Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кокосовото масло – суперхрана или чиста отрова? Преценете сами!Затова преценете сами как ще използвате кокосовото масло, тъй като освен в кулинарията то има широко приложение в медицината и козметиката....
16 Септ.
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеПочиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона.
Котлонът се загрява на максимална...
13 Януари
2
Ето какво да направим при бедствие или катаклизъмТочно и по тази причина ето какво трябва да правим пред лицето на бедствие. Разгледайте галерията горе и се осведомете, защото в повече от важно.
1....
15 Ноем.
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.
С помощта на...
14 Ноем.
4
Бухти, които се обръщат самиСервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко.
Приятен апетит!...
01 Април
Бухти, които се обръщат самиРазбийте яйцата. Добавете киселото мляко със содата. Разбъркайте, добавете захарта, после и брашното.
Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом...
30 Ноем.
Къци - тотално прецаканВсички подигравки и обиди, които Къци Вапцаров отнесе във ВИП брадър, се оказаха съвсем напразни, след като стана ясно, че бившата тв звезда не печели риалити шоуто.
Съпругата на шоумена е изключително разстроена от всичко...
19 Ноем.
Бухтички с извара, които се обръщат самиЛесна рецепта за едни изключително нежни, вкусни и елегантни бухтички, в графата прелюбими са на моето семейство.
Смесвам млякото и сметаната с бакпулвера да шупне и прибавяме всички останали продукти.
Разбърквам до...
07 Август
Ноцебо ефектът или как си вредим самиВероятно сте чували за плацебо ефекта, когато доверието на пациента дава дори на простата аскорбинова киселина свойствата на панацея. Но това явление има и своята противоположност – ноцебо ефект, описан през 1961 г. от...
06 Ноем.
Камелия сменя тотално визиятаФолк звездата Камелия явно е решила да променя стила си, след като се раздели с фирмата, която я продуцираше от началото на музикалната й кариера. Тя се снима в екстравагантни визии за популярно списание, като видът й няма...
04 Дек.
Васту шастра или изкуството да живеем хармоничноВасту шастра представлява индийско изкуство за хармонизиране на средата. Васту е част ведическо знание, което притежава хилядолетна история....
07 Юни
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Кошнички с ананас или локумПечем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
31 Януари
Мезе за бира или виноОставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
28 Август
Френска Селска Торта или МедовикНай-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава.
12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
13 Януари
Кифлички с шоколад или мармаладНе се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
17 Дек.
Свинско на тиган или сачПолзвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.
Слагат...
24 Януари
2
Щирник или габровската зелена баницаДа поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
19 Окт.
Саламура от риба или месоМоже да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
06 Дек.
Гевречета със сусам или макПоръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
15 Дек.