Крем супа от цветно зеле с варени яйца
Крем супа от цветно зеле с варени яйца
Измиваме цветното зеле и накъсваме на розички. Заливаме с вода, подсоляваме и оставяме да се свари заедно с почистените и нарязани лук и моркови. ...
Горещо цвекло
Горещо цвекло
04 Юни
Измийте внимателно цвеклото и го настържете на едро ренде. Сгорещете маслото. Изключете котлона и добавете настърганото цвекло. Подпровете ...
Швейцарско цвекло
Швейцарско цвекло
25 Февр.
2
Швейцарското цвекло е висок и зелен листен зеленчук с плътно хрупкаво стебло с бяла, червена или жълта окраска и с широки фуниевидни листа. То е от ...
Как се вари юфка?
Как се вари юфка?
13 Февр.
Един от първите спомени, който мнозина от нас имат, е за вкусна юфка, която традиционно се сервираше в детските градини. Сварената юфка, станала любима ...
Как се вари петел?
Как се вари петел?
22 Август
Петелът може да бъде много вкусен, стига да се приготви по правилния начин. Месото му по принцип е жилаво и изисква по-специална обработка, за да придобие ...
Как се вари фазан?
Как се вари фазан?
12 Ноем.
се варят за около 30 до 40 минути, като отново, както при останалите пилешки меса, щом започне да се отделя пяна, е препоръчително да се отстранява с ...
Червено цвекло
Червено цвекло
римляни са използвали цвеклото за намаляване на висока температура. През Средновековието в Европа сокът от цвекло се е давал на хората, които ...
Захарно цвекло
Захарно цвекло
28 Февр.
Захарното цвекло е двугодишно растение, което произвежда розетка от листа и разширен корен през първата година и плодови стебла през последващия ...
Как се вари царевица
Как се вари царевица
09 Дек.
7
Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация. Важното е да я ...
Как се вари качамак?
Как се вари качамак?
Качамак се вари много лесно, стига да сте запознати с някои тънкости. Когато заври водата, в която ще го варим – сипваме мазнина и сол. Като ...
Как се вари крем?
Как се вари крем?
21 Януари
Варенето на крем, който да използвате за различни сладкиши, торти, фунийки, еклери и други сладкарски изделия, става лесно и приятно. За сместа: ...
Как се вари карфиол?
Как се вари карфиол?
варене трябва да отстраним зелените листа и да отрежем стъблото ниско. След това карфиолът се оставя цял или се накъсва на розички според рецептата. ...
Как се вари просо?
Как се вари просо?
сменете водата му и го залейте с чиста вода. Съотношението между вода и просо е 3:1. Просото се вари около 20 минути или докато водата се абсорбира ...
Kак се вари сладка трахана?
Kак се вари сладка трахана?
09 Дек.
водата се отцежда, добавя се 1 ч.ч. мляко и се вари още 1-2 минути. Сладката трахана се подслажда допълнително с мед, сладко по избор или кристална ...
Как се вари пилешко месо?
Как се вари пилешко месо?
03 Дек.
За да направите вкусен и питателен пилешки бульон, ви трябва на първо място пиле, както и пресни зеленчуци и подправки, които ще придадат допълнителни ...