Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разядка Опитай меЗа тази разядка Опитай ме настържете на едро кашкавала и пресовайте чесъна.
Всички продукти за това лесно мезе разбъркайте добре и прехвърлете в салатиера.
Украсете вкусната разядка с маслините....
15 Юни
Обредни хлябове и коледни колациОставяме 5-10 мин. на топло да шупне. В по-голям съд изсипваме 2/3 от брашното и правим кладенче, в което изсипваме маяната каша, киселото мляко, солта и олиото....
28 Януари
Страните, където може да опитате най-добрата хранаХраната им е пикантна и наситена с подправки и аромати, но който я е опитал я помни вечно.
В Мексико храната е смес от различни европейски страни и най-вече тя има испански нотки....
12 Окт.
1
Какви традиционни вкусотии може да опитате в КамбоджаВ Камбоджа има 800-годишен храм, на стената на който има изобразен готвач, който държи на открит огън набодена на шиш риба. Това показва, че барбекюто е един от най-древните готварски методи. Камбоджа пренася през...
17 Януари
Това са най-вкусните сладоледи, които може да опитатеЗа лятото най-предпочитаният десерт от повечето хора е сладоледът и като повечето кулинарни изобретения много майстор готвачи се стараят да го превърнат в истинско изкуство и наслада за всички сетива.
Различни страни...
05 Юли
Традиционни италиански хлябовеИталианската кухня е изключително популярна в целия свят. Съставките и ястията и са различни в различните региони. Хлябът е неизменна част от тази кухня, играещ различни роли както на регионално, така и на национално ниво...
03 Февр.
1
Традиционни френски хлябовеХлябът във Франция е поставен на пиедестал. И има защо. Френските майстори кулинари са измислили технологията за приготвянето на може би най-вкусния хляб – багетите.
Багетата е дълга и тънка. Дължината и може да достигне...
21 Март
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеВ купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.
Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто.
От тестото правите шарки за хляба от кръст- за религията ни, копито- за късмет...
29 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Пуснаха в продажба най-силното кафе, което може да опитатеТака че трябва да имате едно наум, ако искате да опитате от Death Wish Coffee. Името му означава Предсмъртно желание и не е кръстено така случайно....
04 Септ.
Вижте уникалните храни, които може да опитате само в АвстралияЕто и най-необичайните блюда, които могат да се опитат в далечната земя /виж галерията горе/.
pageФейски хляб
Този вид хляб е задължително ястие на всеки детски рожден ден в Австралия....
20 Ноем.
Богатството на националните хлябовеЗа почти всички хлябове са необходими и време, и усилия, но това си струва!...
30 Май
Яхния Да си оближеш пръститеПо желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Индийски живовлякПолзи от индийски живовляк
Човешкото тяло не е в състояние да усвои напълно фибрите, но значението им за него не намалява от този факт....
28 Февр.
Индийски чайТова бил червен чай, но след като бил посаден на индийска земя, той имал друг вкус и бил по-силен от китайския....
05 Окт.
Индийски оризИзмийте ориза и го сварете. След това добре го разбъркайте с лимоновия сок.
Загрейте гхито, сложете към него кориандъра на зърна, куркумата, нарязаната чушка, кокосовите стърготини и натрошеното кашу.
Запържете го...
12 Март
Индийски паратхасЗамесва се гладко тесто, което се оставя да почине за половин час. Готовото тесто се разделя на 6 топки, които се разточват на тънки кори. Намазват се с разтопено масло и се прегъват като плик....
11 Юни
Индийски пилафСложете капака и оставете да се задушава на слаб котлон.
Варенето трае около 12 минути, след което се разбърква, слага се отново капака и се оставя да се запари за половин час....
19 Ноем.
2
Индийски бургерЗагрейте олио на грил тиган (може и обикновен тиган) и запържете бургерите до готовност.
Докато те се пържат, нарежете питките за бургерите на две, запечете ги на грил и ги намажете с масло....
25 Август
2