Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползите от гъба КомбучаКомбуча е биохимична лаборатория. Затова терапевтичните ползи от чаената гъба са широки. Комбуча живее в сладък чай и се храни със захарта в него....
05 Май
Пържена бозалъшка гъбаНарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло.
Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта....
15 Май
12
Туршията, която се превърна в хит тази есенНе за най-традиционните туршии ще говорим сега, а за една нова, превърнала се в хит тази есен туршия. Розовата туршия отбеляза рекорд в сезона на туршиите....
11 Ноем.
Баница, която не спадаПървата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см.
Така процедираме с останалите кори, като навиваме около първата....
26 Септ.
8
Веган шкембе с гъба кладницаПодправя се с предварително приготвени счукан чесън с оцет и ситно нарязани сушени люти чушлета като шкембе чорба.
Веган шкембето с гъба кладница е много вкусно....
14 Януари
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба със сметана може да се сервира както самостоятелно, така и като сос към месо....
31 Окт.
1
Отвара, която премахва хремата за часовеЛицето не трябва да бъде близо до водата, защото може да се получи изгаряне на лигавицата на носа от самата пара....
11 Април
Портобело - вкусната гъба, която пази талията ни тънкаГъбите Портобело имат интензивен вкус и мека текстура. Те предоставят редица основни хранителни вещества, но не съдържат много калории, което ги прави хранително допълнение към всяка диета. Гъбите Портобело са добър източник...
10 Юни
Как да приготвим КомбучаТочно това е гъбата Комбуча, която добива все по-голяма популярност в нашето съвремие, отдалечено от природните блага....
01 Май
Винчанска култураГъстотата на населението, която говори за устойчив напредък, принуждава хората да създават по-големи селища, които надминават тези по крайбрежието на Егейско море и в Близкия изток през Бронзовата епоха, която се развива...
08 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Преслава се превърна в ГалкаФолк звездата Преслава, за която напоследък се говори, че е в опасно близки отношения с колегата си Константин, се превъплъти за малко в Галя от Каризма....
28 Май
Защо светът лудна по Комбуча?Съдържа пробиотици
Една от бактериите, които растат в изобилие, докато Комбуча се ферментира, е млечната киселина, за която се знае, че има пробиотични свойства. ...
20 Февр.
Хамелеонова гъбаХамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа. Среща се още в Мексико и Коста Рика....
13 Февр.
Гъба ВиолеткаВиолетката е гъба, която не може да не се забележи. Преди всичко тя прави впечатление с виолетовата си месестата шапка, която първоначално има формата на звънче, а в последствие става плоска....
01 Февр.
Гъба БулкаПредлагаме ви рецепта за панирани булки, която е изключително лесно за приготвяне....
30 Януари
Сярна гъбаПредлагаме ви идея за салата със сярна гъба, която освен че е много свежа, е и диетична....
30 Януари
Гъба ТръбенкаТова е вид гъба, която може да се изсуши и после да се рехидратира или да се превърне в прах, който се използва за подправяне на яхнии. Придава им ново звучене и неочаквано елегантен вкус....
21 Април
Дяволска гъбаСимптомите на отравяне са основно в стомашно-чревния тракт и включват гадене, повръщане, коремни болки, кървава диария, която продължава до 6 часа....
04 Януари
Гъба ПъстърваТя носи деликатна кисела нотка и има приятен характерен мирис, които я превръща в любима гъба на мнозина....
19 Август
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5