Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарно пътешествие из ТурцияКулинарно пътешествие из Турция
26 Юли
Разбира се, едно от почетните места в кулинарната ни обиколка на Турция ще бъде отредено на прословутия Турски кебап, за който има хиляди рецепти....
Кулинарна обиколка из уличната храна на ПеруКулинарна обиколка из уличната храна на Перу
09 Януари
Уличната кухня се е превърнала в традиционна за жителите на Перу. Тя е евтина, безумно вкусна и може да се похапва буквално навсякъде. Ето защо в Перу може да видите колички за храна буквално навсякъде – в парковете,...
Кулинарна обиколка из уличната храна на КореяКулинарна обиколка из уличната храна на Корея
30 Юни
Корейците умеят да подчиняват съществуването си на насладата от вкуса. Обикновено изтънченият, съвършен вкус на изисканото блюдо не подлежи на описание. Чревоугодничеството на тази нация тласка хиляди корейци да се...
Кулинарна обиколка из уличната храна на КитайКулинарна обиколка из уличната храна на Китай
18 Юни
Китайската култура е изключително богата на традиции по отношение на храненето. Много от практиките и похватите крият своите корени от древността. Тук ще ви представим някои популярни улични деликатеси, които се приготвят...
Сватбена супа от ТурцияСватбена супа от Турция
09 Май
В дълбок съд с 1 с.л. масло запържваме нарязания стар лук (или бялата част на пресния) за 2-3 минути. Прибавяме нарязаните на дребни парченца дреболии и леко ги запържваме....
Чешка кухня: Кратка кулинарна обиколка из странатаЧешка кухня: Кратка кулинарна обиколка из страната
25 Ноем.
Чешката кухня е истинско богатство от вкусове, особено за тези, които обичат традиционните ястия, приготвени по стари рецепти....
Най-вкусната скумрия на фурнаНай-вкусната скумрия на фурна
17 Април
Морковите обелете и нарежете на колелца. Лука, чушките и чесъна нарежете на шайби. Обелете доматите и нарежете на кубчета. Обеленият чесън нарежете на филийки и го пъхнете в коремчетата на скумриите....
Най-вкусната шоколадова торта на Ирина КупенскаНай-вкусната шоколадова торта на Ирина Купенска
20 Април
1
Пече се на 180 градуса за около 8-10 мин....
Пъстърва на жар с най-вкусната гарнитураПъстърва на жар с най-вкусната гарнитура
11 Юни
На тиган първо се запържва до златисто в маслото и олиото едро нарязаният кромид лук. Към него се добавят картофите и нарязаната на дребно скилидка чесън....
Кулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвичКулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвич
19 Януари
2
Това е разказ за едно пътуване в заснежените Алпи, но и разказ за това как алпийците превръщат един обикновен сандвич в легенда. "Croûte au fromage" в буквален превод "коричка със сирене". Защо коричка? ! Сигурно защото...
Най-вкусната питкаНай-вкусната питка
29 Май
1
Разрежете втасалото тесто на 4-5 равни части. Намазнете ръцете си с разтопеното масло и оформете 4-5 правоъгълника....
Най-вкусната пицаНай-вкусната пица
14 Дек.
4
Тестото се разделя на топки в зависимост от количеството и размера на желаните пици. За плънката сварете първо гъбите в подсолена вода и ги отцедете. Разстелете тестото върху тавички или дъска за печене....
Най-вкусната лютикаНай-вкусната лютика
12 Август
нарежете на дребно, да обелите и нарежете на дребно един розов домат и най-накрая да почистите и нарежете на тънко, а най-хубаво да рендосате моркова....
Най-вкусната чорбаНай-вкусната чорба
21 Ноем.
Това е наистина най вкусната кускус чорба, подходящи за най-малки и големи. Бързо лесно и вкусно. Взимаме една тенджера, вътре слагате мазнина и добавяте кускуса и запържвате за малко, докато си промени цвета. След...
Най-вкусната запеканкаНай-вкусната запеканка
09 Март
Пасирайте с ръчен пасатор и добавете масло, сол на вкус, разбитите яйца и леко затопленото мляко, разбъркайте добре. Добавете нарязания на едро спанак и отново разбъркайте....
Най-вкусната питаНай-вкусната пита
13 Януари
Мекото масло се разделя на две и се намазват корите. Поставят се една върху друга. Разделяте на 24 триъгълника. Тях навивате на кифлички и редите в дълбока тава с диаметър 38 см....
Най-вкусната капамаНай-вкусната капама
18 Септ.
Поставяме капака на гювеча и поставяме във фурната. Оставяме капамата за 30 мин. на 250 градуса и след това намаляваме на 150 като печем 3 часа....
Недостатъци на голямата гръдна обиколкаНедостатъци на голямата гръдна обиколка
13 Март
Безспорно голямата гръдна обиколка се приема за голямо предимство най-вече според дамите с малка гръдна обиколка. Не може да се отрече, че дамите с по-голяма гръдна обиколка и по-сочен бюст привличат мъжките погледи....
Новото виртуално поколение чука на врататаНовото виртуално поколение чука на вратата
07 Август
1
Резултатите са ясен знак, че вече сме свидетели на ново поколение, което си общува предимно виртуално и много малко лице в лице....
Най-вкусната гъбена супаНай-вкусната гъбена супа
02 Февр.
На тиган сложете олиото и задушете хубаво лука, моркова и чушката, като добавите и подправките. След като всички зеленчуци в тигана омекнат, добавете гъбите....
Най-вкусната шоколадова тортаНай-вкусната шоколадова торта
22 Дек.
2
Печете на 180 градуса около 40 минути. Може да изпечете на отделни части, но ако печете наведнъж, формата трябва да е висока. Оставете блата да изстине и го разрежете на три части....
Най-вкусната доматена супаНай-вкусната доматена супа
01 Март
Оставя се да къкри до готовност на ориза, след това се добавя маслото, черният пипер, сол и магданоз. По желание доматената супа се застройва с 1 яйце, 1 с. л. брашно и 3 с. л. кисело мляко....
Карфиол - най вкусната трушияКарфиол - най вкусната трушия
18 Окт.
2
На дъното на бурканите се налива оцет до отбелязания ръб или 100 мл. на 1 компотен буркан....
Най-вкусната свинска кавърмаНай-вкусната свинска кавърма
28 Окт.
1
Оставете кавърмата да се вари на слаб огън до готовност на месото. В края на готвенето поръсете с черен пипер, риган и сол на вкус. Най-вкусната свинска кавърма е готова....
Най-вкусната пилешка кашаНай-вкусната пилешка каша
30 Ноем.
1
Добавяме постепенно от бульона (около 800 мл), като бъркаме непрекъснато до получаване на гладка каша. Овкусяваме със сол, добавяме накъсаното месо и варим 10 минути на слаб огън....