Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеПо време на печенето кюфтетата не се притискат към скарата.
Поднасят се с хляб и гарнитура от зеленчуци....
02 Април
Как да аранжираме ястията си като истински шеф готвачПравила при украсяването на ястие:
- Никога не трябва да декорираме чинията с нещо, което не е за ядене;
- Не бива да претрупваме чинията с украса - важно е все пак ястието;
- Трябва да внимаваме с размерите на...
27 Февр.
Хумус би тахинаНакиснете нахута в студена вода и ставете да за 1 нощ. Отцедете и кипнете за 10 минути. Намалете огъня и варете още 90-120 минути.
Отцедете. Пасирайте до получаването на гладко пюре. Добавете лимоновия сок, чесъна, зехтина...
20 Юли
1
Подправете лаврака като истински шеф готвачВ Италия ястията с лаврак се поднасят с охладен ризлинг. Най-добре си подхожда с бяло вино.
Зелените подправки са едни от най-подходящите при приготвянето на лаврак....
06 Дек.
Как би изглеждал един веган свят?В него никой не консумира месо и не експлоатира животните....
01 Юни
2
Не говори лошо за никого никога! Ето защоНаучете се да виждате ярките цветове на живота, като така никога няма да се изкушите да говорите лошо за другите....
20 Дек.
Един различен тиквеникНастъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.
Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
13 Февр.
Протеинова бисквитка за единСмесваме всички продукти, без бисквитката, в купичка и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Натрошаваме част от бисквитката към сместа и разбъркваме отново.
От получената смес оформяме бисквитка в чиния...
23 Окт.
Ресторантът, в който никога не знаеш какво ще ти сервиратРесторантът със сгрешените поръчки предизвика интерес сред много японци. Един от посетителите му беше и блогърът Мизухо Кудо, който си поръчал хамбургер, но вместо това му сервирали кнедли....
14 Юни
Пилешко Ала Шеф ВенциРежем всичко на кубчета. Запържваме го с малко олио, добавяме соев сос, черен пипер и сол.
Изсипваме го в тава и добавяме малко от чесновия сос печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.
В...
12 Май
Шеф готвачи разкриват тайните на вкусния беконСлед като мине това време беконът вече е готов - режете на ленти и приготвяте по собствен вкус заедно с различни ястия. Чакането е малко неприятно, но ако веднъж опитате ще разберете, че си заслужава....
16 Януари
Роботи готвачи въртят цял ресторант в КитайСпоред собственика на китайския ресторант Сонг Юганг машините са точно толкова сръчни и бързи, колкото са и професионалните готвачи....
21 Август
1
Два сладкиша от един блатРазбъркваме с шпатула отдолу нагоре сместа, да не спадне.
Сипваме и разпределяме равномерно тестото в голямата тава на фурната, покрита с хартия за печене или силиконово килимче....
03 Септ.
Погача за един страхотен екипЗамесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си.
Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната...
01 Дек.
Ягодова торта с един блатХубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато се получи не прекалено гъста смес. Сместа се изсипва в форма за печене на торта и се пече на 180-200 градуса за 20-25 мин. или до готовност....
17 Март
6
Един по-различен султан кебапОбелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета.
Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените...
17 Дек.
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Роден шеф-готвач стана милионер! Вижте кой е тойСлед като се връща в България, му коства три години да превърне ресторанта си в Пасарел в един от най-търсените....
21 Март
Печените патладжани на шеф СлавовПатладжанът се нарязва на по- дебели парчета. По желание може да се посоли и да се остави да се отцеди от горчивия сос.
Нарязаните на филийки патладжани се нареждат в тава. Между парчетата патладжан се поставят нарязани...
22 Юли
Ресторант с тъч маси за поръчки заработи в РусияКлиентите не чакат, тъй като могат да разгледат менюто на тяхната тъч маса и посредством иновативния уред сами да направят поръчка....
29 Дек.
Ресторант готви с храни от боклукаА на сутринта, храната, която е била изхвърлена, се превръща в закуска, обяд или вечеря за посетителите на ресторанта....
14 Окт.
Биляна Йотовска готви кюфтета в ресторантЗа готварското си шоу Биляна избрала ресторант, в който се предлагат здравословни ястия, подходящи и за спортуващи хора. Тя ще сподели пред много хора тайните на перфектната си фигура....
05 Септ.
Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!С него могат да бъдат сътворени толкова различни ястия и напитки, че със сигурност всеки иска да си ползва своя колкото се може по-дълго....
28 Септ.
Орехова торта от палачинки за единЗабърква се сместа за палачинките. Намажете с масло тиган за палачинки и печете всяка палачинка под капак от двата ѝ края.
Намачкайте банана и разбъркайте с мед, лешников тахан и брашно от рожков.
Намажете обилно...
12 Февр.