Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МаскарпонеМаскарпоне
29 Март
2
Да си направите крем Маскарпоне пък е лесно като детска игра. Рецепта за Крем Маскарпоне Необходими продукти: маскарпоне - 300 г, яйца – 3 броя, захар - 3 с.л., вино - 3 с.л....
МоцарелаМоцарела
25 Май
- Моцарела от краве мляко (Mozzarella fior di latte) - по-малкия събрат на биволската моца. Този вид моцарела е с лек млечно-кисел вкус и узрява сравнително бързо. - Моцарела от соево мляко....
Вегетарианска пица с моцарела, маскарпоне и карфиолВегетарианска пица с моцарела, маскарпоне и карфиол
10 Юли
Още докато е горещ, намажете с маскарпонето, то ще се разтапя като масло, ще попие в блата и ще го направи мек у сочен....
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
26 Юли
1
С помощтана сирене маскарпоне се приготвят много вкусни нежни десерти, които буквално се топят в устата. Със сирене маскарпоне можете да приготвите италиански плодов тартар....
Десертни кремове с маскарпонеДесертни кремове с маскарпоне
19 Май
Можете да замените някои от продуктите – например в крема с боровинки, можете да добавите сладко, каквото вие харесвате, а при портокаловия крем да замените плода с лимон....
Как се прави маскарпонеКак се прави маскарпоне
16 Април
9
Маскарпонето се излива в гевгир, покрит с памучна тъкан....
Направете си сами моцарелаНаправете си сами моцарела
13 Март
3
Ако искате моцарелата ви да е мека и нежна, не прекалявайте с тези процедури. Можете при желание да не добавяте сол и босилек, но с него моцарелата става по-приятна на вкус....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
14 Януари
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
21 Ноем.
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
28 Окт.
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Каква е разликата между моцарела и бурата?Каква е разликата между моцарела и бурата?
21 Дек.
Освен това бурата има много по-кратък срок на годност от моцарела - само няколко дни....
Как се прави домашна моцарелаКак се прави домашна моцарела
04 Март
6
Не е много сложно да си направите моцарела, вижте какви са необходимите продукти: Два литра прясно нехомогенизирано, неварено мляко, ¼ ч.ч хладка вода, 1 ½ ч.л. лимонена киселина, 2 мл мая за сирене, ¼ ч.л. сол по желание...
Кулинарни приложения на кашкавалената моцарелаКулинарни приложения на кашкавалената моцарела
06 Ноем.
Освен в направата на рецепти от тесто, кашкавалената моцарела може да се използва за приготвяне на ястия от месо и кайма. Моцарелата дава страхотни резултати под формата на кюфтета от кашкавалена моцарела....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
13 Юни
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
17 Април
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
28 Август
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
10 Август
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
31 Януари
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
13 Януари
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
28 Март
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
15 Дек.
Поръсват се със сусам или мак. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
24 Януари
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
06 Дек.
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
17 Дек.
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....