Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чорба от черна лещаЗатворете супата от леща с капак и продължете да я готвите още около 45 минути.
Чорбата от черна леща е много вкусна.
Добър апетит!...
30 Юли
Супа от черна лещаПреценете по това колко гъста искате да бъде супата от леща.
Покройте отново с капак и гответе до готовност - 30-45 минути.
Супата от черна леща е готова....
27 Май
Боб мунг с черна лещаПреди да свалите ястието, чукнете яйцата и гответе още 4-5 минути, като бъркате непрекъснато на тих огън.
Овкусете със сол и добавете свеж магданоз преди поднасяне.
Бобът мунг с черна леща е готов....
21 Окт.
Индийска черна леща Даал МакханиСложете боба и черната леща с малко сол и вода да се сготвят за около 25 минути в тенджера под налягане. Прехвърлете в обикновена тенджера и варете още 15-20 минути. Разбъркайте с изварата и сметаната....
20 Ноем.
1
Индийска черна леща Даал МакханиСложете боба и черната леща с малко сол и вода да се сготвят за около 25 минути в тенджера под налягане. Прехвърлете в обикновена тенджера и варете още 15-20 минути. Разбъркайте с изварата и сметаната....
20 Ноем.
1
Вкусна салата с черна леща БелугаНасладата ще е пълна, който и вариант да изберете.
Представих ви тази невероятно вкусна и ароматна черна леща Белуга, която можете да поднесете на Бъдни вечер.
Добър апетит!...
18 Дек.
Как да готвим червена лещаЧервената леща, която доскоро беше не дотам позната на българските домакини, вече се вихри спокойно и в нашата кулинария. Освен че има атрактивен цвят, тя е много вкусна и се приготвя бързо и лесно. Богата е на много фибри...
24 Юни
1
Черна леща Белуга – какво трябва да знаемВаренето на черната леща отнема до 40 минути, но следете.
Черната леща Белуга се съчетава отлично с моркови, картофи, лук и с всички видове зеленчуци....
10 Август
Черна леща Белуга - красива и суперполезнаЧерната леща все още не е толкова популярна в България, но тенденцията е към промяна - да се среща във все повече кухни....
01 Септ.
Японска черна сусамова паста - как да готвим с нея?Черната сусамена паста, известна на японски като "nuri goma", е основна съставка в японската и азиатската кухня. Плътната черна паста има вкус на печени орехи с дълбоки земни нюанси....
09 Февр.
ЛещаДокато най-често срещаните видове са или зелена или кафява леща, тя също може да се намери и в черни, жълти и червено-оранжеви цветове - съответно:
- черна леща;
- червена леща;
- жълта леща....
31 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да приготвим лещаИзбери твоят вид леща
Лещата е високопротеинов, богат на фибри продукт, който се готви бързо и не изисква предварително накисване като други зърна....
03 Март
Коктейл Черна КрасотаПробваме готовия коктейл Черна Красота и ако не ни хареса, правим нов с черна водка....
02 Ноем.
Сладкиш Черна ДамаСочен и лесен сладкиш Черна Дама, в който ще се влюбите от първата хапка!...
24 Окт.
Сладкиш Черна пепелНадупчете с вилица повърхността на сладкиша Черна пепел и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете....
13 Май
25
Торта Черна МимозаТортата Черна Мимоза е лека и много вкусна. Може да се приготвя в по-малки дози за десерт със сутрешното кафе....
09 Април
Сладкиш Черна пепелНадупчете с вилица повърхността на сладкиша Черна пепел и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете....
13 Май
25
Как се готви вкусна леща?Първо трябва да сте наясно кой вид леща точно е подходящ за готвене, защото на пазара има голямо разнообразие от видове леща- червена, зелена, черна, кафява;
- Червената леща се готви много бързо и се използва най-често...
24 Дек.