Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Изделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
11 Февр.
6
В същото време са мнозина тези, които все още не са разбрали как да си го приготвят така, че той да е крехък и сочен....
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияНай-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделия
27 Февр.
3
Ето защо тук ще Ви дадем няколко съвета за приготвянето на пухкаво и гладко тесто и за хубави тестени изделия: - В повечето случаи при приготвянето на тесто важи правилото, че колкото повече време се меси, толкова по-хубаво...
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
01 Март
Колко пъти ви се е случвало да приготвяте тестени изделия и да претърпите провал в кухнята? Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети....
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Основното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
Вредни ли са тестените изделияВредни ли са тестените изделия
03 Юни
Изделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
Ако решите, може да си приготвите боб на фурна при това заедно с месо. Трябва първо да сварите боба без никакви зеленчуци....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода; - Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
Хитринки при приготвянето на месоХитринки при приготвянето на месо
29 Юли
Всяка домакиня трябва да знае, че приготвянето на месо е по-лесно, ако се знаят някои тънкости. Така например мазното свинско се използва за пушени деликатеси, а мазното говеждо – за бьоф строганов....
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
10 Окт.
За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода. Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
Месото и тестените изделия са извор на токсиниМесото и тестените изделия са извор на токсини
14 Септ.
Любителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
Когато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните хитрости....
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиПриготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринки
05 Ноем.
1
За да си приготвите кисело зеле, трябва да спазите следните неща: - Почистете зелките от зелените външни листа....
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияХитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделия
11 Юни
1
Тестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
На пръв поглед в приготвянето на пиле няма кой знае каква философия и не е трудно всеки да се справи с това. Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно....
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятКулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
25 Окт.
Съвременните жени прекарват много време в кухнята, опитвайки се да почистят или да приготвят нещо невероятно вкусно за своите близки....
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линКулинарни тънкости при приготвяне на риба лин
17 Юли
Рибата лин може да се приготвя по вариация от начини: пържена, варена, печена или дори приготвена чрез пълнена....
Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожаАлкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожа
13 Окт.
Храните, които са табу при хората с проблемна кожа са тестените изделия, алкохолът и мазната храна. Кожата ви може да възвърне здравия си и сияен вид, ако се радвате ежедневно на положителни емоции....
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?
30 Ноем.
Едно от най-важните условия при здравословните навици е ограничаването от определени храни като сладки, захарни изделия, тестени изделия, газирани напитки, енергийни напитки и други....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
От сока отделен при печенето се приготвя сос, с който се полива месото при сервиране. Непосредствено преди сервиране на гъската тя се нарязва на порции. Основна гарнитура за печена гъска са запържените картофи....
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеКулинарни тайни при приготвянето на парфе
05 Дек.
Ако си поръчате парфе в Щатите, бихте получили крем, който в действителност се приготвя от сметана, пудра захар и желатин....