Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеАз винаги слагам към нужните капки още шест. Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Билката-чудо, която трябва да имате винаги подръкаЗдравословни причини да използваме мащерка
- кашлица с храчки;
- бронхит, магарешка кашлица, грип или настинка;
- възпаление на устата;
- неприятната миризма на устата;
- възпалено гърло, болки в гърлото...
24 Април
1
Колко палта трябва да имате в гардероба сиС колко и какви палта трябва да разполагате в гардероба си?
По-скоро изискване, а не желание, е да имате минимум 2 палта в гардероба си....
06 Окт.
Кои са здравословните храни, които винаги трябва имате във фризераСьомга
Тя е една от най-полезните храни изобщо и не е излишно винаги да бъде близо до вас във фризера. По този начин винаги имате под ръка качествена и здравословна риба, която се приготвя лесно....
10 Дек.
10 подправки, които задължително трябва да присъстват в кухнята виЕ, бъде сигурни, че сте се запасили със следващите 10 неизменни подправки в кухнята, които винаги трябва да си ви в помощ....
19 Юни
Защо трябва да имате зеолитни камъни в дома сиВъпреки зеолитните скали са изцяло натурални, винаги мийте плодовете преди ядене, за да сте сигурни че по тях няма останали прашинки.
Как да презаредим зеолитните камъни?...
01 Юни
Винаги сполучливи целувкиДобавете белтъците и солта в малка касерола и я сложете на водна баня на ниска температура, която не трябва да бъде повече от 37 °C.
Започнете да ги разбивате на ниска скорост - постепенно увеличавайте....
26 Окт.
Винаги сполучливи палачинкиСлед 10 мин. може да започнете да приготвяте винаги сполучливите палачинки.
Поднесете пухкавите палачинки със сирене, домашно сладко, шоколад или друго....
07 Юли
Винаги сполучлив кексСлед изпичане на винаги сполучлив кекс охладете върху решетка и ако желаете, поръсете винаги сполучлив кекс с пудра захар....
23 Ноем.
Защо трябва да имате приятел Стрелец?Това е едно от най-важните качества, които вашият приятел трябва да притежава. Не всеки може да ви накара да се усмихнете, което е изключително ценно....
31 Дек.
Нежни лакти с продукти от кухнятаТака с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
07 Януари
10 храни, които винаги трябва да имаме вкъщиВ такива случаи, за да успокоите глада на празния си хладилник, трябва да имате под ръка няколко продукта на помощ. Буркани с консерви, сосове, замразени зеленчуци - някои са наистина незаменими....
25 Окт.
Марудници по родопски от кухнята на БениКотлонът трябва да е на средна степен, защото отвън ще почернеят, а отвътре ще останат сурови.
Изпичането на вкусните марудници става и от двете страни.
След като извадим, намазваме тези катми с краве масло....
23 Март
Седем причини да имате винаги дафинов лист вкъщи, различни от готвенетоНека видим някои от тях или защо е хубаво да го имате винаги под ръка вкъщи и да усетите лечебните му сили, щом го запалите....
11 Март