Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с пресен чесън и сиренеНа ръка омесвате, посолявате и оставяте да отлежи 2 часа.
Развийте тестото и го разстелете на кръг, посипете със сирене и пресния чесън нарязан на ситно, навийте и сложете в форма за печене....
05 Май
Как да запазим хляба мек?Там хлябът ще се запази мек и свеж в продължение на 2-3 дни след което повишената влажност и отсъствието на светлина в съчетание с ниско съдържание на кислород ще стана причина за размножаване на плесени....
19 Окт.
Оризов хляб с пресен лук, риган и маслиниПечем хляба на 170 градуса с вентилатор за 20-25 минути.
Леко охладен се нарязва и хапва по всяко време!
Оризовият хляб с пресен лук, риган и маслини е много сполучлив, опитайте....
07 Март
3
Не яжте пресен хляб! Ето защоЗдравето на стомаха ще се запази, ако заложим на вчерашния хляб или сухарите, игнорирайки пресния и привлекателно ухаещ хляб....
01 Април
Руло от пресен хлябПечем рулото от пресен хляб в предварително загрята фурна на 250 градуса за 8-10 минути....
09 Август
Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресенЕто как да направим хляба отново пресен много лесно. Никога не трябва да изхвърляме хляб - от него може да си приготвим галета, домашни кубети или пък да го претоплим във фурната....
28 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да съхраняваме пресен розмарин?Как тогава можете да съхраните пресен розмарин?
Приемаме факта, че вече отглеждате розмарин в градината си или в саксийка на балкона или на перваза на прозореца си....
22 Април
Как да съхраняваме пресен риган?В супермаркетите и по пазарите се продават и пресни подправки на стръкове. Ако вие също предпочитате да си купувате пресни подправки, има някои основни правила за съхранението на ригана, които трябва да знаете....
29 Септ.
Ухание на пресен хляб и лимон правят жените щастливиАко сте се чудили каква е миризмата на щастието, ново проучване може да ви даде отговор – това е уханието на пресен хляб и лимон....
28 Август
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Какво да сготвим с пресен лук?- Палачинки със зелен лук - едно от любимите ястия на всички са палачинките, а палачинките с пресен лук стават още по-питателни и вкусни;
- Зелен лук като топинг към супата - листата на ситно нарязания пресен лук, поръсен...
10 Май
Няколко причини да консумирате пресен чесънХапвайте пресен чесън за здраво сърце!
Пресният чесън подпомага доброто храносмилане....
18 Юни
Хляб с панировкаХлебопекарната се затваря и се включва на режим за пълнозърнест хляб.
Когато месенето на тестото приключи и започне печенето, тестото се поръсва с панировка за кашкавал и се оставя да се изпече....
16 Февр.
Хляб с ЕлдаСлед около половин час можете да извадите хляба и да го покриете с кърпа. Щом се охлади, той е готов за консумация....
17 Септ.
Хляб с квасТъй като квасът не е толкова надежден, колкото е маята, трябва да се стремим да запазим, колкото е възможно повече от газовете в тестото.
Действайте с увереност, но се опитайте да сте възможно най-нежни....
21 Януари
4
Хляб с оризВ предварително загрята фурна на 180 градуса сложете оризовият хляб да се пече.
Печем домашния хляб до готовност....
29 Януари
Хляб с лещаОставя се да втаса и удвои обема си за около 1 час.
Фурната се загрява до 190 градуса и хлябът с леща се пече 25 минути или до хубава златиста коричка.
Изважда се от формата топъл и изстива върху решетка....
28 Януари
Хляб на конциОставаме домашния хляб 20 мин да втаса.
Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече.
Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Пухкавият хляб на конци е готов....
11 Март