Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
Вземете пържолите - много важно е да не са мокри, аз дори не ги мия, но ако това се налага, подсушете много добре (това е голямата тайна), никакво начукване! Намаслете добре тавичката....
Тайните източници на солТайните източници на сол
25 Юни
Кои са тайните източници на сол в сериозни количества? Изварата е нискокалоричен хранителен продукт, който често се предпочита пред сирената....
Ароматен пълнен шаран с щипка канелаАроматен пълнен шаран с щипка канела
06 Дек.
Сервирайте ароматния пълнен шаран с щипка канела с чаша хубаво вино! Добър апетит!...
Сок от грозде с щипка розмаринСок от грозде с щипка розмарин
10 Юли
За пръв път ползвах тази рецепта предната година и останах доволна, затова смятам и тази година да я опитам. Да запретнем ръкави и да се подготвим за зимата с домашен сок. Аз отделих по-хубавите зърната на около 1...
Тайните на хубавото виноТайните на хубавото вино
03 Ноем.
Тайната на доброто вино, от погледа на производител, е лозето....
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска солПечено пиле по италиански с розмарин, вино и морска сол
12 Февр.
Посипва се с морска сол и черен пипер на вкус. Залива се ароматното пиле с 125 мл вино и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се 40 минути, като на всеки 10 мин всяко парче се обръща....
Сол с вкус на вино – и това го има!Сол с вкус на вино – и това го има!
03 Май
Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате всякакъв вид храна, за който можете да се сетите, се оказва, че се появи нов продукт, за който не сте могли и да си въобразите, че съществува, камо ли че ви е необходим...
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Тайната на французойките: Спорт, чесън и по малко виноТайната на французойките: Спорт, чесън и по малко вино
31 Януари
Красотата на французойките е пословична. Дамите със средна продължителност на живота 82 години успяват да запазят красотата си непокътната дори в напреднала възраст. Дамите във Франция крият своите тайни. В книгата...
Сол и лимонов сок срещу петна от плодове и виноСол и лимонов сок срещу петна от плодове и вино
02 Януари
2
Петната от напитки или шоколадови изделия са винаги най-неприятни, тъй като е трудно да се отървем от тях, особено ако дрехата или плата на дивана са произведени от синтетични материи. Пресни петна по дрехите от червено...
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
След изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
Риба върху солРиба върху сол
06 Февр.
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
Домашна шарена солДомашна шарена сол
19 Юни
Резултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Пиле на солПиле на сол
13 Юли
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
13 Юни
3
Казваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
08 Май
Смлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Скумрия върху солСкумрия върху сол
08 Дек.
Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....
Фокача с шарена солФокача с шарена сол
29 Февр.
Отгоре се намазва с зехтин и поръсваме с шарена сол. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до хрупкава коричка. Тестото може да се раздели на две части като мен, или само на една - изборът е ваш....
Фокача с морска солФокача с морска сол
15 Февр.
1
Намазва се с останалия зехтин и се поръсва с морска сол. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Печено пиле в солПечено пиле в сол
28 Дек.
1
Изсипете 1/4 от солта в тавичка за печене, поставете пилето с гърба нагоре и го покрийте плътно с още морска сол. Не бива да се вижда непокрита част от пилето....