Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползите от гъба КомбучаПолзите от гъба Комбуча
05 Май
Комбуча е биохимична лаборатория. Затова терапевтичните ползи от чаената гъба са широки. Комбуча живее в сладък чай и се храни със захарта в него....
Пържена бозалъшка гъбаПържена бозалъшка гъба
15 Май
12
Нарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло. Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта....
Туршията, която се превърна в хит тази есенТуршията, която се превърна в хит тази есен
11 Ноем.
Не за най-традиционните туршии ще говорим сега, а за една нова, превърнала се в хит тази есен туршия. Розовата туршия отбеляза рекорд в сезона на туршиите....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Първата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см. Така процедираме с останалите кори, като навиваме около първата....
Веган шкембе с гъба кладницаВеган шкембе с гъба кладница
14 Януари
Подправя се с предварително приготвени счукан чесън с оцет и ситно нарязани сушени люти чушлета като шкембе чорба. Веган шкембето с гъба кладница е много вкусно....
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба с масло и сметана
31 Окт.
1
Булка гъба със сметана може да се сервира както самостоятелно, така и като сос към месо....
Отвара, която премахва хремата за часовеОтвара, която премахва хремата за часове
11 Април
Лицето не трябва да бъде близо до водата, защото може да се получи изгаряне на лигавицата на носа от самата пара....
Портобело - вкусната гъба, която пази талията ни тънкаПортобело - вкусната гъба, която пази талията ни тънка
10 Юни
Гъбите Портобело имат интензивен вкус и мека текстура. Те предоставят редица основни хранителни вещества, но не съдържат много калории, което ги прави хранително допълнение към всяка диета. Гъбите Портобело са добър източник...
Как да приготвим КомбучаКак да приготвим Комбуча
01 Май
Точно това е гъбата Комбуча, която добива все по-голяма популярност в нашето съвремие, отдалечено от природните блага....
Винчанска култураВинчанска култура
08 Февр.
Гъстотата на населението, която говори за устойчив напредък, принуждава хората да създават по-големи селища, които надминават тези по крайбрежието на Егейско море и в Близкия изток през Бронзовата епоха, която се развива...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Преслава се превърна в ГалкаПреслава се превърна в Галка
28 Май
Фолк звездата Преслава, за която напоследък се говори, че е в опасно близки отношения с колегата си Константин, се превъплъти за малко в Галя от Каризма....
Защо светът лудна по Комбуча?Защо светът лудна по Комбуча?
20 Февр.
Съдържа пробиотици Една от бактериите, които растат в изобилие, докато Комбуча се ферментира, е млечната киселина, за която се знае, че има пробиотични свойства. ...
Хамелеонова гъбаХамелеонова гъба
13 Февр.
Хамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа. Среща се още в Мексико и Коста Рика....
Гъба ВиолеткаГъба Виолетка
01 Февр.
Виолетката е гъба, която не може да не се забележи. Преди всичко тя прави впечатление с виолетовата си месестата шапка, която първоначално има формата на звънче, а в последствие става плоска....
Бисерна гъбаБисерна гъба
30 Януари
Предлагаме ви рецепта с бисерна гъба, която се приготвя много лесно....
Гъба БулкаГъба Булка
30 Януари
Предлагаме ви рецепта за панирани булки, която е изключително лесно за приготвяне....
Сярна гъбаСярна гъба
30 Януари
Предлагаме ви идея за салата със сярна гъба, която освен че е много свежа, е и диетична....
Гъба ТръбенкаГъба Тръбенка
21 Април
Това е вид гъба, която може да се изсуши и после да се рехидратира или да се превърне в прах, който се използва за подправяне на яхнии. Придава им ново звучене и неочаквано елегантен вкус....
Дяволска гъбаДяволска гъба
04 Януари
Симптомите на отравяне са основно в стомашно-чревния тракт и включват гадене, повръщане, коремни болки, кървава диария, която продължава до 6 часа....
Гъба ПъстърваГъба Пъстърва
19 Август
Тя носи деликатна кисела нотка и има приятен характерен мирис, които я превръща в любима гъба на мнозина....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....