Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се запържва ориз?За да приготвите вкусен пържен ориз, ще трябва да направите следното:
Използвайте студен, предварително сварен ориз.Трябва да планирате и да използвате добре охладен сварен ориз....
16 Януари
Трябва ли да се запържва суровият ориз?Приготвеният по този начин ориз съвсем лесно може да се превърне в постен ориз с лук, ориз с гъби и стафиди или пържен ориз по китайски....
15 Окт.
Да си направим пържен оризМоже да приготвите тайландски пържен ориз с ананас: 2 1/2 чаши сварен и охладен ориз или 1 чаша суров ориз, 125 грама пилешко месо, гърди, 8 големи, сурови изчистени скариди....
16 Февр.
Тайната на вкусния пържен оризКогато се изисква приготвянето на пържен ориз, но не разполагате с достатъчно време да го изчаквате да се отцеди, можете в момента, в който го запържвате, да добавите бяло вино или друг вид киселина....
17 Януари
4
Как да направим вкусен пържен оризМного важно е да знаете, че преди оризът да се запържи, той трябва да бъда старателно измит под течаща вода, така че да се премахне от него нишестето му....
11 Май
Оригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви такаСмята се, че класическата рецепта за пържен китайски ориз произхожда от град Янгжу в източната провинция Дзянсу....
25 Окт.
Как се пържи на маслена баня?На маслена баня можете да си направите пържени бухтички, панирани калмари, понички или панирани сиренца....
04 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
ОризПонякога преди варенето, оризът се запържва за малко, като по този начин става малко по-лепкав. Оризът е неизменна съставка на много супи, ястия със зеленчуци и месо, суши и редица други....
05 Март
Как се готви хубав оризКогато запържвате ориз и искате да го прехвърлите после във фурната, трябва да знаете, че мазнината, в която го запържвате, трябва да е силно сгорещена и да приготвяте ориза, докато придобие полупрозрачен вид....
22 Ноем.
Пълнее ли се от оризСтарайте се да не го пържите с мазнина, гответе го на пара или го варете, можете да го печете. Комбинирайте го най-вече със зеленчуци и пилешко месо....
13 Март
Как се готви бял ориз?Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ястие, като например той е прекрасно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е никак сложна задача, но все пак е важно да знаете точните...
08 Март
Как се готви пълнозърнест ориз?Оризът е може би най-популярната зърнена култура с много разновидности. Най-често в Европа се използват няколко вида бял ориз за готвене. В същото време в азиатската кухня оризът е представен в по-широк диапазон, тъй като...
23 Дек.
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиТрябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути.
Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.