Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобСлед това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
20 Януари
3
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Кулинарни хитринки при готвене на лукПреди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен;
- Водният лук се реже само на кръгли напречни резени;
- Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
28 Юли
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциПъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
19 Април
Лангидите на бабаКотлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
16 Май
Макароните на бабаДобър апетит с тези вкусни макарони със сирене:)
Макароните на баба са една от любимите ни закуски от едно време....
15 Април
2
Месеницата на БабаСлед изваждане се напръсква с вода и завива с кърпа, за да омекне коричката на тутманика. Да ви е вкусно :) Месеницата на Баба е готова.
Източник: Йорданка Димитрова от Кулинарна мрежа...
12 Дек.
Закуската на бабаПече се 20 минути на 200 градуса. Оставя за още пет минути да почине.
Гарнира се с пресен домат....
27 Август
Попарата на бабаПригответе си домашна питка на топки от царевично брашно.
На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи.
Натрошете сиренето и сложете маслото.
Сгрейте водата....
28 Април
2
Погачата на бабаПече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. След като е готова питата се поръсва с малко вода и се завива с кърпа за 5-10 минути.
Погачата на баба е готова....
19 Юли
Тиганичките на бабаВ зависимост от големината на лъжицата, която ползвате, от дадените количества се получават около 25-30 бр. от тиганички на баба....
08 Септ.
2
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
20 Септ.
1
Пърленките на бабаОставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.
Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
28 Август
4
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
14 Август
9