Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се яде и чупи кокосов орехКак се яде и чупи кокосов орех
01 Февр.
От 1 стандартен кокосов орех можете да получите до 200 милилитра кокосово мляко. Друг вариант за чупене на кокосовия орех е направо да го счупите с чук....
Кокосов орех от шоколадКокосов орех от шоколад
10 Февр.
Оставяме да се охлади малко и намазваме кръгли силиконови форми. Оставяме в хладилника да стегне. Разтопяваме един бял шоколад на водна баня. Добавяме 4-5 капки ром и 1 с.л. кокосови стърготини....
Крем Брюле в кокосов орехКрем Брюле в кокосов орех
02 Април
Охлажда се и тогава се сервира в купичкиили, ако искате да бъдете екстравагантни - в половинка кокосов орех....
Пилешка супа с кокосов орехПилешка супа с кокосов орех
29 Март
Намалете огъня и задушете за 15-20 минути, докато месото се свари. Добавете пилешкия бульон, сока от лимона и ситно нарязаните люти чушки. Подправете на вкус и поднесете....
Кокосов ОрехКокосов Орех
03 Февр.
Копрата източникът на кокосово мляко и кокосово масло, а когато се изсуши се може да се настърже на кокосови стърготини....
Къри с ананас и кокосов орехКъри с ананас и кокосов орех
13 Февр.
Къри: Зехтинът се загрява и се запържват всички подправки, докато започнат да отделят аромат. Добавя се кокосовото мляко и се бърка непрекъснато....
Козунак в хлебопекарна с кокосов орех и стафидиКозунак в хлебопекарна с кокосов орех и стафиди
26 Април
В половината от тях сложете стафиди, а в другата половина кокоса с какаото. В кокосовата смес аз прибавих и накълцан шоколад. От посочените продукти се получиха 6 бр. козуначета....
Как се почиства кокосов орех?Как се почиства кокосов орех?
04 Окт.
Като сме на тема кокос, прочетете още - за какво е полезна кокосовата вода; - защо да използваме кокосово брашно; - и какво представлява кокосовото мляко; - и защо да използваме кокосова захар в нашите десерти...
Как да използваме кокосов орех?Как да използваме кокосов орех?
15 Дек.
Няма как да пропуснем и да ви предложим най-вкусната форма от употребата на кокос - кокосови сладкиши, кокоски и кокосови бонбони....
Как да посадим кокосов орех?Как да посадим кокосов орех?
25 Ноем.
Някои хора твърдят, че да отгледа кокосова палма в България е почти невъзможно. Това разбира се не е точно така, но безспорно е доста трудно. Нуждаете се от естествено напълно узрял кокосов орех....
5 важни ползи от кокосовия орех5 важни ползи от кокосовия орех
08 Април
На 2 септември светът отбелязва деня на кокосовия орех....
С бразилски орех се отслабваС бразилски орех се отслабва
31 Август
Високото съдържание на селен в бразилския орех го прави изключително полезен за здравето. Селенът е важен минерал антиоксидант, който може да предпази организма от вредното въздействие и увреждане от свободните радикали,...
Коледни сладки с орех пеканКоледни сладки с орех пекан
10 Дек.
Нарежете маслото на кубчета в купа и го оставете да се отпусне на стайна температура за час. Смесете всички продукти в купата без орехите. Тях натрошете на дребно и смелете в кухненски робот....
При остеопороза - листа от орехПри остеопороза - листа от орех
09 Януари
Две  супени  лъжици  натрошени  изсушени  млади листа  от  орех  се  заливат  с 500  милилитра вряла вода. Варят се 5 минути и се прецеждат. Пие се по 100 милилитра, 3 пъти на ден преди хранене....
Бразилски ОрехБразилски Орех
27 Май
14
Бразилският орех (Bertholletia excelsa) е най-добрия и ефикасен естествен източник на селен. Тази уникална ядка се среща само в горите на Амазонка, където дървото и е диворастящо и дори не се култивира. Бразилски орех...
При кръгли глисти - листа от орехПри кръгли глисти - листа от орех
18 Февр.
Залейте 50 грама сухи листа от орех с 1 литър вряла вода. След охлаждане прецедете. Пийте вместо вода през деня. Количеството е една дневна доза. Рецептата за запарка с орехови листа при кръгли глисти е от книгата “...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Кокосов фланКокосов флан
24 Дек.
2
Охлажда се много добре и едва тогава се обръща в подходяща чиния, като първо се прокарва нож леко между ръбовете на крема и тавичката. Крем карамелът се реже на парчета и се сервира със сладолед или бита сметана....
Кокосов чийзкейкКокосов чийзкейк
22 Януари
Залейте кокосовия чийзкейк с разтопения шоколад....
Кокосов сутляшКокосов сутляш
25 Януари
Вкусен кокосов сутляш!...
Кокосов кремКокосов крем
03 Април
2
Бъркайте и щом се хомогенизира, добавете есенция по желание. Снемете шоколадовата смес и я хомогенизирайте с горещата кокосова смес. Оставете да се охлади напълно и внимателно разбъркайте с разбитата сметана....
Кокосов сосКокосов сос
24 Юли
Бъркайте и след като се сгъсти, снемете от огъня, като финално овкусите със сол. Този сос е подходящ за меса....