Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо харесваме аромата на ванилия?Върху повърхността им се появяват кристали, които всъщност са известни като ванилия....
24 Окт.
ВанилияВанилията на прах и есенциите също се съхраняват на сухо и прохладно място, далеч от влага и директна слънчева светлина.
Приложения на ванилията
Изкуственият заменител на ванилията се нарича ванилин....
26 Януари
Ядем банани, обгазени с опасни химикалиПреди да стигнат до пазарската мрежа у нас бананите, които се продават, се обгазяват с опасни химикали, разкри разследване на БНТ....
09 Март
1
Половината ванилови сладоледи са без ванилия! Ето защоНай-честия пропуск при ваниловия сладолед на пазара е липсата на истинска ванилия. Това се дължи на скока ѝ в цените на едро през последната година....
28 Август
Защо да ядем къриКакто знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
23 Февр.
Защо да ядем картофи?Картофите са една от най-засищащите храни.
Тяхната честа консумация предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Също така, ако хапвате повече от тях вместо месо, намаляват риска от получаване на инфаркт....
22 Май
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи....
27 Окт.
Защо е полезно да ядем портокал след храненеНакратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
24 Март
Защо ядем месо?Ако ние се храним с храна, в която има много мазнини, захар и нишесте, но няма никакъв белтък, рано или късно ще загинем от липса на структуроизграждащи материали за нашето тяло....
27 Май
Истината! Гришо и Никол – заедно или не?Истината е, че и двамата не виждат в лицето на другия партньор човека, с когото могат да останат до края на живота си....
28 Април
Ето защо трябва да ядем само сезонни храниНашите органи са така устроени, че се нуждаят от това допълване на различни по форма, цвят и вкус храни през различните сезони....
02 Юли
Амазонките - мит или истина?Дали има и процент истина в тези древни приказки?
За пръв път войнственото племе на амаконските описал Омир в своята \"Илиада\"....
31 Януари
8
Война на виметата - краве или камилско мляко?Учените отдават неблагоприятното му въздействие върху здравето на хората като следствие от изкуственото хранене на кравите, добавянето в фуража им на антибиотици, хормони и всякакви други химически вещества....
03 Април
Защо да ядем повече орехи?Редовният им прием в комбинация със здравословно хранене и тренировки могат значително да намалят риска от тази болест....
10 Февр.
Защо да ядем повече киселец?Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен.
Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
01 Май
Защо да не ядем яйцаВ така създадената ситуация птиците не могат да създават йерархия и ред на хранене, което води до поведенчески отклонения като скубане на перушината и канибализъм....
06 Февр.
9
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем повече ягоди?Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
16 Май
Защо да ядем повече авокадо?Вместо да захранвате вашето бебе с преработени храни, авокадото може да е първата храна за вашето детенце. И не на последно място е високото съдържание на магнезий в плода....
16 Окт.
Защо да ядем листни зеленчуци?Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад.
Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
24 Май
Защо да ядем сурови яйца?Суровите яйчни жълтъци са една от малкото храни, съдържащи витамин D - с 36 процента повече от твърдо сварените....
11 Юни
Защо да ядем повече мандарини?Затова си хапвайте редовно тези вкусни витаминозни плодове и ги включвайте в ежедневното си хранене....
18 Дек.
Защо да ядем повече ориз?Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз....
22 Февр.
Истината зад модните храниЕто списък с най-разпространените модни храни, които повечето от нас смятат за здравословни....
23 Март
Защо трябва да консумираме краве масло?Бихме искали да обърнем внимание на факта, че кравето масло, произведено от млякото на пасищни крави, е с много стъпки по-високо по своите лечебни качества, отколкото маслото от непасищни....
06 Юли