Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешко чевермеЩе познаете, че агнешкото чеверме е опечено, като при набождане на месото около плешката излиза бял сок.
Готовото агне се вади и се накъсва при поднасяне....
05 Март
10
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Лесно агнешко чевермеПостоянно се поддържа огън за чевермето отстрани и прибавяме жар от време на време....
04 Дек.
Как се прави чеверме- Правенето на чеверме си е трудоемко, но крайният резултат си заслужава.
Особено вкусни са рецепти като:
- свинско чеверме;
- лесно агнешко чеверме;
- пилешко чеверме....
01 Дек.
Бавно печено агнешко с топящи се картофкиАгнешкото е много вкусно в компания на страхотните печени картофи. Добавете салата по избор и поднесете.
Бавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово....
20 Април
Лесно ЧевермеАгнето печем, като непрекъснато въртим в продължение на 4-5 часа.
Постоянно поддържаме огъня на чевермето, като от време на време прибавяме жар....
31 Март
Прасенце на ЧевермеПечете на равномерен огън за около 5-6 часа, като чевермето непрекъснато трябва да се върти. През цялото време на печенето мажете прасето с мазнина. Прасенцето е готово, когато добие хубава златиста коричка....
06 Окт.
Агне на механично чевермеХубаво чеверме се прави от агънце на около годинка. Най-добре е то да е средно охранено – мършавото не е сочно, а тлъстото се топи, докато се върти на огъня....
05 Май
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Тайните на вкусното чевермеЧевермето представлява печено агне или друг вид месо на жар. То се приготвя по специфичен начин. Чеверме се прави обикновено за Гергьовден....
14 Март
Колко време се пече агнешко?За агнешко, което да се топи в устата, увийте месото във фолио и го печете така за 1 час, след което изпечете поне още 30 минути (тук, разбира се, става въпрос за малка част от агнето - агнешка плешка или агнешки бут)...
23 Април
Подходящи маринати за вкусно чевермеМожете да приготвите страхотна марината за чеверме, като смесите желе от червен касис, вино, агнешки бульон, лук, черен пипер и сол. За маринатите можете да използвате и бяло и червено вино....
29 Март
Агнешко МесоСъвети как и къде да използваме агнешко
- От агнешката кайма се правят страхотни бургери;
- Потопете агнешкото филе в марината от червено вино, чесън и розмарин;
- Можете да сервирате агнешкото с млечен ментов сос,...
25 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари