Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месо от глиган в глинен гювечМесо от глиган в глинен гювеч
13 Януари
По желание може да се добави и 1 скилидка чесън /небелен/. Гювечът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2. 30 - 2. 45 часа. Месото от глиган в глинен гювеч е готово....
Пържоли от глиган в гювечПържоли от глиган в гювеч
30 Януари
Поднасяме, като в чинията поставяме пържоли от глиган и добавяме от гъбите и морковите....
Глиган с лук и сухи чушкиГлиган с лук и сухи чушки
18 Ноем.
2
Добавят се едро нарязаният лук, празът, нарязан на кръгчета около 1 см., нарязаната пиперка, сухите чушки, леко опукани на котлона, чесънът, оцетът и всички подправки. Посолява се и се залива с виното....
Марината за месо от глиганМарината за месо от глиган
19 Август
., след което я охладете напълно и залейте подготвеното дивечово месо за 24 часа....
Как се готви еленско месоКак се готви еленско месо
28 Август
От еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини. За да приготвите еленско по ловджийски, са необходими 2 килограма...
Как се готви конско месоКак се готви конско месо
28 Април
1
Чергарските народи са готвели конското месо по различни начини. Най-често конското месо се е изсушавало, за да послужи като прехрана по време на дългите преходи....
Как се готви месо от акулаКак се готви месо от акула
29 Март
1
Много хора смятат, че месото на акулата не става за ядене. Това обаче не е така. Ястия от акула консумират много народи, които живеят до морета и океани. Известни са над триста видове акули, които са различават по размер...
Как се готви месо от диво прасеКак се готви месо от диво прасе
01 Февр.
Месото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие. За кулинарна обработка се използва месо, изчистено от четината. Месото...
Шишчета от глиганШишчета от глиган
23 Ноем.
Месото от глиган се нарязва на едри парчета като за шиш и се поставя в подходящ дълбок съд. Продуктите за маринатата се смесват, добавят се 2 ситно нарязани глави лук....
Кюфтета от глиганКюфтета от глиган
12 Окт.
Преди да поставите върху нея кюфтета от глиган, намажете ги с малко олио. Изпечете кюфтетата от глиган от двете им страни до готовност....
Задушени рула от глиганЗадушени рула от глиган
18 Септ.
Измийте предварително накиснатото във вода и оцет месо от глиган. Нарежете го по дължина на тънки листове и го накиснете в предварително приготвената от посочените продукти марината, която е добре загряна....
Как се готви еленско месо?Как се готви еленско месо?
20 Юни
Как се готви еленски месо? Размразяването на еленското месо задължително трябва да става в хладилник, а не в микровълновата или на стайна температура....
Как се готви жилаво месо?Как се готви жилаво месо?
01 Окт.
Няма жилаво месо – има месо, което не е мариновано и обработено правилно, твърдят кулинарите. Всяко месо може да стане крехко, ако преди това е престояло в подходяща марината, а след това сготвено както трябва. Ако се...
Как се готви ориз с месо?Как се готви ориз с месо?
16 Ноем.
Ориз с месо се готви доста лесно, стига да знаем правилните техники и някои малки хитринки. Когато ще готвите това ястие, първо трябва да изберете месото и ориза, с които ще готвите....
Кое месо колко време се готви?Кое месо колко време се готви?
07 Януари
Едно от първите неща, които начинаещият готвач трябва да научи, е приблизителното времетраене на топлинната обработка на различните видове продукти, в т.ч. и меса....
Как да готвим месо на параКак да готвим месо на пара
01 Февр.
Слагат се в уред за готвене на пара и се готвят 40 минути....
Как се готви с месо от буркан?Как се готви с месо от буркан?
07 Февр.
За много заети домакини, които работят по цял ден, месото от буркан е страхотно облекчение, защото съкращава времето за приготвяне на вечеря или обяд буквално наполовина. Месото от буркан, независимо дали предварително...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....