Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешко чевермеАгнешко чеверме
05 Март
10
Ще познаете, че агнешкото чеверме е опечено, като при набождане на месото около плешката излиза бял сок. Готовото агне се вади и се накъсва при поднасяне....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Лесно агнешко чевермеЛесно агнешко чеверме
04 Дек.
Постоянно се поддържа огън за чевермето отстрани и прибавяме жар от време на време....
Как се прави чевермеКак се прави чеверме
01 Дек.
- Правенето на чеверме си е трудоемко, но крайният резултат си заслужава. Особено вкусни са рецепти като: - свинско чеверме; - лесно агнешко чеверме; - пилешко чеверме....
Бавно печено агнешко с топящи се картофкиБавно печено агнешко с топящи се картофки
20 Април
Агнешкото е много вкусно в компания на страхотните печени картофи. Добавете салата по избор и поднесете. Бавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово....
Лесно ЧевермеЛесно Чеверме
31 Март
Агнето печем, като непрекъснато въртим в продължение на 4-5 часа. Постоянно поддържаме огъня на чевермето, като от време на време прибавяме жар....
Пиле на ЧевермеПиле на Чеверме
13 Юни
Пилето на Чеверме е готово....
Прасенце на ЧевермеПрасенце на Чеверме
06 Окт.
Печете на равномерен огън за около 5-6 часа, като чевермето непрекъснато трябва да се върти. През цялото време на печенето мажете прасето с мазнина. Прасенцето е готово, когато добие хубава златиста коричка....
Агне на механично чевермеАгне на механично чеверме
05 Май
Хубаво чеверме се прави от агънце на около годинка. Най-добре е то да е средно охранено – мършавото не е сочно, а тлъстото се топи, докато се върти на огъня....
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Тайните на вкусното чевермеТайните на вкусното чеверме
14 Март
Чевермето представлява печено агне или друг вид месо на жар. То се приготвя по специфичен начин. Чеверме се прави обикновено за Гергьовден....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
За агнешко, което да се топи в устата, увийте месото във фолио и го печете така за 1 час, след което изпечете поне още 30 минути (тук, разбира се, става въпрос за малка част от агнето - агнешка плешка или агнешки бут)...
Подходящи маринати за вкусно чевермеПодходящи маринати за вкусно чеверме
29 Март
Можете да приготвите страхотна марината за чеверме, като смесите желе от червен касис, вино, агнешки бульон, лук, черен пипер и сол. За маринатите можете да използвате и бяло и червено вино....
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Съвети как и къде да използваме агнешко - От агнешката кайма се правят страхотни бургери; - Потопете агнешкото филе в марината от червено вино, чесън и розмарин; - Можете да сервирате агнешкото с млечен ментов сос,...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....