Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Вегетарианска супа с лобода и киноаНабираме прясна лобода от градината (важно е да е прясна, тъй като бързо повяхва), измиваме я щателно и нарязваме на ситно. Прибавяме и нея в супата.
Овкусяваме с хималайската сол, черния млян пипер и шарлана....
08 Май
Киселец, лобода и ориз на фурнаПрибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/.
Разбийте яйцата, прибавете млякото, брашното и содата. Разбъркайте и полейте запеканката.
Запечете още 5 минути....
24 Юни
Бурания с лапад, лобода и зелен лукМоже да се сервира с пържени яйца, бъркани или цели или варени.
При сервиране буранията се полива със запържения червен пипер.
Буранията с лапад, лобода и зелен лук е готова....
20 Май
Отглеждане на лободаГрадинската лобода е едногодишно растение, разпространено в две форми – зелена и жълта лобода....
23 Юни
Агнешко с лободаПрибавят се нарязаният спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен и останалите продукти.
Залива се с олиото и 1 ч.ч. вряла вода, захлупва се и се вари на много тих огън....
21 Февр.
Супа с лободаНакрая овкусете супата с лобода със сол и черен пипер. По желание може да я застроите с 1 разбито яйце с 2 с.л. кисело мляко....
19 Юни
1
Баница с лободаИзмитата и подсушена лобода се нарязва ситно и се стрива със сол. Оставя се за 1 час да престои.
След това лободата се разбърква с натрошеното сирене, яйцата и киселото мляко.
Сложете 2 кори в намазнена тава....
24 Май
2
Салата от лободаМоже да добавите и още някои зеленолистен зеленчук и подправка на вкус.
Объркайте хубаво и поднесете салатата от лобода в отделни чинии....
07 Юни
Яхния от лободаЯхнията от лобода оставете да ври още 5-6 минути и я снемете от котлона. Може да я поднесете с варено яйце, заквасена сметана или кисело мляко по желание....
31 Май
Как да консервираме чушкиЧушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
16 Ноем.
Как да консервираме бобМожете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Ако решите да консервирате зелен боб, е важно той да е набран скоро. Добре огледайте да няма увяхнало по крайчетата....
25 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да консервираме извараИзварата се появи преди много векове. Хората, които се грижели за биволи и крави, започнали да обръщат внимание на процеса на втасване на мляко, като в крайна сметка забелязали образуването на продукт, който много жители...
14 Септ.
Здравословни ползи от лободаГрадинската лобода е известна още като сладка трева и щир, докато дивата е позната като куча лобода, чувен, огничав бурен.
Още византийците описват ползите от лободата....
27 Февр.
Зелени супи с лободаПредлагаме ви няколко рецепти за супи с лобода, които ще ви помогнат да разнообразите лятното си меню:
Супа с лобода и джанки
Необходими продукти: лобода – 600 г, кромид лук – 1 глава, олио – 6 с.л., джанки...
30 Април