Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френски омлетЗа приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.
Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
01 Август
1
Тайните на класическия френски омлетЗа приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
31 Юли
Пухкав френски омлетОмлетът се получава пухкав и запазва формата си и след като бъде изваден от тавата....
26 Август
Класически френски омлетС шпатула надигнете от единия край, така че да се завие омлетът и да изтече течната част. Така, докато приключите със завиването, ще получи добре навит омлет. Обърнете го в чиния и го поръсете с кашкавал....
08 Август
Френски фламбиран омлетРазделяме сместа на две части и изпържваме в маслото два омлета, като повдигаме краищата, за да не изтече сместа.
Сгъваме ги на две и ги поставяме в затоплени чинии. Заливаме ги с по 1 с.л. ром и ги запалваме....
12 Септ.
Френски омлет с майонезаВнимателно обръщаме готовия омлет в чиния.
Добавяме гарнитура по избор и сервираме веднага френски омлет с майонеза....
30 Юли
Омлет във френски стилКласическият френски омлет обикновено е в бледозлатист цвят без запечени петна отгоре и това го прави фин и деликатен и най-важното е отвътре да има нежна и влажна структура....
04 Май
2
Френски омлет по селскиКогато отдолу омлетът стане златист, накланяме тигана на една страна и с лъжицата се избута течната яйчена смес да отиде отдолу и да стегне. Така след 3-4 минути омлетът е готов....
27 Ноем.
Джорджия пак забъркана в скандалПевицата Джорджия, която нашумя след скандала с колежката си Емануела, отново бе забъркана в пикантна клюка....
19 Юли
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Френски омлет с чесън и зелени подправкиЧесънът, зеленият лук и магданозът се режат на ситно. Яйцата се разбиват, добавят се зелените подправки и чесънът, сметаната, солта и всичко се разбърква.
Зехтинът се загрява в тиган заедно с маслото. Щом маслото се разтопи...
25 Март
Пак вдигнаха цените на агнешкото преди ВеликденВ София агнешкото преди Великден върви на средна цена от 13.99 лева....
15 Април
Опасни яйца пак на пазара преди Великден?По думи на специалиста не се очаква поскъпване преди Великден.
При боите за яйца също не се очакват промени в цените в сравнение с тези от миналата година....
29 Март
Део пак ще става бащаПевецът и шоумен Део чака второ дете от приятелката си Мариана. Двамата са заедно от близо три години и по всичко личи, че се разбират идеално.
Део започна връзка с мулатката, след като неочаквано се раздели с дългогодишната...
04 Август
Тайните на вкусния омлетОмлетите биват: обикновен омлет (омлет натюр); омлет с плънка и пъстър омлет (мозайка). Те се поднасят в момента на приготвянето им. Престоялият омлет губи много вкус и вид....
17 Април
3
Торта за ВеликденОтделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното.
Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
20 Април
6
Питка за ВеликденПресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта.
Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
25 Април
2
Меденки за ВеликденГотовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
19 Април
Зайчета за ВеликденПроцедирайте така и с останалото тесто и нареждайки в тавата, оставяйте разстояние, защото ще бухнат....
14 Април
Празнична питка ВеликденОт продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути.
След това се оформя питата...
18 Април
Козунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот.
Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне.
В купата на миксера слагам всички продукти, като
в топлата мазнина добавям захарта...
16 Април
2