Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
След това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
Лангидите на бабаЛангидите на баба
16 Май
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови. Лангидите на баба са готови....
Бобчето на бабаБобчето на баба
15 Май
2
Бобчето на баба е готово....
Пататника на бабаПататника на баба
14 Май
1
Пататника на баба е готов....
Соленките на БабаСоленките на Баба
09 Май
Соленките на Баба са готови....
Макароните на бабаМакароните на баба
15 Април
2
Добър апетит с тези вкусни макарони със сирене:) Макароните на баба са една от любимите ни закуски от едно време....
Месеницата на БабаМесеницата на Баба
12 Дек.
След изваждане се напръсква с вода и завива с кърпа, за да омекне коричката на тутманика. Да ви е вкусно :) Месеницата на Баба е готова. Източник: Йорданка Димитрова от Кулинарна мрежа...
Бухтите на БабаБухтите на Баба
09 Дек.
Може да сервирате и сладко по избор към Бухтите на Баба....
Закуската на бабаЗакуската на баба
27 Август
Пече се 20 минути на 200 градуса. Оставя за още пет минути да почине. Гарнира се с пресен домат....
Попарата на бабаПопарата на баба
28 Април
2
Пригответе си домашна питка на топки от царевично брашно. На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи. Натрошете сиренето и сложете маслото. Сгрейте водата....
Мезенцето на бабаМезенцето на баба
03 Август
Мезенцето на баба е готово....
Пирожките на бабаПирожките на баба
21 Ноем.
2
Пирожките на баба са готови....
Масленките на бабаМасленките на баба
19 Юли
Опитайте, да ви е сладко с масленките на баба!...
Погачата на бабаПогачата на баба
19 Юли
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. След като е готова питата се поръсва с малко вода и се завива с кърпа за 5-10 минути. Погачата на баба е готова....
Локумките на бабаЛокумките на баба
31 Юли
3
Локумките на баба са готови....
Тиганичките на бабаТиганичките на баба
08 Септ.
2
В зависимост от големината на лъжицата, която ползвате, от дадените количества се получават около 25-30 бр. от тиганички на баба....
Лютеница на бабаЛютеница на баба
20 Септ.
1
Напълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
Пърленките на бабаПърленките на баба
28 Август
4
Оставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма. Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
Салатата на БабаСалатата на Баба
14 Август
9
Режем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата. Добавяме сол на вкус и олио. Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....