Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Характерни черти на полската кухняХарактерни черти на полската кухня
19 Юли
1
Полската кухня се е развивала през вековете и поради исторически обстоятелства споделя някои сходства с италианската и френската....
Специалитети от полската кухняСпециалитети от полската кухня
23 Септ.
От десертите полската кухня се гордее с рулата с пълнеж от макови семена или сушени плодове и ядки и Мазурек - десерт на слоеве, както и подобният на чийзкейк Серник, който се приготвя с извара....
МаковецМаковец
21 Февр.
Признавам, рецептата не е за традиционен маковец, но всяка рецепта преминава през кулинарен "тунинг" - този сладкиш е по-лесен от трудоемкия маковец, но по нищо не отстъпва на оригинала....
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносЕмблемата на полската кухня - наденичките Кабанос
22 Февр.
По времето на Полската Народна Република кабаносите добиват изключителна популярност, превръщайки се в полския специалитет за износ. Как се правят кабаноси?...
Вкусни десерти от полската кухняВкусни десерти от полската кухня
03 Юни
Още вкусни десерти от полската кухня: Полски маков мус, Полски десерт от палачинки, Кралска мазурка, Кокосова мазурка, Мазурки, Кекс с маково семе и стафиди....
Тестени изкушения от полската кухняТестени изкушения от полската кухня
13 Май
Националната полска кухня споделя някои сходства с централни и източноевропейски традиции като италианската и френската кухня....
С какво е известна полската кухня?С какво е известна полската кухня?
09 Март
Ако искате да си приготвите вкусни ястия от полската кухня, предлагаме ви няколко невероятни рецепти за Полски понички, Полско медено руло, Полски орехови бисквити, Полски маков мус, Полска мазурка с мая и стафиди...
3 любими рецепти от полската кухня3 любими рецепти от полската кухня
30 Май
Мнозина считат, че полската кухня е доста традиционна и че трудно могат да бъдат намерени по-нестандартни полски рецепти, но това до голяма степен е заблуда....
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Полски великденски МаковецПолски великденски Маковец
14 Май
2
Полският великденски Маковец е готов. Забележка 1: Този Маковец е характерен за полската кухня. Той е традиционен сладкиш не само за Великден, но и за Коледа....
Свински ребра на скара КласикаСвински ребра на скара Класика
14 Септ.
Половин-един час преди печенето се изваждат от хладилника да постоят на стайна температура....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Мусака КласикаМусака Класика
15 Април
7
Изсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин)....
Амарети класикаАмарети класика
30 Март
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте. Шприцовайте кръгчета върху застлана с намаслена хартия за печене тава и оставете така да преседи около 2 часа....
Пастицио КласикаПастицио Класика
11 Март
Наръсваме с настърганото сирене и печем Пастицио Класика до златисто....
Тирамису КласикаТирамису Класика
30 Септ.
Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото....
Пита КласикаПита Класика
05 Януари
Покрива се, за да се задуши пита Класика....
Фокача КласикаФокача Класика
16 Септ.
1
Измесването на тестото става чрез разтягане на тестото, връщане обратно и отново разтягане. Когато се оформи на малка топка, отгоре се излива и другата част от зехтина и се измесва до пълното му усвояване....
Сладки КласикаСладки Класика
30 Май
Оставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Moros y Cristianos - класика на кубинската кухня Това е много популярно кубинско ястие, състоящо се предимно от черен боб и бял ориз....
Пълнени чушки КласикаПълнени чушки Класика
19 Март
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата....
Пиле паприкаш КласикаПиле паприкаш Класика
26 Август
Пилето паприкаш Класика е много вкусно....
Лазаня Болонезе КласикаЛазаня Болонезе Класика
10 Юли
Печете класическата лазаня в предварително загрята на 180 °C фурна за 30-40 минути. След като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика....
Мраморен кекс КласикаМраморен кекс Класика
21 Юни
Оставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....