Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Празнично плато с хапкиМагданозът се реже на ситно и се поръсва на част от хапките. Идва ред на въображението.
С помощта на коктейлните клечици се набождат топено сирене, краставица, луканка, маслинка....
31 Дек.
Сандвичи хапки с крема сиренеПоднесете сандвичите веднага.
Сандвичите хапки с крема сирене са чудни....
02 Февр.
Хапки на платоПрегънете внимателно и прикрепете с пластмасовото шишче към хлебните хапки.
Поднесете с хубаво вино!...
04 Август
Малки хапки сандвичиРазрежете малки хапки сандвичи на две и сложете слайсове прошуто крудо или парчета пушена сьомга!...
29 Юли
Мини сандвичи хапки с пълнозърнест хлябРежем сандвича на 4 еднакви хапки.
Мини сандвичите хапки с пълнозърнест хляб са готови!...
30 Април
Хапки-сандвичи от тиквичкиОставете в хладилника сандвичите да стегнат.
Сервирайте вкусните хапки, декорирани с хрупкави крекери с ленено семе.
Добър апетит!...
13 Юни
Хапки-сандвичи от яйцаСервираме хапки-сандвичи от яйца, поръсени с пармезан.
P.S: За тези, които не знаят, ще кажа една хитринка за бързо белене на яйца. Когато ги варим във водата, слагаме половинка пресен лимон....
22 Дек.
Кулинарен учебник: Топене на свинска масМаста се прецежда през гъста цедка или платно и се налива в сухи съдове, обикновено в тенаке или буркани.
За да се подобри вкусът на маста, след прецеждането ѝ тя се поставя наново да заври....
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЗа да не изплава на повърхността на саламурата, нареденият зеленчук се покрива с чисто бяло платно и се притиска с кръстовище или по-добре с венец, изплетен от лозови пръчки, дюлеви и вишневи листа, които със своите дъбилни...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаЗа по-малките риби е достатъчно само да бъдат увити в платно.
Големите риби се слагат да се варят в хладка вода....
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Плато с мезенцаСложете ги в плато и подредете колбаса, маслинките и сиренцата.
Платото с мезенца е готово за поднасяне....
28 Май
Плато с мезетаДекорира се баготото плато с листенца магданоз.
Това разкошно и красиво плато с мезета е идеално за всеки специален повод....
18 Юли
Хапки от телешко за платоПри сервиране се нарязва на парченца като хапки.
По желание хапките от телешко за плато се гарнират със зелении....
21 Септ.
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеВажно условие за вкусното и качествено приготвяне на ястията е правилният избор на съдове за готвене - тенджери, тавички, тигани, гювечи и др. През време на топлинната обработка използваните съдове не бива да придават...
06 Август
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време.
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
13 Април
2
Плато с пълнени яйцаЯйцата се сваряват, разделят се на две половинки.
Шунката се нарязва на дребно и се смесва с киселото мляко, майонезата, чесъна и стритите жълтъци.
Белтъците се пълнят с направената плънка и се подреждат в чиния....
20 Февр.
Богато плато с мезетаДобавят се и няколко мариновани гъби за разкош, като ако са по вкуса ви, може да се добавят повече из цялото мераклийско плато.
Богатото плато с мезета е готово да бъде нападнато....
12 Април