Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Със зехтин стомахът ви работи като швейцарски часовникКаквото и да ядете, стомахът ви ще работи като швейцарски часовник.
Американски специалисти по храненето пък откриха, че зехтинът притежава невероятното свойство да предпазва хората от болести....
14 Август
15
С тези храни стомахът ви винаги ще работи като по часовникХраните, които успокояват стомаха
Изберете храни и подправки, които успокояват стомаха: кимион, кардамон, канела, кимион, копър, джинджифил, мента, индийско орехче, овесена каша
Опитайте се да се храните с така наречени...
25 Ноем.
Празнично плато Часовник за Нова годинаПолучава се като картофена разядка, която оформяме в средата на платото и я отделяме от мезетата с магданоз....
03 Януари
Картофена салата Часовник за Нова годинаКартофената салата Часовник за Нова година е готова....
29 Дек.
Хапвайте пъпеш преди плажаДостатъчно е редовно да хапвате от вкусния плод през лятото.
За родното място на пъпеша се счита Предна Азия. Познат е още от времето на вавилонците. В Европа виреят към 500 сорта....
13 Юни
Салца за Палео храненеСваряваме цвеклото и морковите, след което ги пасираме.
Задушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
26 Юли
Хранене по часовник - всички предимстваВсички тези предимства на храненето по часовник би трябвало да са ви достатъчни, за да ви убедим....
18 Януари
Новогодишна салата ЧасовникОт маслините се изрязват крайчета за минутите, а от червената чушка - стрелките на часовника. По края картофената салата се украсява с останалия грах, царевица и свеж копър.
Новогодишната салата Часовник е готова....
26 Дек.
Новогодишна погача ЧасовникОт последната топка отрежете мъничко тесто за стрелките на часовника.
Сложете топката по средата и оформете стрелки, които поставете....
02 Януари
Червено вино преди или след хранене?Пийте умерено червено вино - или заедно с храна, или се нахранете преди да започнете да го пиете....
16 Ноем.
Защо трябва да хапвате чушки редовно?доста пред лимоните или пък магданоза, сочени за първенци в това отношение....
04 Окт.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Новогодишна солена торта ЧасовникТе ще ни трябват, за да направим цифрите за нашият часовник. Суджукът се реже на тънки парчета, а чушката на дебели ленти, които ще ни трябват за стрелките....
03 Януари
Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърцеТака храната изглежда по-солена, отколкото е в действителност, и несъзнателно намаляваме вредната за здравето ни сол в храните, докато хапваме люто....
02 Ноем.
Швейцарски кифлиИсторията не разказва по какъв начин са дошли за първи път в Испания, но те са предложени с голям успех още през 19 век в сладкарница Suizo Cafe, като в началото водят името си като швейцарско руло а след това само швейцарки...
24 Ноем.
1
Швейцарски раклетВсяко парче сирене набодете на дълга вилица и печете на пламък (на открита печка или на друг пламък). Разбира се, може да използвате и уреда раклет, ако имате такъв.
Изпечете сиренето, докато повърхността му омекне и...
22 Април
Защо часовникът спира, след като умре човек?Много по-любопитно е, че при някои случаи на смърт, спира не само часовникът на ръката на човека, но и стенният часовник. Това вече е необясним факт, който обаче е напълно реален....
14 Окт.
Швейцарски картофен рьощиСлед като рьощито е изпечено от едната страна, го обръщаме внимателно с помощта на по-голяма чиния.
Приплъзваме го отново в тигана, като внимаваме да не го разкъсаме. Запичаме за кратко и от другата страна....
24 Ноем.
Яйца по швейцарскиВ леко намазнена тавичка се нареждат филийките.
Те се поръсват с настърган кашкавал и върху всяка се счупва по едно яйце. Посоляват се.
Пече се, докато се втвърди яйцето.
Поръсва се с пресни подправки по избор...
29 Януари
Яйца по швейцарскиЗалейте с разтопено масло и посолете, като добавите черен и червен пипер.
Сложете да се пече до втвърдяване на яйцата в умерено загряна фурна....
14 Ноем.
Кило чушки колкото кило месо преди празницитеПри подготовката за най-големия пролетен празник - Великден, Българската агенция за безопасност на храните започва станалата традиционна проверка за годност на храните.
Какви проверки се правят на храните?...
20 Април