Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се запържва ориз?Колко време се запържва ориз?
16 Януари
За да приготвите вкусен пържен ориз, ще трябва да направите следното: Използвайте студен, предварително сварен ориз.Трябва да планирате и да използвате добре охладен сварен ориз....
Трябва ли да се запържва суровият ориз?Трябва ли да се запържва суровият ориз?
15 Окт.
Приготвеният по този начин ориз съвсем лесно може да се превърне в постен ориз с лук, ориз с гъби и стафиди или пържен ориз по китайски....
Да си направим пържен оризДа си направим пържен ориз
16 Февр.
Може да приготвите тайландски пържен ориз с ананас: 2 1/2 чаши сварен и охладен ориз или 1 чаша суров ориз, 125 грама пилешко месо, гърди, 8 големи, сурови изчистени скариди....
Тайната на вкусния пържен оризТайната на вкусния пържен ориз
17 Януари
4
Когато се изисква приготвянето на пържен ориз, но не разполагате с достатъчно време да го изчаквате да се отцеди, можете в момента, в който го запържвате, да добавите бяло вино или друг вид киселина....
Как да направим вкусен пържен оризКак да направим вкусен пържен ориз
11 Май
Много важно е да знаете, че преди оризът да се запържи, той трябва да бъда старателно измит под течаща вода, така че да се премахне от него нишестето му....
Оригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви такаОригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви така
25 Окт.
Смята се, че класическата рецепта за пържен китайски ориз произхожда от град Янгжу в източната провинция Дзянсу....
Как се пържи на маслена баня?Как се пържи на маслена баня?
04 Дек.
На маслена баня можете да си направите пържени бухтички, панирани калмари, понички или панирани сиренца....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
ОризОриз
05 Март
Понякога преди варенето, оризът се запържва за малко, като по този начин става малко по-лепкав. Оризът е неизменна съставка на много супи, ястия със зеленчуци и месо, суши и редица други....
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
Когато запържвате ориз и искате да го прехвърлите после във фурната, трябва да знаете, че мазнината, в която го запържвате, трябва да е силно сгорещена и да приготвяте ориза, докато придобие полупрозрачен вид....
Пълнее ли се от оризПълнее ли се от ориз
13 Март
Старайте се да не го пържите с мазнина, гответе го на пара или го варете, можете да го печете. Комбинирайте го най-вече със зеленчуци и пилешко месо....
Как се готви бял ориз?Как се готви бял ориз?
08 Март
Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ястие, като например той е прекрасно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е никак сложна задача, но все пак е важно да знаете точните...
Как се готви пълнозърнест ориз?Как се готви пълнозърнест ориз?
23 Дек.
Оризът е може би най-популярната зърнена култура с много разновидности. Най-често в Европа се използват няколко вида бял ориз за готвене. В същото време в азиатската кухня оризът е представен в по-широк диапазон, тъй като...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути. Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....