Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френски омлетФренски омлет
01 Август
1
За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре. Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
Тайните на класическия френски омлетТайните на класическия френски омлет
31 Юли
За приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
Омлет по френскиОмлет по френски
16 Март
Запържете омлета и сервирайте веднага....
Пухкав френски омлетПухкав френски омлет
26 Август
Омлетът се получава пухкав и запазва формата си и след като бъде изваден от тавата....
Класически френски омлетКласически френски омлет
08 Август
С шпатула надигнете от единия край, така че да се завие омлетът и да изтече течната част. Така, докато приключите със завиването, ще получи добре навит омлет. Обърнете го в чиния и го поръсете с кашкавал....
Френски фламбиран омлетФренски фламбиран омлет
12 Септ.
Разделяме сместа на две части и изпържваме в маслото два омлета, като повдигаме краищата, за да не изтече сместа. Сгъваме ги на две и ги поставяме в затоплени чинии. Заливаме ги с по 1 с.л. ром и ги запалваме....
Френски омлет с майонезаФренски омлет с майонеза
30 Юли
Внимателно обръщаме готовия омлет в чиния. Добавяме гарнитура по избор и сервираме веднага френски омлет с майонеза....
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
04 Май
2
Класическият френски омлет обикновено е в бледозлатист цвят без запечени петна отгоре и това го прави фин и деликатен и най-важното е отвътре да има нежна и влажна структура....
Френски омлет по селскиФренски омлет по селски
27 Ноем.
Когато отдолу омлетът стане златист, накланяме тигана на една страна и с лъжицата се избута течната яйчена смес да отиде отдолу и да стегне. Така след 3-4 минути омлетът е готов....
Френски омлет със зелена плънкаФренски омлет със зелена плънка
21 Май
Френският омлет със зелена плънка е готов....
Джорджия пак забъркана в скандалДжорджия пак забъркана в скандал
19 Юли
Певицата Джорджия, която нашумя след скандала с колежката си Емануела, отново бе забъркана в пикантна клюка....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Френски омлет с чесън и зелени подправкиФренски омлет с чесън и зелени подправки
25 Март
Чесънът, зеленият лук и магданозът се режат на ситно. Яйцата се разбиват, добавят се зелените подправки и чесънът, сметаната, солта и всичко се разбърква. Зехтинът се загрява в тиган заедно с маслото. Щом маслото се разтопи...
Пак вдигнаха цените на агнешкото преди ВеликденПак вдигнаха цените на агнешкото преди Великден
15 Април
В София агнешкото преди Великден върви на средна цена от 13.99 лева....
Опасни яйца пак на пазара преди Великден?Опасни яйца пак на пазара преди Великден?
29 Март
По думи на специалиста не се очаква поскъпване преди Великден. При боите за яйца също не се очакват промени в цените в сравнение с тези от миналата година....
Део пак ще става бащаДео пак ще става баща
04 Август
Певецът и шоумен Део чака второ дете от приятелката си Мариана. Двамата са заедно от близо три години и по всичко личи, че се разбират идеално. Део започна връзка с мулатката, след като неочаквано се раздели с дългогодишната...
Тайните на вкусния омлетТайните на вкусния омлет
17 Април
3
Омлетите биват: обикновен омлет (омлет натюр); омлет с плънка и пъстър омлет (мозайка). Те се поднасят в момента на приготвянето им. Престоялият омлет губи много вкус и вид....
Погача за ВеликденПогача за Великден
06 Май
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Курабии Весел ВеликденКурабии Весел Великден
12 Ноем.
Курабиите Весел Великден са готови....
Торта за ВеликденТорта за Великден
20 Април
6
Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното. Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
Питка за ВеликденПитка за Великден
25 Април
2
Пресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта. Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
Меденки за ВеликденМеденки за Великден
19 Април
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
14 Април
Процедирайте така и с останалото тесто и нареждайки в тавата, оставяйте разстояние, защото ще бухнат....
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
18 Април
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути. След това се оформя питата...
Козунак за ВеликденКозунак за Великден
16 Април
2
Тестото омесих в кухненски робот. Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне. В купата на миксера слагам всички продукти, като в топлата мазнина добавям захарта...