Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Куба либреКуба либре
12 Юли
Може да се декорира с резенче лайм....
Куба либреКуба либре
24 Юни
Поднесете коктейла Куба Либре с кубчета лед. Наздраве!...
На кого трябва да благодарим за Лазанята?На кого трябва да благодарим за Лазанята?
29 Юли
2
Едва ли има домакиня, която поне веднъж да не е опитвала да сготви лазаня. Въпреки че мислим, че лазанята е класическо италианско ястие, и други народи имат претенции към нея. В деня, когато в САЩ отбелязват Деня...
Кубински бармани забъркаха гигантски коктейл Куба либре (СНИМКИ)Кубински бармани забъркаха гигантски коктейл Куба либре (СНИМКИ)
27 Август
Гигантският коктейл бе създаден в прословутия комплекс Хавана Либре по време на събитие, в което се изявиха много бармани....
На кого трябва да благодарим за хрупкавите бисквитиНа кого трябва да благодарим за хрупкавите бисквити
08 Март
Чудили ли сте се каква е историята на любимите ни сладки удоволствия, а именно - бисквитките? Първоначално бисквитите били предпочитани от моряците, тъй като заемали малко място, а им доставяли необходимата енергия....
Санто либреСанто либре
04 Февр.
1. В чаша се поставят кубчетата лед. 2. Добавят се текилата и сокът от лимон. 3. Долива се с кока кола....
Коктейл Куба СпешълКоктейл Куба Спешъл
09 Юли
Поднесете този наситено сладък коктейл с много лед и пийте бавно, за да му се насладите максимално....
Седем емблематични коктейла, които трябва да си приготвите!Седем емблематични коктейла, които трябва да си приготвите!
28 Юни
Куба Либре е коктейл, измислен в Хавана, Куба в началото на 20-ти век. Състои се само от 50 мл бял ром, смесен със 100 мл кока кола и сока на един лимон....
Да благодарим на Луната за водата на ЗемятаДа благодарим на Луната за водата на Земята
25 Май
Луната е нашият естествен спътник. Това ще рече, че Луната е най-близката и свързана с нас планета от Слънчевата система. Тя оказва влияние върху живота на Земята и това е нещо, което знаем всички. Последните проучвания...
Ето кои коктейли не трябва да поръчвате на първа срещаЕто кои коктейли не трябва да поръчвате на първа среща
07 Април
И така, ето кои коктейли не трябва да поръчвате на първа среща: Мартини 9% от анкетираните са отговорили, че този коктейл прави лошо впечатление и може да промени техните намерения спряло човека срещу тях....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да благодарим за пожелания?Как да благодарим за пожелания?
09 Окт.
1
На второ място идва думата „благодаря“, която е незаменима и изключително ценна за поднасяне в случай на трогателно и уважително пожелание. На трето място, на пожеланието отговорете с пожелание....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Спаначена торта? Да, благодаря!Спаначена торта? Да, благодаря!
16 Януари
Ако обичате да сътворявате своите кулинарни шедьоври само с пресни продукти (не използвате никакви полуфабрикати, нито дори замразени продукти), то най-добрият сезон да приготвите една изключително вкусна и лека спаначена...
Как да украсяваме коктейлиКак да украсяваме коктейли
25 Юли
Ментови листа Придават свежест на всички коктейли, но листенцата мента трябва да са пресни. Украсете с тях ягодово дайкири или друга напитки. Ментовите коктейли са по вкуса на почти всеки! 7....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....