Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробВ същото време са мнозина тези, които все още не са разбрали как да си го приготвят така, че той да е крехък и сочен....
11 Февр.
6
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияЕто защо тук ще Ви дадем няколко съвета за приготвянето на пухкаво и гладко тесто и за хубави тестени изделия:
- В повечето случаи при приготвянето на тесто важи правилото, че колкото повече време се меси, толкова по-хубаво...
27 Февр.
3
Полезни съвети при печене на тестени изделияКолко пъти ви се е случвало да приготвяте тестени изделия и да претърпите провал в кухнята? Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети....
01 Март
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиОсновното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
20 Септ.
Вредни ли са тестените изделияИзделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
03 Юни
Кулинарни хитринки при готвенето на бобАко решите, може да си приготвите боб на фурна при това заедно с месо.
Трябва първо да сварите боба без никакви зеленчуци....
20 Януари
3
Кулинарни хитринки при готвене на лук- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода;
- Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
28 Юли
1
Хитринки при приготвянето на месоВсяка домакиня трябва да знае, че приготвянето на месо е по-лесно, ако се знаят някои тънкости. Така например мазното свинско се използва за пушени деликатеси, а мазното говеждо – за бьоф строганов....
29 Юли
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциЗа да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода.
Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
10 Окт.
Месото и тестените изделия са извор на токсиниЛюбителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
14 Септ.
Хитринки за приготвяне на месо и картофиКогато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните хитрости....
08 Март
1
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиЗа да си приготвите кисело зеле, трябва да спазите следните неща:
- Почистете зелките от зелените външни листа....
05 Ноем.
1
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияТестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
11 Юни
1
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеНа пръв поглед в приготвянето на пиле няма кой знае каква философия и не е трудно всеки да се справи с това. Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно....
25 Януари
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятСъвременните жени прекарват много време в кухнята, опитвайки се да почистят или да приготвят нещо невероятно вкусно за своите близки....
25 Окт.
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линРибата лин може да се приготвя по вариация от начини: пържена, варена, печена или дори приготвена чрез пълнена....
17 Юли
Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожаХраните, които са табу при хората с проблемна кожа са тестените изделия, алкохолът и мазната храна.
Кожата ви може да възвърне здравия си и сияен вид, ако се радвате ежедневно на положителни емоции....
13 Окт.
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Едно от най-важните условия при здравословните навици е ограничаването от определени храни като сладки, захарни изделия, тестени изделия, газирани напитки, енергийни напитки и други....
30 Ноем.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаОт сока отделен при печенето се приготвя сос, с който се полива месото при сервиране.
Непосредствено преди сервиране на гъската тя се нарязва на порции. Основна гарнитура за печена гъска са запържените картофи....
23 Април
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеАко си поръчате парфе в Щатите, бихте получили крем, който в действителност се приготвя от сметана, пудра захар и желатин....
05 Дек.