Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаВземете пържолите - много важно е да не са мокри, аз дори не ги мия, но ако това се налага, подсушете много добре (това е голямата тайна), никакво начукване! Намаслете добре тавичката....
18 Дек.
41
Тайните източници на солКои са тайните източници на сол в сериозни количества?
Изварата е нискокалоричен хранителен продукт, който често се предпочита пред сирената....
25 Юни
Ароматен пълнен шаран с щипка канелаСервирайте ароматния пълнен шаран с щипка канела с чаша хубаво вино!
Добър апетит!...
06 Дек.
Сок от грозде с щипка розмаринЗа пръв път ползвах тази рецепта предната година и останах доволна, затова смятам и тази година да я опитам.
Да запретнем ръкави и да се подготвим за зимата с домашен сок.
Аз отделих по-хубавите зърната на около 1...
10 Юли
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска солПосипва се с морска сол и черен пипер на вкус.
Залива се ароматното пиле с 125 мл вино и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Пече се 40 минути, като на всеки 10 мин всяко парче се обръща....
12 Февр.
Сол с вкус на вино – и това го има!Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате всякакъв вид храна, за който можете да се сетите, се оказва, че се появи нов продукт, за който не сте могли и да си въобразите, че съществува, камо ли че ви е необходим...
03 Май
Шарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
29 Дек.
Шарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
29 Дек.
Тайната на французойките: Спорт, чесън и по малко виноКрасотата на французойките е пословична. Дамите със средна продължителност на живота 82 години успяват да запазят красотата си непокътната дори в напреднала възраст.
Дамите във Франция крият своите тайни. В книгата...
31 Януари
Сол и лимонов сок срещу петна от плодове и виноПетната от напитки или шоколадови изделия са винаги най-неприятни, тъй като е трудно да се отървем от тях, особено ако дрехата или плата на дивана са произведени от синтетични материи.
Пресни петна по дрехите от червено...
02 Януари
2
СолСолта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
17 Март
Домашна самардалена солСлед изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
27 Февр.
Риба върху солИзчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност.
През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
06 Февр.
Скумрия в солРазбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
01 Май
Домашна шарена солРезултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
19 Юни
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
03 Юни
2
Пиле на солПилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
13 Юли
Панагюрска шарена солКазваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
13 Юни
3
Ароматна сол самардалаСмлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
08 Май
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
03 Юни
2
Скумрия върху солПоставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол.
Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....
08 Дек.
Фокача с шарена солОтгоре се намазва с зехтин и поръсваме с шарена сол.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до хрупкава коричка. Тестото може да се раздели на две части като мен, или само на една - изборът е ваш....
29 Февр.
Фокача с морска солНамазва се с останалия зехтин и се поръсва с морска сол. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна....
15 Февр.
1
Печено пиле в солИзсипете 1/4 от солта в тавичка за печене, поставете пилето с гърба нагоре и го покрийте плътно с още морска сол. Не бива да се вижда непокрита част от пилето....
28 Дек.
1