Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Брезова манатарка на фурнаПри манатарките не е голям рискът да се натровите, но все пак съществува.
Гъбите се нарязват на хапки заедно с пънчетата. Посоляват се, овалват се в мазнината и се поставят в тавичка във фурната на 180°C....
25 Ноем.
Манатарки в маслоМаслото се разтопява и към него се добавя олио, за да не прегаря.
Манатарките се запържват до леко златисто, след което към тях се добавя водата и се оставя да изври....
26 Юли
Манатарки с оризЩом леко омекнат сипете ориза, разбъркайте да се запържи и долейте виното.
Когато алкохолът се изпари, добавете подправките на вкус и прехвърлете в тава....
28 Март
5
Манатарки в сметанаПържат се гъбите и чесънът в зехтина в голям тиган на силен огън около 5-7 мин., или докато гъбите са готови, а тяхната течност се изпари.
Чесънът се изхвърля и се добавят магданоз и сметана. Държи се на слаб огън около...
02 Януари
Манатарки в маслоПолученото кулинарно произведение може да се поднесе като гарнитура към месни ястия....
13 Окт.
Манатарки с маслоКъм всяка порция с манатарки се прибавя по 1 резен от лимон. Опитайте тези Манатарки с масло - ще си оближете пръстите!...
08 Дек.
Стерилизирани Манатарки в БурканиОтцеждаме, може да ги нарежем, а ако са малки, може и цели.
Приготвяме си буркани и ги пълним с готовите гъби....
06 Април
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете...
05 Август
Мариновани манатарки в бурканиПуснете почистените и нарязани манатарки във врящата марината и варете 20 минути.
Извадете гъбите с решетъчна лъжица и ги охладете в студена вода....
20 Юни
5
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете...
05 Август
Как да разпознаем манатарката?В следващите редове вижте как да разпознавате манатарката:
Можете да разпознаете марката по няколко показателя:
Плодово месо
Манатарката има плътно и здраво плодово месо. При по-узрели видове, то става меко....
06 Окт.
Ориз с манатарки и сусамПо желание се настъргва пармезан или друг вид кашкавал върху ориз с манатарки и сусам. Вкусното ризото е готово.
*Ако използвате изсушени, накиснете ги предварително в топла вода, която после прибавяте към бульона....
20 Дек.
Манатарки на фурна с маслоГотови са след още 15-20 минути, малко преди да останат на масло.
Изключително вкусни, но никога не консумирайте диви гъби, ако не сте напълно сигурни в тях.
Манатарките на фурна с масло са готови....
21 Дек.
Ризото с манатарки и трюфелРизотото с манатарки и трюфел е готово.
* За снимката съм нарязала черния трюфел на филийки, за да се вижда по- добре. Може да изберете и този вариант, но според мен по-добре е да бъде настърган.
Добър апетит!...
20 Септ.
Ризото с манатарки и скаридиТрябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо.
Добавете пармезана и разбъркайте....
12 Януари
Манатарки в масло с пармезанМахнете капака и оставете да изври водата, която са пуснали. Щом останат на мазнина, опитайте. Ако е нужно доовкусете.
Сервирайте топли, поръсени с настърган пармезан....
10 Септ.
Боб с манатарки в гювечСлед това се измива и се слага да ври за около 30 минути в чиста вода. Сменете водата и изплакнете боба.
Изсипете го в гювеча и добавете натрошените сушени манатарки....
10 Февр.
Манатарки с масло и чесънПолзвах замразени манатарки, които, първо, размразих и нарязах на дребни парчета....
17 Окт.
Пуешко с манатарки на тиганПрибавете и месото и оставете пуешкото с гъби да къкри на слаб котлон 10тина минути.
Накрая поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и може да сервирайте това апетитно пуешко с манатарки на тиган.
Бон Апети!...
14 Окт.
1
Супа от манатарки с картофиСложете сушените манатарки в топла вода и ги оставете да престоят десет минути.
Запържете чесъна и лука в маслото в тенджера.
Налейте виното в задушения лук и разбъркайте....
19 Дек.