Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъска с ябълкиГъска с ябълки
17 Септ.
Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
Пълнена гъска с дреболииПълнена гъска с дреболии
23 Февр.
С така приготвената плънка напълваме гъската и я зашиваме много добре с конец. Намазваме я с масло и я слагаме в тава....
Дива гъска в маринатаДива гъска в марината
07 Март
Гъската се сервира, като се полива със соса....
Печена гъска с медПечена гъска с мед
16 Март
Когато гъската се сготви, се оставят на топло, покрита с фолио и кърпа, преди да нарежете и сервира. Накрая поднесете гъската в чиния с гарнитура....
Гъска с прясно зелеГъска с прясно зеле
01 Януари
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
Печена гъска с плънкаПечена гъска с плънка
21 Дек.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я. Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
Гъска с кисели краставичкиГъска с кисели краставички
17 Август
Задушаваме гъската около 25-30 минути. Охлаждаме тенджерата, отваряме капака и добавяме ситно нарязаните кисели краставички. Затварйме тенджерата и отново връщаме на котлона....
Гъска с вкусен сосГъска с вкусен сос
09 Август
Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
Супа от гъска и зеленчуциСупа от гъска и зеленчуци
01 Април
Измитата и почистена гъска се вари в голяма тенджера заедно с подправките (сол, черен пипер) около 2 ч. През това време се режат на кубчета лукът, морковите, целината и чушките....
Печена гъска с кисело зелеПечена гъска с кисело зеле
26 Дек.
Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
Пълнена гъска с кестени и дробПълнена гъска с кестени и дроб
17 Септ.
От време на време поливайте гъската със соса....
Пълнена гъска с кайма и стафидиПълнена гъска с кайма и стафиди
17 Септ.
Печете гъската, като я обръщате, за да се зачерви равномерно от всички страни. Ако е необходимо поливайте с малко вино, за да не прегори....
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
Гъска с печени ябълки на фурнаГъска с печени ябълки на фурна
04 Дек.
Малко преди да извадите готовата гъска, сложете в тавата почистените от сърцевината едри ябълки и ги запечете....
Печена гъска по английскиПечена гъска по английски
24 Февр.
Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската. Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода....
Пълнена гъска и задушена с кисело зелеПълнена гъска и задушена с кисело зеле
24 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън. В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб....
Печена гъска с ябълки и сини сливиПечена гъска с ябълки и сини сливи
16 Юли
Печете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете. Не е необходимо да поливате гъската с нея....
Гъска по селски с гречкаГъска по селски с гречка
07 Август
Почистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд. Наливаме малко вода и варим до полуготовност....
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраПечена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра
17 Дек.
Извадете и нарежете на порции готовата пълнена гъска. Всяка порция се слага върху киселото зеле, отстрани се разпределя от плънката. Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра - вкусотия!...
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукПечена гъска с пълнеж от салвия и лук
15 Дек.
1
Гъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
Пълнена гъскаПълнена гъска
20 Февр.
Напълнете гъската с плънката и зашийте. Сложете я да се вари в тенджера с вода за около 15 минути....
Задушена гъскаЗадушена гъска
24 Септ.
Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие....
Гъска пилафГъска пилаф
09 Януари
Пилафът се пече, докато водата се абсорбира. При нужда се долива още топла вода - до пълното омекване на ориза. Пилафът с гъска се подправя с черен пипер, сол и др. подправки по желание. Поднася се с лимон....
Печена гъскаПечена гъска
10 Юни
Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона. Подправя се със сол и черен пипер....
Пълнена гъскаПълнена гъска
26 Март
Разбъркайте добре и с тази смес напълнете гъската. Зашийте я и сложете да се пече в намазнена тава, като от време на време в обливате с течността от тавата....