Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета. Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
16 Май
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Защо трябва да хапвате лъжица мед преди сънЗащо трябва да хапвате лъжица мед преди сън
11 Януари
Ето ви още няколко причини и вие да започнете да се придържате към това правило и трябва да хапвате лъжица мед преди сън....
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Защо по-често трябва да хапваме моркови?
04 Април
Изключително здравословни са и могат да се приготвят по различни начини – да се хапват самостоятелно, в салати, фрешове, под формата на морковена кремсупа или като съставка в много видове ястия....
Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?
11 Окт.
Ето и защо трябва да хапвате шоколад по малко и редовно. Шоколадът съдържа магнезий Съдържанието на магнезий в шоколада е значително и това е една добра причина да си хапвате поне по едно до четири парченце на ден....
Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!
05 Дек.
Освен риба може да хапвате по-често картофи и яйца, защото те снабдяват тялото ви с важни микроелементи....
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Все пак трябва да се внимава с него, защото може да повиши кръвната захар или да предизвика стомашни проблеми при по-чувствителните хора....
Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовноМандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовно
16 Април
Затова мандарините Клементина трябва да се консумират ежедневно, заменяйки сладкишите, и така да загубите няколко килограма....
СомСом
15 Септ.
Избор и съхранение на сом При избора на сом трябва да се спазват някои прости правила. Месото на рибата трябва да е еластично и да не лепне. Ако рибата е цяла, трябва да погледнете очите ѝ....
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
Протеинът в месото е много важен за функцията на мускулите и костите, както и важни за организма аминокиселини, които трябва да бъдат внесени от вън....
Честит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате честоЧестит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате често
03 Август
Семената от диня са богат източник на мазнини и белтъчини и затова няма никакъв проблем, ако ги глътнете случайно, докато хапвате диня....
Вижте защо да си хапвате сладко не е хич вредноВижте защо да си хапвате сладко не е хич вредно
07 Август
Някои считат, че трябва да се набляга на консумацията на месо, тъй като то съдържа много протеини, а други пък смятат, че е добре консумацията му да бъде сведена до минимум и да се набляга на съдържащите въглехидрати храни...
Суперхрани, които трябва да хапвате през зиматаСуперхрани, които трябва да хапвате през зимата
05 Дек.
През зимните трябва да обърнете специално внимание на хранителното си меню. За да избегнете понижен имунитет и да се предпазите от настинки и вируси, е задължително да консумирате богати на витамини храни....
Ето защо да хапвате извара всеки денЕто защо да хапвате извара всеки ден
04 Юли
След като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден! - изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
Хапвайте си мазна рибка спокойно! Ето защоХапвайте си мазна рибка спокойно! Ето защо
18 Август
Защото ни е пределно ясно, че всичко мазно трябва да бъде избягвано, за да не натрупваме излишни килограми....
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Хората с прекомерно изпотяване и хиперактивност, склонност и повишено кръвно налягане, сърдечни заболявания и мозъчни проблеми също трябва да го консумират....