Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Загрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто. Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага. Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Лосион за мазна и възпалена кожаЛосион за мазна и възпалена кожа
07 Май
Използвайте като лосион за почистване на мазна и възпалена кожа на лицето. Живовлякът премахва възпалението и заздравява кожата....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Омесете до получаване на меко еластично тесто, оставете да удвои обема си, оформете мекици и изпържете в сгорещено олио....
Как бухтите да не са мазни?Как бухтите да не са мазни?
26 Май
Така салфетката ще попие излишната мазнина от бухтите....
Как да не стават мазни бухтите?Как да не стават мазни бухтите?
01 Окт.
Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
Мекиците на бабаМекиците на баба
02 Февр.
Оставя се да втаса и след това се взимат топки от тестото, оформят се на мекици и се пържат в мазнина. Поднасят се топли с пудра захар, някакво сладко, шоколад или сирене....
Мекиците на ИсиМекиците на Иси
18 Януари
Тестото се оставя за 10 мин. да отпочине. След това се разстила с ръце и се реже на квадратчета. Мекиците се пържат в сгорещено олио....
Мекиците на бабаМекиците на баба
22 Дек.
Загрейте мазнина в тиган и леко намазнени ръце късайте от тестото, разтегляйте леко мекиците на баба и ги изпържете до готовност....
Как калмарите да не станат жилави?Как калмарите да не станат жилави?
01 Август
Когато ги пържим/панираме калмарите имат нужда от съвсем кратка термична обработка-1-2 минути в силно сгорещена мазнина, обилно количество, което да ги покрива. Прекалим ли с времето, ще станат сухи и жилави....
Мекиците на баща миМекиците на баща ми
25 Април
Можете да консумирате мекиците поръсени само с пудра захар, със сиренце, сладко или мед. Мекиците на баща ми са страхотни, опитайте ги!...
Мекиците от едно времеМекиците от едно време
11 Февр.
Нагорещяваме оста олио, така че да плуват в мазнина, може и във фритюрник. Вие решавате как ви е по-удобно....
Мазни баничкиМазни банички
10 Юли
Мазните банички се пекат предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Защо мекиците са храна убиецЗащо мекиците са храна убиец
29 Ноем.
15
Когато се пържат мекиците, загрятата мазнина достига до температури от порядъка на 200-270° С. При тях, както в продуктите, така и в самата мазнина настъпват изменения....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Как месото да не стане сухо?Как месото да не стане сухо?
13 Окт.
Също така, за да не стане сухо месото, може да сложите във фурната малък съд с вода. Така от нея ще се отделя пара, която ще предпази месото и от изсушаване, и от прегаряне....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...