Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматно мляко с жасминов оризВ тенджера сипваме водата и ориза. Слагаме на котлона и загряваме на умерен огън. Добавяме след 5 минути солта и дафиновите листа. Увеличаваме температурата и когато кипне, варим така 2-3 минути и намаляваме котлона до слаб...
24 Април
1
Жасминов ориз с бъркани яйцаИзмиваме ориза и в тенджерка го запържваме с олиото за 5-6 минути.
Доливаме топла вода, докато покрие ориза на 2 пръста отгоре. Посоляваме и варим покрит на ниска степен за 10 минути.
Изключваме котлона и оставяме...
13 Януари
Ароматно мляко с жасминов ориз, ягоди и филиран бадемАроматното мляко с жасминов ориз, ягоди и филиран бадем е много вкусно....
01 Май
Как се готви жасминов ориз?Тайната на перфектно сготвеният жасминов ориз се крие в това, че при неговото готвене се слага много малко вода. При този вид ориз пропорцията е 1 чаша ориз на чаша и половина вода....
12 Ноем.
ОризЖасминов ориз – той е малко по-тънък от басмати ориза и се отглежда в Тайланд. Той е дългозърнест ориз и зърната му се слепват при готвене....
05 Март
Черен оризЧерен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея. Наричан е още и пурпурен ориз, заради нюанса, който...
14 Март
Видове оризЖасминов ориз - съвсем очаквано, този вид ориз има характерен и приятен жасминов аромат. Може да го срещнете в бял и в кафяв цвят, като вторият е по-здравословен от първия, особено за хора, страдащи от диабет....
09 Януари
1
Кръглозърнест ОризОризът заема водещо място сред различни зърнени храни в света. Днес съществуват около 1500 различни сорта на този продукт, като не просто без причина той е много обичан и консумиран. Оризът е и много хранителен - богат...
29 Юли
1
Ориз КарнаролиЕдна от най-старите зърнени култури, познати на човека, е оризът. Този хранителен продукт е много популярен във всички страни по света, а рецептите с ориз са безбройни.
Съществуват различни видове и хиляди сортове ориз...
13 Юли
Инстантен ОризГолямото разнообразие от видове ориз може да ви се струва наистина огромно - бял ориз, кафяв ориз, бланширан ориз, ориз Басмати, жасминов ориз и т.н....
21 Януари
Кафяв ОризКафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
13 Май
1
Пълнозърнест оризОризът е познат като храна на човека отпреди 6 хиляди години. Първоначално е диворастящ вид, а по-късно е култивиран. Днес хората го отглеждат по цял свят, а сортовете му са многобройни.
Началото на всички видове ориз...
04 Май
Ориз БомбаКогато помислим за Испания в кулинарен план, това, което веднага изниква в съзнанието, е паеля. Това е ястие с ориз, смятано за типична испанска храна от чужденците и за ястие от района на Валенсия за всички испанци. Жителите...
12 Дек.
Ориз БалдоБалдо е сорт италиански ориз, въведен през 1977 г. Днес той е добре познат и много ценен ориз. Неговият изобретател, д-р Антонио Тинарели, създава този нов сорт след години на изследвания, проведени от 1952 до 1977 г....
04 Април
Ориз БасматиАроматните му нотки се отнасят за жасмин и преди всичко за сандалово дърво, много ценна индийска есенция.
Втората характеристика на Басмати, от друга страна, се отнася до поведението по време на готвене....
24 Февр.
Глутинов ОризБързаме да поясним – не става дума за ориз, който съдържа глутен, напротив! Наименованието на този сорт ориз идва от латинската дума glūtinōsus, което означава лепкав, слепящ се. Точно това е основната характеристика на...
14 Юни
Среднозърнест ОризМнозина не знаят каква е разликата между различните видове ориз според вида на зърната. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз. Той има някои безценни предимства, които го правят незаменим за приготвянето...
29 Май
Дългозърнест ОризОризът е една от най-популярните и любими гарнитури с ориз. Без него не можем да си представим и доста различни ястия: суши, салати с ориз, оризова супа, пилаф, мляко с ориз. При приготвянето им се използват различни...
15 Май
Ориз АрбориоНай-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
20 Септ.
ЖасминВидове жасмин
Освен жасмин самбак, който вече разгледахме, съществуват още три вида жасмин, които набират сериозна популярност....
02 Юли
Дълголетие с оризОризът е една от най-полезните зърнени култури, но за съжаление здравословните й качества все още са недооценени. Тази храна е изключително богата на сложни въглехидрати, които са основен енергиен източник за организма....
29 Септ.
1
Бял Полиран ОризКакво представлява белия полиран ориз
Зърната на белия полиран ориз имат гладка повърхност поради начина си на производство. Отличават се с прозрачната си структура и могат да бъдат три вида: дългозърнест, среднозърнест...
01 Юли