Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с пресен чесън и сиренеХляб с пресен чесън и сирене
05 Май
На ръка омесвате, посолявате и оставяте да отлежи 2 часа. Развийте тестото и го разстелете на кръг, посипете със сирене и пресния чесън нарязан на ситно, навийте и сложете в форма за печене....
Как да запазим хляба мек?Как да запазим хляба мек?
19 Окт.
Там хлябът ще се запази мек и свеж в продължение на 2-3 дни след което повишената влажност и отсъствието на светлина в съчетание с ниско съдържание на кислород ще стана причина за размножаване на плесени....
Оризов хляб с пресен лук, риган и маслиниОризов хляб с пресен лук, риган и маслини
07 Март
3
Печем хляба на 170 градуса с вентилатор за 20-25 минути. Леко охладен се нарязва и хапва по всяко време! Оризовият хляб с пресен лук, риган и маслини е много сполучлив, опитайте....
Не яжте пресен хляб! Ето защоНе яжте пресен хляб! Ето защо
01 Април
Здравето на стомаха ще се запази, ако заложим на вчерашния хляб или сухарите, игнорирайки пресния и привлекателно ухаещ хляб....
Руло от пресен хлябРуло от пресен хляб
09 Август
Печем рулото от пресен хляб в предварително загрята фурна на 250 градуса за 8-10 минути....
Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресенНе изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресен
28 Септ.
Ето как да направим хляба отново пресен много лесно. Никога не трябва да изхвърляме хляб - от него може да си приготвим галета, домашни кубети или пък да го претоплим във фурната....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да съхраняваме пресен розмарин?Как да съхраняваме пресен розмарин?
22 Април
Как тогава можете да съхраните пресен розмарин? Приемаме факта, че вече отглеждате розмарин в градината си или в саксийка на балкона или на перваза на прозореца си....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
29 Септ.
В супермаркетите и по пазарите се продават и пресни подправки на стръкове. Ако вие също предпочитате да си купувате пресни подправки, има някои основни правила за съхранението на ригана, които трябва да знаете....
Ухание на пресен хляб и лимон правят жените щастливиУхание на пресен хляб и лимон правят жените щастливи
28 Август
1
Ако сте се чудили каква е миризмата на щастието, ново проучване може да ви даде отговор – това е уханието на пресен хляб и лимон....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво да сготвим с пресен лук?Какво да сготвим с пресен лук?
10 Май
- Палачинки със зелен лук - едно от любимите ястия на всички са палачинките, а палачинките с пресен лук стават още по-питателни и вкусни; - Зелен лук като топинг към супата - листата на ситно нарязания пресен лук, поръсен...
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Хапвайте пресен чесън за здраво сърце! Пресният чесън подпомага доброто храносмилане....
Хляб с панировкаХляб с панировка
16 Февр.
Хлебопекарната се затваря и се включва на режим за пълнозърнест хляб. Когато месенето на тестото приключи и започне печенето, тестото се поръсва с панировка за кашкавал и се оставя да се изпече....
Хляб с ЕлдаХляб с Елда
17 Септ.
След около половин час можете да извадите хляба и да го покриете с кърпа. Щом се охлади, той е готов за консумация....
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Тъй като квасът не е толкова надежден, колкото е маята, трябва да се стремим да запазим, колкото е възможно повече от газовете в тестото. Действайте с увереност, но се опитайте да сте възможно най-нежни....
Хляб с оризХляб с ориз
29 Януари
В предварително загрята фурна на 180 градуса сложете оризовият хляб да се пече. Печем домашния хляб до готовност....
Хляб с лещаХляб с леща
28 Януари
Оставя се да втаса и удвои обема си за около 1 час. Фурната се загрява до 190 градуса и хлябът с леща се пече 25 минути или до хубава златиста коричка. Изважда се от формата топъл и изстива върху решетка....
Хляб на конциХляб на конци
11 Март
Оставаме домашния хляб 20 мин да втаса. Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече. Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка. Пухкавият хляб на конци е готов....