади....
Мохито ДиняМохито Диня
06 Юли
Сместа прецедете през цедка, като я оставите сама да изтече, без да разбърквате и да й "помагате". Във високи чаши сложете на дъното листа мента и ги претрийте с малко кафява захар....
Пет причини да ядем диняПет причини да ядем диня
22 Май
Лятото е един от любимите сезони. Причините да го обичаме толкова са много, а един от тях безспорно е сочната диня. Резените ѝ са неизменна част от лятната трапеза. Идеална за похапване в летните жеги, динята носи редица...
Най-вкусната лютикаНай-вкусната лютика
12 Август
нарежете на дребно, да обелите и нарежете на дребно един розов домат и най-накрая да почистите и нарежете на тънко, а най-хубаво да рендосате моркова....
Най-вкусната пицаНай-вкусната пица
14 Дек.
4
По желание може да замените кашкавала със сирене или да добавите и двете. Бон Апети!...
Най-вкусната питкаНай-вкусната питка
29 Май
1
Започнете да месите, като приемате от брашното постепенно. Полученото тесто намажете с олио, покрийте и оставете да втаса. Разрежете втасалото тесто на 4-5 равни части....
Най-вкусната чорбаНай-вкусната чорба
21 Ноем.
След това изсипваме вътре половин литър вода и сол и чакаме да заври и да набъбне кускусът. Когато вече е готов, прибавяме вътре 1 литър мляко и чакаме да се сготви....
Най-вкусната питаНай-вкусната пита
13 Януари
Разбивате до еднородна смес и почвате да месите с брашното. При нужда добавяте още брашно до постигане на меко тесто, което леко лепне по ръцете. Разделяте на две топки....
Най-вкусната запеканкаНай-вкусната запеканка
09 Март
Сварете картофите в подсолена вода, обелете и ги и намачкайте. Пасирайте с ръчен пасатор и добавете масло, сол на вкус, разбитите яйца и леко затопленото мляко, разбъркайте добре. Добавете нарязания на едро спанак и отново...
Най-вкусната капамаНай-вкусната капама
18 Септ.
Зелето нарязваме, като оставяме 2 листа, накисваме го във вода и оставяме за кратко, за да се обезсоли....