Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фул МедамесСложете боба да се вари на бавен огън, докато напълно уври.
Щом е готов, го отцедете и оставете леко да се охлади.
През това време нарежете на тънки полумесеци лука и скълцайте чесъна....
16 Ноем.
Фул медамес с яйцаФул медамес всъщност е самата бобена смес, която може да се консумира като салата, разядка или в случая - с яйца. За да направим сместа, започваме със запържването на ситно нарязания лука в малко олио....
10 Януари
2
Любимото сиренце на цялото семействоНарязваме сиренето на кубчета в чинийка.
Прибавяме нарязания на ситно кромид.
Поръсваме с червен пипер, олиото и подправката 10 зеленчука.
Да ви е вкусно!...
22 Април
Малеби (любимото на Тодор Живков)Разтворете добре нишестето в 300 мл студена вода. Кипнете останалта вода с млякото и захарта и разбъркайте вътре нишестето.
Бъркайте и след като кипне и се сгъсти, снемете от котлона и добавете розовата вода.
Сипете...
09 Август
Любимото свинско Уелингтън на Гордън РамзиОпитайте още днес Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи!...
25 Март
Съкровищата на фараонитеКъде са изчезнали богатствата на фараоните, погребани в Долината на кралете?...
29 Юни
Проклятието на фараонитеИзключително загадъчна история се случила в Гиза, недалеч от Кайро. Няколко италиански археолози открили погребение на египетски фараон и жена му.
След като прочели надписите на гробницата, те разбрали, че великата богиня...
13 Май
8
Любимото катино мезеКъм края на готвенето катиното мезе се овкусява със смлян черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.
Сервира се любимото катино мезе, поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз. Да ви е сладко!...
30 Януари
Любимото Дайкири с ПъпешИзрязваме горната част на пъпеша, за да стане като капаче. Със супена лъжица премахваме семките, а после и издълбаваме целия плод.
Прехвърляме плода в шейкъра и го пасираме с пасатора....
23 Юни
Любимото ризото с гъбиПуснете гъбите, нарязани на малки парченца (особено ако ползвате замразени гъби, нарежете ги на много ситно ). Захлупете съда и задушете за 10 мин. Отстранете от огъня....
11 Август
Любимото руло от тиквичкиПри желание любимото руло от тиквички да бъде приготвено в по-малко количество, пропорциите на тиквичките и яйцата са 1:1....
15 Май
Любимото ризото с манатаркиСервирайте любимото ризото с манатарки с пармезан и охладено бяло вино.
Добър апетит и наздраве!...
20 Юни
Червеният еликсир на фараонитеЧервеният еликсир на фараоните е всъщност най- обикновен чай от хибискус (обикновен дотолкова, доколкото се касае приготвянето му чрез запарване) и не е поднасян само на фараоните....
05 Февр.
1
Фараоните на Древен ЕгипетНай-влиятелните фараони в Древен Египет се нареждат и сред най-значимите исторически личности в Стария свят.
Ето някои от най-известните и могъщи фараони в дългата история на Древен Египет....
19 Януари
Фараоните ползвали чадъриКогато рисували фараони, древните египетски художници рисували и чадър.
През деветнадесети век в Англия се е смятало за проява на лош вкус да се носи чадър под мишницата....
17 Юни
Асеневско блюдоАсеневското блюдо се задушава около 2 часа на тих огън под похлупак. Ако е нужно се добавя още вода. Когато мръвките омекнат, се добавя ситно нарязаните парчета топено сирене....
25 Окт.
1
Любимото ризото с пиле и зеленчуциПри сервиране поръсете обилно с кашкавал или настърган пармезан любимото ризото с пиле и зеленчуци....
17 Ноем.
1
Аспержите са били любими на фараонитеВърху саркофазите на фараоните има изображения на аспержи. Кълновете ѝ са смятани от египетските лечители за целебни. Те им придавали божествена сила и свързвали свойствата ѝ с продължението на човешкия род....
11 Окт.
Нови 30 мумии в земята на фараонитеМумиите са намерени в Гирс ал Мудир, западно от стъпаловидната пирамида на цар Джосер – първата от епохата на фараоните, заяви египтологът Захи Хауас....
10 Февр.
Любимото пиле с лук, моркови, гъби и празДобавят се парчетата пилешко месо и вода до средата на тавата.
Ястието се пече на 180 градуса за около час и половина.
Любимото пиле с лук, моркови, гъби и праз е много вкусно и крехко....
01 Дек.
1