Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Аз винаги слагам към нужните капки още шест. Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Билката-чудо, която трябва да имате винаги подръкаБилката-чудо, която трябва да имате винаги подръка
24 Април
1
Здравословни причини да използваме мащерка - кашлица с храчки; - бронхит, магарешка кашлица, грип или настинка; - възпаление на устата; - неприятната миризма на устата; - възпалено гърло, болки в гърлото...
Колко палта трябва да имате в гардероба сиКолко палта трябва да имате в гардероба си
06 Окт.
С колко и какви палта трябва да разполагате в гардероба си? По-скоро изискване, а не желание, е да имате минимум 2 палта в гардероба си....
Кои са здравословните храни, които винаги трябва имате във фризераКои са здравословните храни, които винаги трябва имате във фризера
10 Дек.
Сьомга Тя е една от най-полезните храни изобщо и не е излишно винаги да бъде близо до вас във фризера. По този начин винаги имате под ръка качествена и здравословна риба, която се приготвя лесно....
10 подправки, които задължително трябва да присъстват в кухнята ви10 подправки, които задължително трябва да присъстват в кухнята ви
19 Юни
Е, бъде сигурни, че сте се запасили със следващите 10 неизменни подправки в кухнята, които винаги трябва да си ви в помощ....
Защо трябва да имате зеолитни камъни в дома сиЗащо трябва да имате зеолитни камъни в дома си
01 Юни
Въпреки зеолитните скали са изцяло натурални, винаги мийте плодовете преди ядене, за да сте сигурни че по тях няма останали прашинки. Как да презаредим зеолитните камъни?...
Винаги сполучливи целувкиВинаги сполучливи целувки
26 Окт.
Добавете белтъците и солта в малка касерола и я сложете на водна баня на ниска температура, която не трябва да бъде повече от 37 °C. Започнете да ги разбивате на ниска скорост - постепенно увеличавайте....
Винаги сполучливи палачинкиВинаги сполучливи палачинки
18 Септ.
Винаги сполучливите палачинки са чудни!...
Винаги сполучливи палачинкиВинаги сполучливи палачинки
07 Юли
След 10 мин. може да започнете да приготвяте винаги сполучливите палачинки. Поднесете пухкавите палачинки със сирене, домашно сладко, шоколад или друго....
Винаги сполучлив кексВинаги сполучлив кекс
23 Ноем.
След изпичане на винаги сполучлив кекс охладете върху решетка и ако желаете, поръсете винаги сполучлив кекс с пудра захар....
Винаги сполучлив тутманикВинаги сполучлив тутманик
29 Окт.
Винаги сполучливият тутманик е готов....
Защо трябва да имате приятел Стрелец?Защо трябва да имате приятел Стрелец?
31 Дек.
Това е едно от най-важните качества, които вашият приятел трябва да притежава. Не всеки може да ви накара да се усмихнете, което е изключително ценно....
Нежни лакти с продукти от кухнятаНежни лакти с продукти от кухнята
07 Януари
Така с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
Шарен кекс винаги сполучливШарен кекс винаги сполучлив
10 Юни
2
Това е един шарен кекс винаги сполучлив!...
10 храни, които винаги трябва да имаме вкъщи10 храни, които винаги трябва да имаме вкъщи
25 Окт.
В такива случаи, за да успокоите глада на празния си хладилник, трябва да имате под ръка няколко продукта на помощ. Буркани с консерви, сосове, замразени зеленчуци - някои са наистина незаменими....
Марудници по родопски от кухнята на БениМарудници по родопски от кухнята на Бени
23 Март
Котлонът трябва да е на средна степен, защото отвън ще почернеят, а отвътре ще останат сурови. Изпичането на вкусните марудници става и от двете страни. След като извадим, намазваме тези катми с краве масло....
Седем причини да имате винаги дафинов лист вкъщи, различни от готвенетоСедем причини да имате винаги дафинов лист вкъщи, различни от готвенето
11 Март
Нека видим някои от тях или защо е хубаво да го имате винаги под ръка вкъщи и да усетите лечебните му сили, щом го запалите....