Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парфета-желета с малинов сиропСервираме парфета-желетата с малинов сироп на другия ден с по едно кокосово бонбонче отгоре....
01 Юли
1
Желе от кайсииЗатворете плътно с капаци и сварете бурканчета за вакуум на капачките, т.е. 5 минути след завирането.
Охладете бурканчетата и приберете желето на тъмно и хладно.
Желето от кайсии е готово....
13 Ноем.
Желе от бананиПри изваждането на желето от купичките в десертни чинийки, купичката се поставя за кратко в гореща вода - желето се отпуска от затоплените стени и веднага се "отлепва"....
13 Юни
Желе от ПъпешПри изваждането на желето от чашките в чинийки, всяка чашка се поставя за кратко в гореща вода - желето се отпуска от затоплените стени и веднага се "отлепва"....
13 Юни
Желе от какаоЖелето се изсипва във формички и се оставя да стегне за няколко часа.
Желето от какао е готово....
20 Ноем.
5
Желе от ябълкиЗатворете и съхранявайте бурканчетата на проветриво място. Супер Желе от ябълки!...
13 Януари
Желе от лимонКорите на лимоните сварете с водата и захарта. Прибавете желатина, предварително накиснат в студена вода.
Когато свалите съда от котлона, прибавете прецедения лимонов сок....
15 Август
Желе от сливиДобавете ¾ кг захар на всеки 1 л сливов сок.
Добавете и 1 ч.л. лимонена киселина и когато желето е добре сгъстено, снемете от котлона.
Разлейте желето в буркани и ги затворете добре....
09 Август
Желе от дренкиЖелето се вари на силен огън до сгъстяване на сиропа. Преди да се свали от огъня добавяме и лимонената киселина.
Още топло се изсипва в съда, в който ще се съхранява....
27 Дек.
1
Желе от гроздеЖелето е готово, когато капка от него, пусната в порцеланова чинийка, не се разлива.
Горещото желе сипваме в сухи затоплени буркани.
Изстиналите буркани завързваме с двоен целофан, намазан със спирт....
29 Януари
2
Желе от дюлиГотовото желе от дюли, още горещо, се изсипва в по - голям плитък съд.
Научи също как се сушат дюли....
03 Юли
3
Желе от касисСложете сока и захарта да се варят на силен огън, докато леко се посгъстят.
2-3 минути преди да свалите желето от котлона, разбъркайте с лимонената киселина....
19 Юни
Желе от къпиниДобре сгъстеното желе от къпини снемете от котлона и още горещо разсипете в бурканчета, които добре се затварят....
26 Август
Желе от смокиниПолучения сок сложете със захарта да се вари в съд на котлона, докато се сгъсти.
За да проверите готовността, капнете капка от желето върху суха порцеланова чиния - ако не се разтече, значи желето е готово....
07 Август
Желе от портокалиНарежете ги на парченца заедно с кората и сложете да се сварят за 20-30 минути, след като кипнат.
Свалете ги от котлона и след като изстинат, прецедете сока....
15 Март
6
Желе от портокалСместа се изсипва във форма за желе и се охлажда, за да се втвърди.
Желето може да се сипва на слоеве, между които да се наредят резени цитрусови плодове....
25 Януари
Желе от каймакВъв форма за желе или кекс сипете желето и го сложете да стегне в хладилника.
Потопете формата в гореща вода за няколко секунди, обърнете желето в подходящ съд и поднесете....
23 Септ.
Желе от прасковиСлед това топнете дъното на формата в гореща вода и обърнете в чиния.
Желето от праскови е готово....
20 Септ.
Желе от дренкиЖелето се вари на силен огън до сгъстяване на сиропа. Преди да се свали от огъня добавяме и лимонената киселина.
Още топло се изсипва в съда, в който ще се съхранява....
27 Дек.
1
Желе от гроздеЖелето е готово, когато капка от него, пусната в порцеланова чинийка, не се разлива.
Горещото желе сипваме в сухи затоплени буркани.
Изстиналите буркани завързваме с двоен целофан, намазан със спирт....
29 Януари
2
Желе от ягодиЯбълките се измиват, нарязват се и се заливат с вода, така че плодът да е покрит. Варят се докато омекнат. Добавят се ягодите и се варят.
Сокът се прецежда и в него се слага захарта. Когато се сгъсти в него се слага лимонената...
24 Окт.
Желе от вишниОтгоре подреждаме малко от сварените вишни и оставяме желето да се стегне.
Когато се стегне, нареждаме втори пласт от вишните и отново заливаме със сироп....
28 Юни
Образуване, предсказване и сила на цунамитаВсеки е чувал за цунамита, но знаете ли какво точно е това и как се образува? Или каква разрушителна сила има? Ето някои полезни факти за цунамита....
31 Януари
Желе с прасковиИзлейте сместа в чашките и ги приберете на студено да стегне. При поднасянето може да украсите със сметана....
19 Юли
Желе с лимонСварете захарта с чаша вода и към така получения сироп добавете изцедения лимонов сок, както и накиснатия във вода желатин.
Стопете желатина и прецедете течността в намокрени формички. Сложете ги в хладилник, докато стегнат...
18 Дек.